Sport

FC U Craiova 1948 contestă vehement delegările lui Kyros Vassaras pentru barajul cu CFR Cluj: „Ne-au adus cele mai mari prejudicii”

Marcel Pușcaș a ieșit la atac după delegările lui Kyros Vassaras pentru barajul CFR Cluj - FC U Craiova 1948, decisiv pentru calificarea în cupele europene.
31.05.2023 | 13:50
FC U Craiova 1948 contesta vehement delegarile lui Kyros Vassaras pentru barajul cu CFR Cluj Neau adus cele mai mari prejudicii
FC U Craiova contestă vehement delegările lui Kyros Vassaras pentru barajul cu CFR Cluj: „Ne-au adus cele mai mari prejudicii”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Spiritele se încing înaintea barajului pentru cupele europene dintre CFR Cluj și FC U Craiova 1948 care se va juca joi, de la ora 20:30. Marcel Pușcaș contestă vehement delegările lui Kyros Vassaras din Gruia, iar oficialul oltenilor i-a luat la țintă pe Istvan Kovacs, Cătălin Popa și Iulian Călin.

FC U Craiova 1948 atacă delegările pentru barajul cu CFR Cluj: „Ne-am exprimat deseori dezaprobarea față de acești trei arbitri. Ne-au adus cele mai mari prejudicii”

La FANATIK SUPERLIGA, Adrian Mititelu s-a luat cu mâinile de cap când a aflat că Istavn Kovacs va arbitra „finala” pentru Conference League, fiind extrem de nemulțumit de delegarea lui Kyros Vassaras. Nici lui Marcel Pușcaș nu i-a picat bine, iar oficialul oltenilor a avut un mesaj pentru cei trei arbitri pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

„ANOMALIA DELEGĂRILOR și SCRISOAREA a N-a. Am aflat, fără stupoare, brigada de fluierași ce va decide participanta României în Conference League. Deși ne-am exprimat deseori dezaprobarea față de acești trei arbitri, deși suporterii noștri îi urăsc pătimaș, luceferii delegărilor ignoră aceste realități.

De ce? Pentru că așa vor mușchii lor. Brigada este compusă exact din aceiași oameni care în ultimele două sezoane ne-au adus cele mai mari prejudicii. Cu intenție sau nu, are mai puțină importanță. Kovacs Istvan la centru este un obișnuit al derby-urilor”, spus Marcel Pușcaș.

ADVERTISEMENT

Marcel Pușcaș și-a amintit de erorile lui Istvan Kovacs din derby-ul cu rivala din oraș și este curios de ce arbitrul din Carei nu a fost fluierat și la celelalte meciuri cu miză din România. Oficialul „alb-albaștrilor” nu consideră ca delegarea la barajul pentru Conference League a „centralului” este una inspirată.

„Curios este că el n-a fost delegat de către FRF la cel puțin două meciuri mult mai importante decât cel de mâine de la Cluj. Mă refer la finala Cupei și la meciul decisiv pentru câștigarea titlului dintre Farul și FCSB. După ce că nu a văzut (ne)hențul la Bahassa din meciul cu CSU, că domiciliază la 120 km de Cluj și chiar în Cluj, că, zice lumea, ar fi un apropiat al CFR-ului, că este mai preocupat de fotbalul din Golf și Europa, a fost totuși delegat să ne fluiere”, a spus oficialul.

ADVERTISEMENT

Marcel Pușcaș: „Se puteau găsi și alte soluții care să nu strârnească bănuieli”. Ce spune despre delegarea lui Cătălin Popa: „Nu se accidentează, nu-și iese din formă”

Cătălin Popa va fi arbitrul din camera VAR, iar Iulian Călin este rezerva lui Istvan Kovacs în Gruia. De altfel, cei doi arbitri au fost printre cei mai contestați „centrali” din SuperLiga de Marcel Pușcaș de-a lungul competiției și nu își explică deciziile CCA.

„Se puteau găsi și alte soluții care să nu stârnească, din nou, bănuieli. La VAR, divinitatea federală l-a repartizat pe cine credeți? Pe nelipsitul, omniprezentul de serviciu, votantul ajefist major și ideal, Cătălin Popa. Acest “homo arbitrarium” multifuncțional are mai multe meciuri arbitrate decât etapele de campionat.

ADVERTISEMENT

Este ca Robocop. Nu se accidentează, nu-și iese din formă, nu are gripă, rupturi, întinderi, suspendări. Încasează baremurile la foc automat, fără griji și răspunderi. Pe de altă parte poate fi, cum de altfel a și demonstrat, neglijabilul din cabina VAR a lui Kovacs. Probabil că s-a considerat a fi mai bine să fie prezent decât să nu fie deloc.

Și, se putea altfel?, bomboana pe colivă vine de la rezerva penelistă, Iulian Călin. Dacă face întindere la incălzire sau entorsă in timpul meciului șeicul Kovacs, intră cu forțe proaspete un bun executant federal. N-avem griji. Probabil că “gândurile și logica” acestei decizii demiurgice în ale delegării trioletului fix, cum nu ne-am fi dorit, provin din poezia eminesciană.

-Tu ești FCU 1948?
-Da- mpărate federal.
Am venit să mi te-nchini.
De nu, schimb a ta coroană într-o viață mai de chin

Răspunsul nostru nu poate fi decât unul simplu și demn, tot de sorginte eminesciană:
– De-o fi una, de-o fi alta
Ce e scris și pentru noi,
Bucuroși le-om duce toate, de e pace, de-i război”, se arată în postarea lui Marcel Pușcaș.

ADVERTISEMENT