Sport

FC Sevilla – AS Roma este finala Europa League 2023. Când şi unde se joacă meciul pentru marele trofeu

FC Sevilla - AS Roma este finala Europa League din sezonul 2022-2023. Partida pentru marele trofeu continental se va disputa la finalul lunii mai.
19.05.2023 | 00:40
FC Sevilla  AS Roma este finala Europa League 2023 Cand si unde se joaca meciul pentru marele trofeu
FC Sevilla - AS Roma este finala Europa League din sezonul 2022-2023. Partida pentru marele trofeu continental se va disputa la finalul lunii mai. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Faza semifinalelor din Europa League 2022-2023 s-a terminat şi ştim marea finală a competiţiei. FC Sevilla și AS Roma se vor duela, în mai, pentru cel de-al doilea trofeu al Europei, într-o finală care se va disputa la BIdapesta, pe ”Puskas Arena”.

Când se joacă FC Sevilla – AS Roma, finala Europa League 2023

FC Sevilla – AS Roma, finala Europa League 2023, este programată pe 31 mai, de la ora 22:00. Conform regulamentului UEFA, spaniolii vor fi considerați gazdă, din motive administrative. Este pentru a doua oară când “Puskas Arena” va fi gazda unui meci de un asemenea nivel, după Supercupa Europei din 202o, când Bayern a învins Sevilla, scor 2-1.

ADVERTISEMENT

Cele două formaţii din finala Europa League 2023 vor încasa câte 4.600.000 de euro, în timp ce câştigătoarea va mai primi încă 4.000.000 de euro. Banii se vor adăuga câştigurilor obţinute în fazele precedente ale competiţiei.

Cum a ajuns FC Sevilla în finala Europa League 2023

FC Sevilla, deținătoarea recordului de trofee Europa League câștigate, șase, și-a început aventura europeană în faza grupelor Champions League, acolo unde a înregistrat o victorie, două remize și trei înfrângeri, într-o grupă cu Manchester City, Borussia Dortmund și FC Copenhaga.

ADVERTISEMENT

Andaluzii au încheiat pe locul 3 și au retrogradat în Europa League, acolo unde în play-off-ul pentru optimi au trecut cu greu de PSV Eindhoven (3-0 și 0-2), pentru ca în optimi să o depășească pe Fenerbahce (2-0, 0-1).

În sferturi, trupa lui Jose Luis Mendilibar a produs marea surpriză și a eliminat-o pe galonata Manchester United (2-2 și 3-0). În semifinale a mai reușit o pagină de istorie trecând de Juventus Torino după (1-1 și 2-1 după prelungiri).

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns AS Roma în finala Europa League 2023

După ce în sezonul precedent a câștigat Conference League, AS Roma a intrat direct în faza grupelor din Europa League. Italienii au înregistrate trei victorii, o remiză și două înfrângeri, terminând pe locul secund într-o grupă cu Betis Sevilla, Ludogoreț Razgrad și HJK Helsinki.

Cu experimentatul Jose Mourinho pe banca tehnică, ”giallorossi” au știut cum să abordeze meciurile eliminatorii și au trecut de FC Salzburg în play-off-ul pentru optimi (0-1 și 2-0), și de Real Sociedad în optimi (2-0 și 0-0).

ADVERTISEMENT

În sferturile de finală, după un 0-1 pe terenul lui Feyenoord, italienii nu și-au pierdut cumpătul și au mers mai departe după 4-1 în prelungiri la retur. În semifinale le-a ieșit în cale Bayer Leverkusen și după 1-0 pe Stadio Olimpico, romanii au rezistat eroic în Germania (0-0) pentru a juca a doua finală europeană la rând.

ADVERTISEMENT