Sport

FC Hermannstadt – U Cluj 1-2, din play-out SuperLiga. „Șepcile roșii” câștigă dintr-un penalty acordat în prelungiri. Cum arată clasamentul

În ultima etapă a play-out-ului din SuperLiga, U Cluj a câștigat meciul din deplasare cu Hermannstadt datorită unui gol marcat de Nistor din penalty în prelungiri.
19.05.2023 | 18:41
FC Hermannstadt  U Cluj 12 din playout SuperLiga Sepcile rosii castiga dintrun penalty acordat in prelungiri Cum arata clasamentul
Meciul de fotbal dintre FC Hermannstadt si FC Universitatea Cluj, contand pentru SuperLiga Superbeta, desfasurat pe Stadionul Municipal din Sibiu, vineri 19 mai 2023. © FOTO:Macrea Valentin/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
19-05-2023
14:30

FC Hermannstadt - U Cluj 1-2 (Opruț 23 / Bic 57, Nistor 90+5 pen.)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+6: Fluier final. Oaspeții se impun la ultima

play-out superliga
Clasament play-out SuperLiga

fază și le iau fața sibienilor în clasamentul din play-out-ul SuperLigii.

 

Min. 90+5: GOOOL U Cluj! Dan Nistor transformă un penalty acordat după o cădere în careu a lui Filip într-un contact cu Biceanu.

Min. 57: GOOOL U Cluj! Degajare lungă a lui Gorcea, Bic profită de nesincronizarea fundașilor sibieni, scapă spre poartă și înscrie cu un șut plasat din marginea careului.

Min. 50: Limaj rămâne singur cu Gorcea, dar șutează slab din 7-8 metri și portarul oaspeților reușește să respingă.

Min. 42: Nistor trimite pe poartă din lovitură liberă, însă Muțiu respinge.

Min. 33: Opruț trimite un șut-centrare, Gorcea este surprins prea în față, însă reușește în cele din urmă să respingă în corner.

Min. 23: GOOOL FC Hermannstadt! Corner pentru gazde, Balaure trimite la marginea careului pentru Opruț, care deschide scorul cu un șut superb, sub transversală.

Min. 15: Meci anost, fără nicio fază de poartă în primul sfert de oră.

Min. 1: A început partida.

Meciul de la Sibiu nu beneficiază de arbitraj VAR, iar motivul este unul foarte simplu. CCA nu are la dispoziție decât 3 mașini VAR, iar acestea au fost repartizate la cele 3 partide care se dispută simultan de la ora 20.00. Sunt meciuri cu miză în lupta la retrogradare și pentru barajul de Conference League, în timp ce jocul de la Sibiu nu are nicio miză.

19-05-2023
13:35

Echipele de start la FC Hermannstadt - U Cluj

Au apărut echipele de start la FC Hermannstadt – U Cluj:

Hermannstadt: Muțiu – Butean, Antoche, I. Stoica, Opruț – Balaure, Biceanu, Limaj, Oroian – G.Iancu, D. Paraschiv. Rezerve: Uțiu, Bejan, Etienne, Alhassan, Bărbuț, P. Iancu, C. Popescu, Babic. Antrenor: Marius Măldărășanu

U Cluj: Gorea – Oancea, Martic, Miron, Pițian, Chipciu – Remacle, Simion, Bic – D. Nistor, Thiam. Rezerve: Iliev, Ilie, Goranov, Pires, I. Filip, I. Stoica, Hofman, Gomes. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Meciul FC Hermannstadt – U Cluj are loc vineri, 19 mai, cu începere de la ora 17:30 în cadrul etapei a 9-a, ultima, din play-out-ul SuperLigii. Este un meci fără motivație, ambele echipe asigurându-și deja prezența în  viitoarea ediție a sezonului regular din prima divizie. Posibilitatea ca oaspeții să lase acasă majoritatea titularilor este mare, pentru că pe 24 mai vor juca finala Cupei României chiar la Sibiu, cu Sepsi Sf. Gheorghe.

