Sport

FC Hermannstadt – U Cluj 1-2, în sferturile de finală ale Cupei României Betano. Calificare spectaculoasă a „șepcilor roșii”

U Cluj s-a calificat în semifinalele Cupei României Betano după victoria cu 2-1 obținută în sferturi pe terenul lui Hermannstadt.
05.04.2023 | 20:37
FC Hermannstadt  U Cluj 12 in sferturile de finala ale Cupei Romaniei Betano Calificare spectaculoasa a sepcilor rosii
Ionut Stoica si Jose Gomes in meciul de fotbal dintre FC Hermannstadt si Universitatea Cluj, contand pentru Cupa Romaniei, desfasurat pe Stadionul Municipal din Sibiu, miercuri 5 aprilie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
05-04-2023
16:01

FC Hermannstadt - U Cluj 1-2 (Alhassan 41 / Chipciu 51, THiam 75)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: Fluier final. Condusă la pauză cu 1-0, U Cluj întoarce în repriza a doua scorul și se califică în semifinalele Cupei României Betano.

Min. 88: Butean șutează la colțul lung, dar ILiev intervine salvator.

Min. 78: Martic comite un fault extrem de dur asupra lui Oroian, dar primește doar cartonașul galben. Surprinzător, nu se intervine nici din camera VAR.

Min. 75: GOOOL U Cluj! Stoica pierde ușor o minge în preajma propriului careu, Oancea pătrunde pe dreapta, îl găsește liber pe Thiam, care înscrie cu un șut plasat din 10 metri.

Min. 58: Șutul lui Tescan e respins cu piciorul de Muțiu.

Min. 51: GOOOL U Cluj! Intrat pe teren la pauză, Chipciu ia o acțiune pe cont propriu și înscrie cu un șut superb, de la 20 de metri.

Min. 41: GOOOL Hermannstadt! Opruț centrează perfect pe 6 metri, de unde Alhassan, nepermis de liber, reia cu capul în plasă.

Min. 37: Gomes șutează din afara careului, dar Muțiu e pe fază și prinde balonul.

Min. 26: Mino Sota reia cu capul peste poartă după o centrare a lui Oroian.

Min. 18: Ene reia cu capul după un corner executat de Petrescu, dar Iliev e atent și reține.

Min. 15: Meci anost, fără ocazii de gol până în acest moment.

Min. 1: A început partida.

05-04-2023
15:14

Echipele de start la FC Hermannstadt - U Cluj

Echipele de start la meciul FC Hermannstadt – U Cluj.

  • FC Hermannstadt: Muțiu – Butean, Ene, Stoica, Opruț – Mino Sota, Biceanu – P. Petrescu, Alhassan, Oroian – Babic. Rezerve: Letica – Antoche, Issah Saeed, Medina, D. Iancu, Bărbuț, Limaj, G. Iancu, Paraschiv. Antrenor: Marius Măldărășanu.
  • U Cluj: Iliev – Oancea, Ilie, Ispas, Goranov – Remacle, Simion, Nistor, Haită – Tescan, Jose Gomes. Rezerve: Gorcea – Miron, Chipciu, I. Filip, Martic, Bic, I. Stoica, Thiam, Fulop. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Meciul FC Hermannstadt – U Cluj are loc miercuri, 5 aprilie, cu începere de la ora 19:00, în cadrul celui de-al doilea sfert de finală al Cupei României Betano. Echipa care va obține calificarea din acest meci va avea ca adversară în meciul pentru intrarea în finală pe UTA, care a depășit marți, cu 1-0, pe FC U Craiova 1948 într-un meci jucat la Arad.

Unde se joacă meciul FC Hermannstadt – U Cluj, în sferturile de finală ale Cupei României Betano

Întâlnirea FC Hermannstadt – U Cluj se dispută miercuri, 5 aprilie, de la ora 19:00, pe noul stadion Municipal din Sibiu, o arenă modernă, după toate standardele UEFA și FIFA. Ea va putea fi utilizată fără probleme inclusiv de FRF pentru meciurile diverselor echipe naționale, deja aici având loc un amical al reprezentativei U 21, 0-0 cu Germania.

ADVERTISEMENT

De regulă, tribunele stadionului din Sibiu se umplu destul de consistent la meciurile de acasă, la partidele cu Farul și FCSB fiind chiar sold-out. Cu siguranță, va fi destul public în tribune la acest meci de orgolii al Ardealului, venind aproape o sută de suporteri și de la Cluj. Relațiile dintre fanii celor două echipe au fost însă mereu de respect reciproc, așa încât nu se așteaptă nici acum incidente.

Cine transmite la TV partida FC Hermannstadt – U Cluj

Partida FC Hermannstadt – U Cluj se joacă miercuri, 5 aprilie, de la ora 19:00, pe stadionul Municipal din orașul de pe malurile Cibinului, în al doilea sfert de finală al Cupei României Betano. Ea va fi televizată pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Sibiu, miercuri, 5 aprilie, va fi o vreme mohorâtă, cu perspective de loc plăcute de a și ploua pe parcursul celor 24 de ore, nu mult, dar în reprize scurte. Nu vor fi mai mult de 5 grade la amiază, deci în jur de 2-3 la ora începerii partidei, care s-ar putea să aibă parte de un teren greu, depinde cât de mult a plouat. Bucureșteanul Andrei Chivulete a fost desemnat arbitru la acest joc.

Ce jucători lipsesc din confruntarea FC Hermannstadt – U Cluj

Antrenorul Marius Măldărășanu nu a ascuns faptul că ar fi foarte bucuros ca echipa să se joace finala Cupei, după ce a pierdut trofeul în 2018, sibienii fiind învinși de Universitatea Craiova cu 2-0. Măldă nu are probleme de lot, dar va mai roti puțin dintre titulari cu jucătorii mai puțin utilizați, păstrând însă piesele grele, în frunte cu atacantul Daniel Paraschiv.

ADVERTISEMENT

Ioan Ovidiu Sabău are altă atitudine de acest meci. Spune că respectă competiția și că echipa pe care o va trimite pe teren, cu destule schimbări față de formula obișnuită, va da totul, dar consideră că mai important este play-out-ul și meciul care urmează în weekend, cu FC U Craiova 1948.

Cote la pariuri la jocul FC Hermannstadt – U Cluj

Pentru casele de pariuri, partida de la Sibiu este una echilibrată, cu diferențe destul de mici între cote. Victoria lui FC Hermannstadt este văzută la cota de 2,60, iar cea a studenților de pe Someș la 3,20.

ADVERTISEMENT

Șansă dublă „1X” are cotă 1,40, iar șansă dublă „X2” cotă 1,50. Gol marcat de sibieni are cotă 1,40, iar golul clujenilor urcă la 1,55. Gazdele au cotă de 1,80 pentru calificare, oaspeții de 2,00.

În cele două partide care au avut loc între cele două echipe în sezonul regulat din acest sezon Universitatea Cluj a reușit să se impună cu acelși scor, 1-0. La Sibiu, mijlocașul Ion Filip a marcat în minutul 11 și apoi toate eforturile elevilor lui Măldărășanu au rămas fără efect, sibienii întrecându-se în ratări.


  • 2,25 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „ambele marchează” la meciul FC Hermannstadt – U Cluj

ADVERTISEMENT