Sport

FC U Craiova 1948 – CS Mioveni 3-0, în etapa 1 din play-out SuperLiga. Oltenii se răzbună după ratarea play-off-ului. Cum arată clasamentul

FC U Craioa a câștigat fără drept de apel meciul din prima etapă a play-out-ului contra lui CS Mioveni, scor 3-0, și este noul lider al „campionatului retrogradării”.
20.03.2023 | 19:57
FC U Craiova 1948  CS Mioveni 30 in etapa 1 din playout SuperLiga Oltenii se razbuna dupa ratarea playoffului Cum arata clasamentul
FC U Craiova a câștigat cu un categoric 3-0 meciul din prima etapă a play-out-ului din SuperLiga contra lui CS Mioveni
ADVERTISEMENT
20-03-2023
18:13

Cum arată clasamentul din play-out-ul SuperLigii după FC U Craiova - CS Mioveni 3-0

Fără vedetele Bauza, Bahassa, Achim sau Chițu printre titulari, FC U Craiova s-a răzbunat cu vârf și îndesat pe „lanterna” CS Mioveni pentru ratarea play-off-ului. Oltenii lui Nicolo Napoli au câștigat cu un 3-0 fără drept de apel, dar scorul putea fi mult mai mare dacă nu se ratau alte ocazii monumentale. Cu 23 de puncte acumulate în clasament, FC U Craiova e prima în play-out și speră că va prinde barajul de cupe europene.

CS Mioveni a fost o umbră a echpei care a impresionat sub comanda lui Nicolae Dică în 2023. Evoluția sa din meciul de la Craiova a arătat de ce ocupă ultimul loc în clasament, iar șansele de a evita retrogradarea drectă sunt din ce în ce mai reduse.

SuperLiga play-out
Clasament play-out SuperLiga
20-03-2023
16:01

FC U Craiova 1948 - CS Mioveni 3-0 (Albu 52, 66 pen., Bauza 90+5)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+6: Final de meci.

Min. 90+5: GOOOL FC U Craiova: Chițu șutează din careu, Greab respinge până la bauza, care reia în poarta goală.

Min. 66: GOOOL FC U Craiova: Dragoș Albu transformă perfect lovitura de pedeapsă.

Min. 61: Negru pătrunde în careu, e singur cu Greab, trage în acesta din 10 metri, iar apoi mingea îi sare în mână lui Scarlatache. Arbitrul Moroiță lasă însă jocul să continue. Abia după 2 minute este chemat din camera VAR să revadă faza și dictează penalty.

Min. 58: Bine găsit la 11 metri, Huyghebaert reia cu capul din plonjon pe lângă poartă.

Min. 56: Blănuță reia cu capul din 8 metri, puțin pe lângă bară.

Min. 52: GOOOL FC U Craiova! Albu combină perfect cu Negru, acesta este faultat la 20 de metri, arbitrul Andrei Moroiță lasă perfect avantaj, mingea îi revine lui Albu, care înscrie din careu cu un șut puternic sub bară.

Min. 46: Albu pătrunde periculos în careu, dar șutează în blocajul lui Burnea.

Min. 42: Duarte șutează puternic de la marginea careului, Greab e atent și reține.

Min. 22: Centrare de pe partea stângă în careul oaspeților, Negru luftează din poziție ideală, mingea ajunge la Paramatti, care o retrimite în careu și același Negru reia din vole pe lângă bară.

Min. 15: Paramatti centrează perfect pe 6 metri, de unde Blănuță reia cu capul din plonjon, însă Greab respinge miraculos.

Min. 5: Piccolomo șutează puternic din unghi la colțul scurt, însă Greab reușește să respingă.

Min. 4: Carnat combină cu Rusu, apoi șutează de la marginea careului, dar Gurău reține.

Min. 1: A început partida.

20-03-2023
14:49

Echipele de start la FC U Craiova 1948 - CS Mioveni

Au apărut echipele de start la FC U Craiova – CS Mioveni. Antrenorul Nicolo Napoli a luat o decizie radicală după ratarea calificării în play-off și și-a trimis mare parte dintre vedete, în frunte cu Bauza, Bahassa și Achim, pe banca de rezerve.

