Sport

Premier League, etapa 30. Arbitrul care i-a dat un cot în gură lui Robertson în Liverpool – Arsenal 2-2 a fost suspendat

Vezi aici Liverpool - Arsenal, Tottenham - Brighton și alte trei meciuri din etapa 30 din Premier League, care are loc sâmbătă, 8 aprilie și duminică, 9 aprilie.
10.04.2023 | 14:59
Premier League etapa 30 Arbitrul care ia dat un cot in gura lui Robertson in Liverpool  Arsenal 22 a fost suspendat
Tușierul care l-a lovit cu cotul în gură pe Robertson a fost suspendat. Foto: Twitter - @eurofootcom
ADVERTISEMENT
10-04-2023
12:04

Asistentul Constantine Hatzidakis a fost suspendat după ce l-a lovit cu cotul în gură pe Robertson

Andrew Robertson a protestat vehement la finalul partidei Liverpool – Arsenal, scor 2-2 în etapa a 30-a din Premier League. Ținta fundașului scoțian a fost tușierul Constantine Hatzidakis. Arbitrul asistent și-a făcut dreptate singur și l-a lovit cu cotul peste față pe jucătorul lui Liverpool. 

La o zi de la incidentul de pe Anfield, Constantine Hatzidakis a fost suspendat de șeful arbitrilor din Marea Britanie, Howard Webb, în timp ce investigația pornită de FA continuă. Dacă va fi găsit vinovat, tușierul va sta o perioadă îndelungată de timp pe bară. 

09-04-2023
17:46

Faze antologice la final. Arbitrul i-a dat un cot în gură lui Robertson, iar Klopp a sărbătorit la penalty-ul ratat de Salah

Două faze antologice s-au petrecut pe Anfield la meciul dintre Liverpool și Arsenal, încheiat la egalitate, scor 2-2. Una dintre ele s-a petrecut chiar la finalul partidei și a fost de-a dreptul șocantă. Andrew Robertson a venit să protesteze vehement la unul dintre arbitrii asistenți, care a ripostat și l-a lovit cu cotul peste față pe fundașul stânga.

La cealaltă fază antologică, protagonist a fost Jurgen Klopp. În minutul 53, când Mo Salah a executat penalty, managerul german s-a întors cu spatele și nu a privit execuția. El s-a bucurat însă crezând că egipteanul a dat gol, dar, spre suprinderea lui, când s-a întors a realizat că fotbalistul său de fapt ratase.

09-04-2023
14:44

Liverpool - Arsenal 2-2 (Salah 42, Firmino 87 / Martinelli 8, Jesus 28)

Vezi toate fazele video importante aici. 

FINAL – Liverpool – Arsenal s-a terminat 2-2! „Tunarii” rămân pe primul loc, cu 73 de puncte, șase mai multe decât urmăritoarea Manchester City. Cele două se vor întâlni în meci direct până la finalul campionatului, astfel că dacă echipa lui Guardiola bate tot va lua din nou titlul. Până la final mai sunt 8 etape, dar City mai are de jucat 9 meciuri.

Min. 87: GOOOOL Liverpool! Gazdele restabilesc egalitatea în sfârșit! Firmino este cel care schimbă tabela la 2-2!

Min. 53: Șansă uriașă de egalare pe lângă care trec „cormoranii”! Mo Salah ratează „dubla” de la punctul cu var!

Min. 42: GOOOL Liverpool! Mo Salah reduce din diferență după ce ajunge în fața lui Gabriel la o minge trimisă în fața porții de Henderson.

Min. 28: GOOOL Arsenal! Martinelli centrează excelent în careu. Jesus se înalță și îl învinge pe Alisson cu o lovitură de cap. 

Min. 20: Liverpool ratează o șansă uriașă prin Robertson. Fundașul scoțian este lansat excelent de Fabinho, iar execuția violentă trece puțin pe lângă poarta lui Ramsdale. 

Min. 8: GOOL Arsenal! Mingea sare cu noroc din van Dijk la Martinelli. Atacantul brazilian nu-l iartă pe Alisson și deschide scorul. 

Min. 1: Partida de pe Anfield a început!

