Fotbal intern

FC Botoșani va avea un nou stadion! 8.000 de locuri ar urma să aibă arena moldovenilor și va costa 15 milioane de euro!

22.09.2019 | 08:34
FC Botoșani va avea un stadion nou

FC Botoșani va avea un nou stadion, anunță viceprimarul Cosmin Andrei. Acesta susține că arena pe care evoluează formația din Casa Pariurilor Liga 1 ar putea fi modernizat cu bani de la bugetul statului, iar de realizarea proiectului se va ocupa CNI (Compania Națională de Investiții. Cosmin Andrei a dezvăluit că a avut mai multe discuții cu reprezentanții CNI, iar stadionul din Botoșani va fi inclus pe listă instituției pentru reabilitare și modernizare.

FC Botoșani, stadion nou cu 8.000 de locuri

Totodată, viceprimarul din Botoșani, Cosmin Andrei, anunță că Compania Națională de Investiții se va ocupa de documentații și de organizarea licitației pentru desemnarea firmei care va efectua lucrările. Mai mult, noul stadion ar urma să aibă o capacitate de aproximativ 8.000 de locuri, iar tribunele vor fi construite maia proape de gazon.

“Am avut o serie de discuții cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții în ceea ce privește reabilitarea stadionului. Am trimis o adresă pentru modificarea poziției din lista sinteză a CNI, să prindem mai multe lucrări pentru stadionul Municipal. Am prins inclusiv reabilitare, modernizare și dotare. Nu doar reabilitare. Asta înseamnă înlocuirea infrastructurii existrente. Am convenit că vor fac dumnealor inclusiv documentația de avizare la lucrări de intervenții. Dacă îl făceam noi, ar fi costat și durat destul de mult. Contractând dumnealor documentația, scurtăm circuitul de avizare. La fel s-a întâmplat și cu alte stadioane reabilitate de Ministerul Dezvoltării”, a spus Cosmin Andrei, conform prosport.ro.

Așa arată stadionul Municipal pe care joacă FC Botoșani meciurile din Casa Pariurilor Liga 1
Așa arată stadionul Municipal pe care joacă FC Botoșani meciurile din Casa Pariurilor Liga 1

Stadionul nu va avea pistă de atletism

„Va fi un stadion cu aproximativ 8000 de locuri, construirea unor tribune acoperite mai aproape de terenul de joc. Vom păstra instalaţia de nocturnă şi sistemul de încălzire al gazonului. De asemenea, vor fi construite clădiri care să deservească atât clubul cât şi municipalitatea, vor fi amenajate locuri de parcare”, a mai spus Cosmin Andrei.

Valeriu Iftime, finanțatorul echipei din Botoșani, dezvăluia pentru sursa citată mai sus că arena ar urma să coste aproximativ 15 milioane de euro, iar proiectul va semăna cu cel de la Cluj. “Am avut o întrevedere acum două săptămâni la CNI şi există un interes foarte mare pentru a finanţa arene sportive. Cred că vreo 15 milioane de euro va costa, cu 8.000 de locuri. Cochet, închis, cu rezonanţă, ca să se simtă omul bine. Stadionul de la Petrolul este extraordinar şi cel de la Cluj, şi cel Naţional. Proiectul nostru are ceva dintr-un stadion englezesc pentru că el se face în etape. Eu având nişte investiţii deja în gazon şi nocturnă, proiectul se face în etape (tribuna 1, tribuna 2) şi el va fi acoperit 100%. Cel mai important e să dai condiţii oamenilor, să ai o rezonanţă, să poată cânta şi să le creezi o altă plăcere în afară de cea a golului”, a mai declarat Valeriu Iftime.