Fotbal international

FC Mol Fehervar răspunde după acuzațiile făcute de Cosmin Contra: “Nu există nicio presiune asupra lui Adrian Rus”

22.08.2019 | 15:57
FC Mol Fehervar raspunde dupa acuzatiile facute de Cosmin Contra Nu exista nicio presiune asupra lui Adrian Rus

FC Mol Fehervar, clubul la care este legitimat fundașul central român Adrian Rus, a oferit un răspuns după acuzațiile făcute de Cosmin Contra, care a spus ieri că fotbalistul a fost trimis “în exil” la echipa a doua după ce a primit convocarea la prima reprezentativă a României. Motivul pedepsei a fost convingerea fotbalistului de a refuza solicitarea lui Contra, pentru a juca în naționala Ungariei.

Mol Fehervar răspunde acuzațiilor lansate de Cosmin Contra

Clubul maghiar la care este legitimat fundașul de 23 de ani Adrian Rus a dat un comunicat pe site-ul oficial, în care răspunde acuzațiilor făcute miercuri de Cosmin Contra. Selecționerul i-a acuzat pe unguri că l-au trimis pe Rus la echipa a doua doar pentru a nu răspunde “afirmativ” convocării la naționala României și a merge la prima reprezentativă a Ungariei. Zoltan Kovacs, președintele echipei, a dezmințit spusele lui Contra, spunând că e o practică frecventă ca jucătorii importanți ai formației să joace și în Liga a treia, la echipa secundă.

“Adrian Rus este component al primei echipe, desigur că nu există nicio pedeapsă sau presiune. Clubul Mol Fehervar FC este mândru ca jucătorii noștri să fie convocați nu doar în echipa națională a Ungariei, ci și dincolo de granițe. Pe lângă Rus Adrian, mai sunt Georgi Milanov, Visar Musliu și Boban Nikolov. În ultimii ani, jucătorii care au evoluat în rundă întâi la prima echipă au jucat pe rând în Liga 3 și este o greșeală mare să tragem concluzii negative în acest sens”, se scrie pe site-ul oficial al clubului maghiar.

Adrian Rus, la Euro U21. Sursă Foto: Sportpictures.eu
Adrian Rus, la Euro U21. Sursă Foto: Sportpictures.eu

Dezvăluirea lui Cosmin Contra

Selecționerul Cosmin Contra a declarat miercuri că Adrian Rus a fost trimis la echipa a doua a clubului Mol Fehervar, pentru a-l convinge să refuze echipa națională a României și a juca pentru prima reprezentativă maghiară.

“I-am trimis convocarea lui Adrian Rus de la Mol Fehervar şi ei l-au trimis direct la echipa a doua! El e eligibil pentru Ungaria şi cei de acolo vor neapărat să joace pentru ei. Am vorbit cu el, mi-a povestit că au avut discuţii, au pus presiune pe el. El s-a ţinut tare, le-a zis “Domnilor, mie mi-a cântat imnul României la Europeanul de tineret, m-am simţit formidabil acolo, aşa că vreau să rămân cu naţionala României”. Şi…l-au trimis direct la Liga a treia! A jucat la Liga a treia, asta e. E un jucător care mie îmi place mult, are calităţi pe care funaşii noştri centrali nu le au”, a spus Cosmin Contra la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

  • 23 de ani are Adrian Rus
  • 6 prezențe are fundașul la echipa națională U21