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konate, van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Jones – Salah, Gakpo, Diogo Jota. Rezerve: Kelleher, Elliott, Firmino, Gomez, Matip, Milner, Nunez, Thiago, Timikas. Antrenor: J. Klopp. 

Arsenal: Ramsdale – White, Holding, Gabriel, Zinchenko – Odegaard, Partey, Xhaka – Saka, Jesus, Martinelli. Rezerve: Turner, Jorginho, Kiwior, Nelson, Smith Rowe, Tierney, Trossard, Vieira, Walters. Antrenor: M. Arteta.

09-04-2023
10:06

Jurgen Klopp s-a enervat la conferința de presă înainte de Liverpool - Arsenal

Liverpool – Arsenal este derby-ul rundei cu numărul 30 din Premier League și are loc duminică, de la ora 18:30. Echipa de pe Anfield se află abia pe locul 8 în clasament, cu 43 de puncte în 28 de partide, iar Jurgen Klopp simte presiune înaintea duelului cu „tunarii”. 

Antrenorul neamț a efectuat șase schimbări în primul 11 la Liverpool în partida cu Chelsea față de înfrângerea cu Manchester City, scor 1-4. Întrebat despre acest aspect de către un jurnalist, Jurgen Klopp a răbufnit. 

„Am avut un meci împotriva lui City care a influențat echipa din punct de vedere fizic și al performanței. Așa că ambele. Cum te poți aștepta să îți dau un răspuns în care să spun că două au fost dintr-un motiv și alte patru din alt motiv? E o pierdere de timp. 

La începutul carierei mele am lucrat la Mainz care pierdea cele mai multe meciuri pentru că nu avea nicio șansă. Dacă aveam îndoieli asupra mea, ar fi fost dificil pentru mine. Niciodată nu am crezut că sunt cel mai bun sau cel mai slab antrenor.

Este doar o situație într-un moment dificil prin care trebuie să trecem. Înțeleg fotbalul și știu multe despre oameni. Uneori ai nevoie de timp într-o lume în care nu există timp. Nu înseamnă că sunt foarte răbdător și aștept săptămâna următoare pentru a rezolva o problemă. Nu e în natura mea, dar nu am o problemă cu energia”, au fost declarațiile lui Jurgen Klopp, înaintea meciului Liverpool – Arsenal. 

09-04-2023
07:59

Erling Haaland, comparat cu Messi și Ronaldo de Pep Guardiola

Erling Haaland a revenit cu succes la Manchester City după accidentarea care l-a ținut pe bară timp de aproape o lună. Atacantul norvegian a marcat o „dublă” în victoria echipei sale împotriva lui Southampton, scor 4-1. Superstarul „Cetățenilor” a marcat din foarfecă golul al doilea de pe St. Mary’s Stadium. 

Pep Guardiola a avut doar cuvinte de laudă la adresa superstarului norvegian pe care l-a comparat cu Messi și Ronaldo. „În ceea ce privește golurile, este asemănător cu Cristiano Ronaldo, însă Leo Messi este jucătorul complet. Messi poate juca oriunde, în timp ce Cristiano și Erling sunt niște mașini.

Erling știe că Messi și Ronaldo au dominat fotbalul în ultimele două decenii, nu doar pentru un an sau doi. Ei au câștigat trofee, au câștigat tot. Erling a ajuns în cel mai dificil campionat din lume (n.r – Premier League). Eu pot vorbi, pentru că am fost și eu în alte campionate, iar ceea ce face el este remarcabil.

Erling este foarte competitiv, însă pentru a ajunge la nivelul lui Cristiano și Messi are nevoie de multă muncă. Cei doi sunt genul de fotbaliști care nu se accidentează. Erling este înalt, este imens. Are nevoie să fie foarte atent la partea fizică, oamenii, fizioterapeuții să aibă grijă de el.

Haaland are o mentalitate incredibilă, e un adevărat profesionist. Prima lui reacție după ce ratează un gol este una de frustrare, însă durează doar 5 minute. Revine imediat și știe ce are de făcut.

