Ce Chiricheş, ce Gardoş? Claudiu Răducanu poate debuta în Cupa Angliei

Marian Popovici   
în Pariuri sportive
15/08/2014, 18:57
Ce Chiricheş, ce Gardoş? Claudiu Răducanu poate debuta în Cupa Angliei GALERIE FOTO

FC România, echipa din Liga a 9-a din Anglia este prima echipă străină acceptată în Cupa Angliei, alcătuită în exclusivitate din jucători de altă cetăţenie decât cea engleză. Astfel, i s-a împlinit visul lui Ionuţ Vintilă, care speră de 10 ani să fie acceptat în Cupa Angliei. 

BBC Sports scrie că fostul stelist, Claudiu Răducanu, ar putea juca pentru echipa emigranţilor români:

“Claudiu Răducanu, selecţionat de două ori pentru România, a jucat la Espanyol, în Spania, şi la Steaua, pentru care a marcat împotriva lui Southampton, în sezonul 2004-05 din Cupa UEFA. El a plecat de la echipă în vară, dar Ion Vintilă nu exclude posibilitatea revenirii sale, pentru Cupa Angliei!”, notează sursa citată.

Formaţia ”lupilor” antrenată de Ionuţ Vintilă o va înfrunta este Haverhill Rovers FC. Este o echipă fondată în 1886 şi care activează în prezent în Eastern Counties League – Premier Division(Liga a-9a). Cea mai bună performanţă pentru „The Reds” este titlul de campioană a ligii în care activează şi acum.

Învingătoare va primi un cec în valoare de 1500 de lire sterline şi va întîlni în următoarea fază pe Heybridge Swifts din Isthmain League, Division One North(Liga a-8a), pe 30 august.

Vintilă a înfiinţat acum 8 ani FC România şi a reuşit şapte promovări consecutive, din acest sezon clubul devenind semi-profesionist: “FA Cup e cea mai veche competiţie din fotbal şi mereu a fost obiectivul nostru să jucăm în ea. De obicei vin la meciurile noastre 80-100 de oameni, dar sperăm că acum vor veni 500.”

VEZI AICI VIDEO DE PREZENTARE CU FC ROM NIA:

Închide ×