Fotbal intern

FC Hermannstadt atacă promovarea cu un fost jucător de la FCSB

FC Hermannstadt a avut o campanie bună de transferuri în această iarnă şi vrea să promoveze în prima ligă. Ultima achiziţie, un fost stelist.
17.01.2018 | 17:33
FC Hermannstadt ataca promovarea cu un fost jucator de la FCSB
ADVERTISEMENT

FC Hermannstadt a reuşit al treilea transfer în perioada de intersezon. După ce l-a adus pe fostul rapidist Alexandru Coman de la CS Baloteşti şi pe mijlocaşul Olivian Surugiu, care a evoluat în toamnă la Gaz Metan Mediaş, echipa sibiană a adus acum un nou fotbalist cu experienţă în Liga 1 Betano. Este vorba despre mijlocaşul Alexandru Târnovan, fost jucător la Steaua, care tocmai s-a despărţit de FC Botoşani. 

Crescut de Academia Gheorghe Hagi, Târnovan a fost promovat în echipa mare a Viitorului, la care a prins minute în Liga 1 Betano timp de două sezoane. În toamna anului 2013 a ajuns sub formă de împrumut la FCSB, întrucât echipa lui Gigi Becali nu avea deloc jucători pentru UEFA Youth League. Acesta a convins la echipa de juniori a Stelei şi a fost promovat la echipa mare, pentru care chiar a marcat în Cupa României. Astfel, el a fost achiziţionat de la clubul lui Hagi pentru 300 de mii de euro în ianuarie 2014. Mai mult, patronul Stelei i-a pus chiar şi o clauză de reziliere de 10 milioane de euro.  

ADVERTISEMENT

Până să ajungă la FC Hermannstadt, Târnovan s-a rătăcit prin Liga 1

Târnovan a evoluat însă foarte puţin pentru roş-albaştri. Astfel, el a ajuns în sezonul 2014/2015 la Gaz Metan Mediaş, sub formă de împrumut. A revenit apoi la FCSB, unde a jucat însă numai un meci, pentru ca în retur să fie împrumutat în Liga 2 la Universitatea Cluj. În ultimul sezon şi jumătate el a făcut parte din lotul lui FC Botoşani. Mijlocaşul ofensiv nu a impresionat însă nici la echipa condusă de Costel Enache, unde a jucat în numai 9 meciuri şi i-a fost reziliat contractul.

Alex Târnovan speră ca acum să îşi relanseze cariera la FC Hermannstadt, echipă la care a ajuns liber de contract. Sibienii au ca obiectiv promovarea în Liga 1, iar după primele 21 de etape, elevii lui Alexandru Pelici au adunat 48 de puncte şi sunt la un punct în spatele liderului Dunărea Călăraşi. Golgeterul echipei este un alt jucător cu experienţă în Liga 1, Bogdan Rusu. Fostul jucător al Astrei a reuşit să înscrie 14 goluri în 21 de partide pentru echipa de pe malul Cibinului.

ADVERTISEMENT

4 selecţii la naţionala U19 are Alexandru Târnovan