El are aceeași presiune ca Messi și Cristiano… când nu marchează în două sau trei meciuri, oamenii întreabă ce se întâmplă. Numărul de goluri pe care îl are la vârsta sa este incredibil”, a declarat Pep Guardiola, potrivit Sky Sports

08-04-2023
15:43

FINAL Southampton - Manchester City 1-4 (Mara 73 / Haaland 45, 68, Grealish 58, Alvarez 75)

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE ÎN FORMAT VIDEO

FINAL: Manchester City a învins-o pe Southampton, scor 4-1, după dubla lui Erling Haaland şi reuşitele lui Jack Grealish şi Julian Alvarez. Al doilea gol al norvegianului a venit după o execuţie spectaculoasă, din “foarfecă”. Sekou Mara a marcat singura reuşită a gazdelor.

premier league

Min. 75: GOOOL Manchester City! Julian Alvarez a transformat perfect o lovitură de la 11 metri.

Min. 73: GOOOL Southampton! Sekou Mara a reuşit să marcheze cu un şut din interiorul careului.

Min. 68: GOOOL Manchester City! Erling Haaland face dubla cu o “foarfecă”, după o centrare venită de la Jack Grealish.

Min. 58: GOOOL Manchester City! Jack Grealish a majorat scorul cu un şut din interiorul careului.

Min. 45: GOOOL Manchester City! Erling Haaland deschide scorul cu o lovitură cu capul.

Min. 1: A început meciul dintre Southampton şi Manchester City.

Southampton: Bazunu – Walker-Peters, Bednarek, Bella-Kotchap, Maitland-Niles – Ward-Prowse, Lavia – Elyounoussi, Alcaraz, Sulemana – Walcott. Rezerve: McCarthy, Armstrong, Caleta-Car, Diallo, Djenepo, Edozie, Mara, Onuachu, Perraud. Antrenor: R. Selles. 

Manchester City: Ederson – Akanji, Dias, Ake – Stones, Rodri – De Bruyne, Gundogan, Mahrez, Grealish – Haaland. Rezerve: Ortega, Alvarez, Gomez, Laporte, Lewis, Palmer, Phillips, Silva, Walker. Antrenor: P. Guardiola. 

08-04-2023
14:02

Rezultatele etapei a 30-a din Premier League

  • Aston Villa – Nottingham 2-0 (Traore 48, Watkins 90+5)
  • Brentford – Newcastle 1-2 (Toney 45+1 / Joelinton 54, Isak 61)
  • Fulham – West Ham 0-1 (autogol Reed 23)
  • Leicester – Bournemouth 0-1 (Billing 40)
  • Tottenham – Brighton 2-1 (Son 10, Kane 79 / Dunk 34)
  • Wolves – Chelsea 1-0 (Matheus Nunes 32)
08-04-2023
12:29

Manchester United - Everton 2-0 (McTominay 36, Martial 71)

Vezi toate fazele video importante aici.

FINAL DE MECI. Manchester United păstrează toate cele trei puncte pe „Old Trafford”. „Diavolii” iau o opțiune serioasă pentru clasarea în Top 4 la finalul sezonului și calificarea în grupele Ligii Campionilor. 

Min. 71: GOOOL Manchester United! Marcus Rashford îl găsește liber în careu pe Anthony Martial, iar fotbalistul francez dublează avantajul „diavolilor”. 

Min. 36: GOOOL Manchester United! Jadon Sancho îi pasează lui Scott McTominay, care îl bate pe Jordan Pickford cu un șut în dreapta portarului. 

Min. 11: Ocazie mare de gol pentru gazde. Wan-Bissaka nu a înscris cu toată poarta în față. 

Min. 1: Partida a început!

Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Maguire, Martinez, Malacia – McTominay, Sabitzer – Antony, Bruno, Sancho – Rashford. Rezerve: Butland, Dalot, Eriksen, Fred, Lindelof, Martial, Pellistri, Varane, Weghorst. Antrenor: Erik ten Hag. 

Everton: Pickford – Coleman, Keane, Tarkowski, Godfrey – Gueye – Onana, Iwobi, Gray, McNeil – Simms. Rezerve: Begovic, Coady, Davies, Garner, Holgate, Maupay, Mina, Mykolenko, Patterson. Antrenor: S. Dyche. 

