Sport

FC Porto – Dinamo 32-23 în EHF Champions League! Calificarea în play-off, amânată de umilinţa din Portugalia

Dinamo a fost umilită de FC Porto în grupele Champions League. "Dulăii" au pierdut cu 23-32 şi calificarea în play-off se amână pentru cel puţin o săptămână.
08.02.2023 | 22:54
FC Porto  Dinamo 3223 in EHF Champions League Calificarea in playoff amanata de umilinta din Portugalia
FC Porto - Dinamo LIVE stream ora 21:45 în grupele Ligii Campionilor la handbal masculin. Victorie pentru calificarea în play-off. În tur, la București, a fost 32-27 pentru Dinamo. Foto: Dinamo Facebook
ADVERTISEMENT
08-02-2023
19:44

Porto - Dinamo 31-23! "Dulăii" au căzut în final de meci

Porto – Dinamo 31-23! “Dulăii” au căzut complet în final de meci şi pierd la 9 goluri confruntarea cu portughezii. Nici jocul rezultatelor nu ajută Dinamo. GOG a câştigat pe terenul lui Veszprem şi urcă pe locul 4 în locul echipei lui Pascual. “Dulăii” au în continuare şanse mari de calificare în play-off, dar săptămâna viitoare vine o deplasare infernală pe terenul lui PSG. 

Clasament: 

Grupa A Champions League
Grupa A Champions League

Min. 55: 27-22 Porto! Gazdele domină finalul de meci şi se duc la cinci goluri. Apărare excelentă a portughezilor. 

Min. 50: 23-20 Porto! Dinamo ratează mult în atac şi lusitanii au trei goluri avans cu 10 minute înainte de final. 

Min. 46: 22-19 Porto! Lusitanii se desprind la trei goluri şi Dinamo este într-o postură dificilă. Xavi Pascual ia time-out

Min. 41: 19-17 Porto! Gazdele profită de gafele “dulăilor” şi marchează din nou cu poarta goală. 

Min. 36: 17-16 Porto! Lusitanii îşi menţin avansul şi se anunţă o repriză disputată în tensiune maximă. 

Start în repriza secundă!

PAUZĂ! Finalul de repriză i-a aparţinut lui Porto. Lusitanii reuşesc să intre cu avantaj la cabine, scor 14-13, după ce au revenit de la 7-10. 

Min. 22: 9-10 Dinamo! Gazdele se apropie. Mitreski ţine gazdele aproape în acest meci. 

Min. 17: 7-10 Dinamo! “Dulăii” pun stăpânire pe meci. Gazdele joacă destul de dur, dar Dinamo se apără excelent. 

Min. 10: 5-4 Porto! Mitreski face minuni în poarta gazdelor şi lusitanii întorc rezultatul. Valdes are deja două eliminări. 

Min. 5: 2-3 Dinamo! Început bun pentru “dulăi”. Saeid este la post şi are două intervenţii excelente. 

Start de meci! 

Echipele în Porto – Dinamo: 

Echipele în Porto - Dinamo
Echipele în Porto – Dinamo

Meciul FC Porto – Dinamo are loc miercuri, 8 februarie, cu începere de la ora 21:45, în cadrul etapei a 11-a din grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin. Dinamo are 11 puncte și ocupă locul 4 în timp ce lusitanii sunt ultimii, cu un singur punct și nu mai au nici p șansă la play-off. Cu o victorie la Porto Dinamo ar fi calificată matematic în play-off, pentru că nu poate intra în lupta pentru primele două locuri, care trimit duirect în sferturi de finală.

Unde se joacă meciul FC Porto – Dinamo

Întâlnirea FC Porto – Dinamo se dispută miercuri, 8 februarie, de la ora 21:45 în Dragao Arena din Porto, capacitate 2200 locuri, unde își dispută partidele echipele de handbal, baschet și hochei pe rotile ale clubului fanion din orașul unde este unul dintre cele mai apreciate vinuri din lume. De regulă, la meciurile echipei de handbal sala este plină, dar s-ar putea ca acum, când dragonii nu au nici o șansă de a merge mai departe, să fie o asistență mai redusă.

ADVERTISEMENT

În schimb, la meci au anunțat că vor fi prezente grupuri de români care se află în Peninsula Iberică -plus în jur de o sută de suporteri care vor face deplasarea de la București. Meciul are importanță mare pentru Dinamo, pentru câ victoria îi asigură sută la sută accesul în play-off după această etapă.

Cine transmite la TV partida FC Porto – Dinamo

Partida FC Porto – Dinamo se joacă miercuri, 8 februarie, de la ora 21:45, în Dragao Arena din orașul portughez, în etapa 11 din grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin și va fi televizată pe canalele Digi Sport 2, Orange Sport 2 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Xavier Pascual a ținut să precizeze că faptul că meciul are loc pe terenul ultimei clasate din grupâ nu trebuie să ducă la falsa concluzie că partida este câștigată înainte, pentru că este convins de dorința lusitanilor de a sparge gheața cu prima victorie din grupâ, evitând astfel o mare rușine.

Cine este FC Porto, adversara lui Dinamo în etapa 11 din grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin

FC Porto este denumirea completă a clubului cu multiple secții, alături de fotbal, unde s-a câștigat și trofeul Ligii Campionilor Europeni, iar handbalul masculin joacă un rol important. Aceasta deoarece „alb-albaștrii” au câștigat de 23 de ori campionatul, de 9 ori Cupa Portugaliei, de 3 ori Cupa Ligii Portugaliei și de 8 ori Supercupa Portugaliei. Cu toate acestea, lusitanii nu au reușit nimic notabil în cupele europene. Secția de handbal a fost fondată în 1932 în 11, apoi din 1974 a rămas numai cea de handbal în șapte.

ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei este suedezul Per Magnus Andersson, un fost mare handbalist nordic, prezent cu naționala țării sale la JO de la Londra 2012 și Atena 2016. Lotul este alcătuit majoritar din jucători autohtoni, pe lângâ care avem trei danezi: portarul Frandsen, care din vară va reveni în țara natală, la Fredericia, interul Laese și extrema Mikkelsen. Mai sunt un maecedonean, un spaniol, un cubanez și un spaniol.

Cote la pariuri la jocul FC Porto – Dinamo

Pentru casele de pariuri avem de-a face însă cu un meci foarte echilibrat în întâlnirea FC Porto – Dinamo iar cotele acordate reflectă din plin această prognoză. 2,00 este cota pentru victoria dulăilor, care sunt ușor favoriți în timp ce echipa lusitană a primit cotă de 2,30 pentru a obține primul succes. 1,75 este cota pentru șansă dublă X2 și 1,80 pentru șansă dublă 1X.

ADVERTISEMENT

Sunt trei meciuri jucate până acum între cele douâ echipe și de două ori câștig de cauză a avut Dinamo. Prima dată s-a petrecut în 2022, tot în grupele Ligii Campionilor, chiar la Porto, succes cu 32-31, după ce în toamna lui 2021 câinii fuseseră învinși tot la un gol acasă. În turul acestui sezon, la București, nu au mai fost emoții și Dinamo, care e neînvinsă de cinci partide, s-a impus cu 32-27.

ADVERTISEMENT