Unde se joacă meciul FC Hermannstadt – U Cluj, în etapa 9 din play-out SuperLiga

Întâlnirea FC Hermannstadt – U Cluj se dispută vineri, 19 mai, de la ora 17:30, pe noul și modernul stadion „Municipal” din Sibiu, în etapa a 9-a, ultima, din play-out-ul acestei ediții de SuperLiga. Este greu de crezut că meciul de adio din acest sezon al echipei lui Marius Măldărășanu va aduce mulți spectatori în tribune. A fost un sezon în care Hermannstadt ar fi reușit, cu siguranță, lucruri mult mai importante în anul revenirii în primul eșalon, respectiv o calificare în play-off, dacă nu ar fi fost penalizată cu 9 puncte pentru nereguli financiare.

ADVERTISEMENT

„Studenții” de pe Someș vin la Sibiu pentru a respecta programul campionatului și al televizărilor și foarte probabil o vor face cu foarte mulți jucători de rezervă și de la echipa de tineret, care pot astfel debuta în prima divizie. Ioan Ovidiu Sabău trebuie să fie sigur că jucătorii de bază sunt valizi, pentru că, tot la Sibiu, miercuri, 24 mai, echipa sa va juca finala Cupei României cu Sepsi Sf. Gheorghe.

Cine transmite la TV partida FC Hermannstadt – U Cluj

Partida FC Hermannstadt – U Cluj se joacă vineri, 19 mai, de la ora 17:30, pe stadionul „Municipal” din Sibiu, în etapa a 9-a din play-out-ul SuperLigii. Ea va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1, și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Nici Sibiul nu face discrepanță de la o stare a vremii dușmană balonului rotund începând tocmai de vineri, 19 mai și continuând cel puțin patru-cinci zile în același tipar. Cer acoperit pe toată durata zilei, ploi cu repetiție, posibil și la ora meciului, doar temperatura va fi OK, în jur de 23 de grade, și chiar va crește în următoarele zile. Arbitru este Rareș Vidican din Satu Mare.

Ce jucători lipsesc din confruntarea FC Hermannstadt – U Cluj

Acum, la meciul de tragere a cortinei peste acest sezon, antrenorul Marius Măldărășanu are tot lotul la dispoziție, revenind sub comanda sa și cei doi jucători care au fost accidentați sau suspendați, fundașul central Antoche și atacantul Gabi Iancu. Sibienii își doresc, este și firesc, o victorie la ultima reprezentație în fața suporterilor.

ADVERTISEMENT

La U Cluj, antrenorul Ioan Ovidiu Sabău va schimba complet alcătuirea primului unsprezece și în general a listei celor convocați, pe ea urmând a figura și câțiva jucători de la echipa de tineret. Aproape toți titularii vor fi lăsați fie pe bancă, fie, cei mai mulți, la odihnă, pentru că mai sunt doar câteva zile când tot pe acest stadion „Șepcile roșii” vor disputa o nouă finală de Cupa României după 57 de ani.

Cote la pariuri la jocul FC Hermannstadt – U Cluj

Casele de pariuri acordă cote foarte bune pentru victoria celor de la FC Hermannstadt, dar curând, foarte probabil vor începe să scadă considerabil, în funcția de decizia pe care o va lua antrenorul clujenilor de a folosi sau nu titularii în acest meci lipsit de orice miză. De aceea, cota la victorie pentru sibieni este de 1,70, iar pentru formația vizitatoare ajunge la 5,00. Șansă dublă „X2” are cota de 2,15, iar gol marcat de U Cluj o cotă de 1,75.

ADVERTISEMENT

Poate doar în acest mod să obțină și FC Hermannstadt o victorie pe teren propriu în fața „Șepcilor roșii”, pentru că altminteri U Cluj poate fi considerată cu adevărat o „bestia nera”. În ultimele cinci meciuri jucate în orașul de pe Cibin, înclusiv în Cupa României, de fiecare dată a avut câștig de cauză formația vizitatoare, ultima dată în februarie 2023, cu 1-0, gol al lui Filip.

ADVERTISEMENT