08-04-2023
09:54

Mikel Arteta, declarații spectaculoase înainte de Liverpool - Arsenal

Liverpool și Arsenal vor sta față în față în etapa a 30-a din Premier League, duminică, 9 aprilie, de la ora 18:30. „Cormoranii”, locul 8 în campionat, au moralul la pământ înainte de confruntarea de pe Anfield. Echipa antrenată de Jurgen Klopp este fără victorie în ultimele patru meciuri și primește vizita liderului. 

Arsenal a câștigat ultimele șapte partide din Premier League. Mikel Arteta a făcut senzație la conferința de presă premergătoare duelului, unde a comparat stadionul lui Liverpool cu o junglă. 

“Nu poţi să antrenezi jucătorii în grădina zoologică şi apoi să mergi în junglă. Este imposibil. Trebuie să te expui. Trebuie să pregăteşti jucătorii. Trebuie să le spui cu ce se vor confrunta şi trebuie să recunoşti asta.

Echipa este plină de entuziasm şi pozitivitate. Ştim că avem o mare provocare, dar este o mare oportunitate să mergem la Anfield şi să facem ceva ce nu am mai făcut de mulţi ani şi asta este ceea ce am avut în minte în ultimele zile”, a declarat Mikel Arteta, citat de BBC.

08-04-2023
07:03

Erling Haaland este pregătit pentru duelul Southampton - Manchester City

Erling Haaland a ratat ultimele meciuri ale lui Manchester City, dar și debutul Norvegiei în preliminariile Euro 2024 din cauza unei accidentări. Pep Guardiola a anunțat că atacantul va reveni pe teren chiar în etapa a 30-a din Premier League, când „Cetățenii” joacă pe terenul celor de la Southampton.

„Haaland s-a antrenat bine în ultimele două zile. Va fi pregătit pentru meciul cu Southampton”, a fost anunțul lui Pep Guardiola. Revenirea lui Erling Haaland are loc chiar înaintea meciului tur din sferturile Ligii Campionilor în fața celor de la Bayern Munchen, marți, 11 aprilie. 

„Bayern este acum cea mai mică dintre preocupările noastre. Vom avea un meci extrem de dificil cu Southampton”, a mai spus Pep Guardiola. 

07-04-2023
21:14

Burnley revine în Premier League după un sezon

Burnely și-a asigurat promovarea în Premier League după victoria obținută în deplasare, scor 2-1, în fața formației Middlesbrough, în etapa a 40-a din Championship.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Barnes (12) și Robert (66), în timp ce pentru gazde a înscris din penalty Akpom (48).

Cu șase etape înainte de finalul sezonului, Burnley, formație antrenată de Vincent Kompany, are 87 de puncte, 19 mai multe decât Luton Town, echipa aflată pe poziția secundă. Primele două clasate promovează direct în Premier League, în timp ce formațiile clasate pe pozițiile 3-6 vor juca un baraj pentru al treilea loc promovabil.

TwitterPe parcursul a numai 48 de ore, sâmbătă, 8 aprilie și duminică, 9 aprilie, au loc în acest weekend meciurile etapei cu numărul 30 din Premier League. Polii de interes au rămas intacți, atât lupta la titlu, cea pentru Champions League dar și eforturile unor echipe de a evita retrogradarea fiind la același nivel de intensitate, pentru că nimic nu este lămurit încă. Cele mai interesante partide sunt FC Liverpool – Arsenal și Tottenham – Brighton.

Liverpool – Arsenal și Tottenham – Brighton sunt două dintre partidele foarte interesante din etapa 30 din Premier League

Etapa 30 din Premier League are programate, de fapt condensate, meciurile în două zile, sâmbătă și duminică. Grosul rundei, adică opt meciuri au loc sâmbătă, ultimele două fiind programate duminică. Atunci când se joacă și partida considerată vedetă, nu atât pentru pozițiile în clasament ale celor două echipe cât mai ales a tradiției jocurilor directe și a palmaresului bogat al acestora.

