Fotbal intern

E oficial! FC Braşov dispare de pe harta fotbalului românesc! A intrat în faliment

FC Braşov dispare de pe harta fotbalului românesc, după ce Tribunalul Braşov a decis ca echipa care a fost înfiinţată în 1936 să intre în faliment, miercuri, 27 septembrie. Echipa cu o...
27.09.2017 | 20:59
E oficial FC Brasov dispare de pe harta fotbalului romanesc A intrat in faliment

FC Braşov dispare de pe harta fotbalului românesc, după ce Tribunalul Braşov a decis ca echipa care a fost înfiinţată în 1936 să intre în faliment, miercuri, 27 septembrie. Echipa cu o istorie de mai bine de 80 de ani şi care a purtat mai multe denumiri, ca Steagul Metalul Steagul Roşu, Energia Steagul Roşu sau FC Muncitoresc Braşov, şi-a încheiat definitiv activitatea în fotbalul românesc.

FC Braşov este cel mai cunoscut nume al unei echipe de fotbal a judeţului şi oraşului Braşov. De asemenea, a fost prima echipă românească de fotbal ce a reuşit să câştige un trofeu internaţional, Cupa Balcanică, în anul 1961. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA B pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Iată tot verdictul dat de către Tribunalul Braşov în legătură cu FC Braşov

“Admite cererile formulate de administratorul judiciar CITR FILIALA BRAŞOV SPRL şi de către creditorii: AJFP BRAŞOV, BARNA DANIEL- IONUŢ, CIOCÂLTEU ALEXANDRU CRISTIAN, STRĂUŢ BOGDAN- ADRIAN, AGANOVIC ADNAN, CRISTEA VIRGIL –CĂLIN, LEKO MISLAV, MARINESCU ANDREI DANIEL şi MUTU DANIEL şi în consecinţă: In baza art.145 al.1 lit. A pct. c, lit. C şi art. 75 alin. 4 din Legea nr.85/2014 Dispune intrarea în procedura falimentului a debitorului SC FOTBAL CLUB BRAŞOV SA. Numeşte în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe practicianul în insolvenţă ROVIGO SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.64 din Legea nr.85/2014. Stabileşte onorariul provizoriu al lichidatorului judiciar la suma de 3.000 lei pentru întreaga procedură şi un onorariu de succes de 8% din sumele distribuite în procedură. In temeiul art.145 alin.2 din Legea privind procedura insolvenţei, Dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului. Fixează termenul maxim de predare a gestiunii către lichidatorul, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii la data de 06.10.2017. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Braşov, pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor creanţelor născute în cursul procedurii la 8.11.2017. Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor născute în cursul procedurii, întocmirea şi publicarea tabelului suplimentar al creanţelor la 06.12.2017. Fixează termenul limită pentru întocmirea şi publicarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor la 10.01.2018. In temeiul art.151 din Legea nr.85/2014. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. Stabileşte termen de judecată la data de 10.01.2018. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 27.09.2017”.

FC Braşov a jucat ultima oară în sezonul 2016-2017 al Ligii a 2-a şi a terminat pe locul 7, iar echipa nu a mai fost înscrisă în actuala stagiune. De partea cealaltă, suporterii au înfiinţat o nouă societate, AS “SR” Braşov, după modelul celor de la Oţelul Galaţi şi Petrolul Ploieşti, care în acest moment este lider în campionatul Ligii a 4-a Braşov.