ADVERTISEMENT

Dar nu este singurul meci atractiv din această etapă. Brighton face un sezon de senzație și se bate pentru un loc de Conference League. Merge acum la Londra, pentru meciul cu Tottenham, care trage la un loc în primele patru, dar care are acum antrenor interimar ceea ce face partida mult mai deschisă. Manchester United primește vizita unui Everton mult revitalizat de antrenorul Sean Dytchie, United luptând și ea pentru top 4. Așa cum este și Newcastle, cu o deplasare deloc facilă la Londra, pe terenul lui Brentford.

Sâmbătă, 8 aprilie, ora 17:00

  • ora 14:30 Manchester United – Everton
  • Aston Villa – Nottingham
  • Brentford – Newcastle
  • Fulham – West Ham
  • Leicester – Bournemouth
  • Tottenham – Brighton
  • Wolverhampton – Chelsea
  • ora 19:30 Southampton – Manchester City
ADVERTISEMENT

Duminică, 9 aprilie

  • ora 16:00 Leeds United – Crystal Palace
  • ora 18:30 FC Liverpool – Arsenal

Cine transmite la TV Liverpool – Arsenal, Tottenham – Brighton precum și alte trei meciuri din etapa 30 din Premier League

De obicei Premier League era unul dintre campionatele care obișnuia să îi răsfețe pe iubitorii fotbalului cu multe meciuri din fiecare etapă. Minim șapte jocuri erau transmise în direct dar de această dată, din etapa 30 vom putea viziona numai cinci, adică jumătate din etapă, un motiv fiind și faptul că Serie A se joacă toată în ziua de sâmbătă.

Evident, capul de afiș al etapei, FC Liverpool – Arsenal nu putea lipsi din grilele niciunuia dintre cele trei posturi de sport care au preluat Premier League. Mai putem urmări Manchester United – Everton, Tottenham – Brighton, Southampton – Manchester City, Leeds United – Crystal Palace. Partida Wolverhampton – Chelsea va fi dată doar ca înregistrare după ora 23:00 sâmbătă noaptea.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 8 aprilie

  • ora 14:30 Manchester United – Everton (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 1)
  • ora 17:00 Tottenham – Brighton (Digi Sport 4, Orange Sport 4, Prima Sport 2)
  • ora 19:30 Southampton – Man. City (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)

Duminică, 9 aprilie

  • ora 16:00 Leeds United – Crystal Palace (Digi Sport 3, Prima Sport 1)
  • ora 18:30 FC Liverpool – Arsenal (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
ADVERTISEMENT

Tunarii de la Arsenal la vânătoare de cormorani în etapa 30 din Premier League

Cel mai așteptat meci al etapei 30 din Premier League are loc de desfășurare stadionul Anfield Road din Liverpool. Cormoranii lui Jurgen Klopp sunt foarte fragili față de sezoanele anterioare și tunarii lui Mikael Arteta sunt niște musafiri deloc agreabili la acest moment.

The Reds continuă să aibă probleme de lot, în special în atac, unde eforturile lui Mohamad Salah nu sunt suficiente. Arsenal are format un unsprezece standard, pe care Arteta îl schimbă numai atunci când există accidentări sau suspendări. O victorie a londonezilor ar mări foarte mult șansele la câștigarea campionatului.

Tottenham, Manchester United și Newcastle, cursa pentru două locuri de Champions League

Dacă Arsenal are totuși un avans de opt puncte față de campioana la zi Manchester City dar și un meci mai mult, în schimb cursa pentru ocuparea locurilor 3 și 4 este foarte interesantă, la ea luând parte trei echipe, deci una se va mulțumi la final cu Europa League. Este vorba de Newcastle, Tottenham și Manchester United.

Ultima deschide balul din etapa 30 sâmbătă, de la ora 14:30, fiind favorită acasă cu Everton. Tottenham și Newcastle intră pe teren tot sâmbătă, de la ora 17:00, ambele având meciuri grele cu două formații revelații ale sezonului, care trag și ele, în premieră, la un loc de Conference League. Tottenham joacă acasă cu Brighton iar coțofenele tot la Londra, cu albinele de la Brentford.


  • 1,94 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „interval goluri: 2-3” la meciul Wolves – Chelsea

ADVERTISEMENT