FC U Craiova 1948: Gurău – Paramatti, Duarte, Henriques, Huyghebaert – Albu, Asamoah – Negru, Piccolomo, van Durmen – Blănuță. Rezerve: Popa, Zanfir, Achim, Bauza, Sidibe, Ganea, Bahassa, Chițu, Ibrahimi. Antrenor: Nicolo Napoli. 

CS Mioveni: Greab – Sno, Scarlatache, Garutti, Burnea – Panait, Lixandru, Pop – Carnat, Rusu, Benchaib. Rezerve: Sima, Rădescu, Balaur, Șerbănică, Lepistu, Toma, Coșereanu, Antal, Buziuc. Antrenor: Nicolae Dică.

Meciul FC U Craiova 1948 – CS Mioveni are loc luni, 20 martie, cu începere de la ora 18:00, în cadrul etapei 1 din play-out-ul SuperLigii. Oltenii vin după marea deziluzie a ratării play-off-ului, după ce au pierdut cu 0-4 rejucarea meciului de la Sfântu Gheorghe. Argeșenii vor căuta să profite de acest moment dificil pentru echipa lui Adrian Mititelu.

Unde se joacă meciul FC U Craiova 1948 – CS Mioveni, în etapa 1 din play-out SuperLiga

Întâlnirea FC U Craiova 1948 – CS Mioveni se dispută luni, 20 martie, de la ora 18:00, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Cetatea Băniei, în etapa 1 din play-out-ul SuperLigii. Cu siguranță, dacă echipa lui Adrian Mititelu ar fi reușit să intre în play-off la meciurile de acasă ar fi fost public destul de numeros în tribune. Așa, maximul la care se pot aștepta craiovenii este undeva în jurul a 3-4 mii de oameni.

ADVERTISEMENT

Pentru a pune presiune pe adversar este arhisuficient, pentru că Mioveni este una dintre echipele cu foarte puțini suporteri și care nu are niciodată sprijin la meciurile din deplasare. Problema la echipa olteană, care a arătat de multe ori un fotbal spectaculos, este existența unor relații tensionate între familia Mititelu și o parte a suporterilor, cei care au produs și acel haos la Sfântu Gheorghe, care a dus la stoparea partidei și rejucarea ei ulterior.

Cine transmite la TV partida FC U Craiova 1948 – CS Mioveni

Partida FC U Craiova 1948 – CS Mioveni se joacă luni, 20 martie, de la ora 18:00, pe stadionul Ion Oblemenco din capitala județului Dolj, în etapa 1 din play-out-ul SuperLigii. Ea va fi transmisă pe canalele de televiziune Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Craiova, luni, 20 martie, va fi o vreme excelentă pentru fotbal. O zi de autentică primăvară, chiar în preajma echinocțiului, cu soare aproape toată ziua și fără nicio amenințare de ploaie. La ora 15:00, maxima va arăta un grad mai puțin de 20, iar la ora partidei va fi destul de cald, în jur de 17-18 grade. Arbitrează acest meci Adrian Moroiță din Ploiești.

Ce absențe există în confruntarea FC U Craiova 1948 – CS Mioveni

La FC U Craiova 1948, cel mai important lucru în acest moment este depășirea psihică a ratării accesului în play-off. Nicolo Napoli are două reveniri importante: între buturi Robert Popa, care s-a aflat în scandal cu patronatul, și în atac Aurelian Chițu, refăcut după accidentare. Lipsește însă mai departe belgianul Baeten, unul dintre motoarele echipei.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Nicolae Dică a cerut jucătorilor să creadă cu tărie în faptul că sunt șanse pentru evitarea retrogradării și pentru asta trebuie să dea totul. Cum Mioveni a jucat de curând la Craiova, cu FC U și a plecat învinsă doar prin mare ghinion, în ultimul minut, este destul de optimism, mai ales că și lotul este apt de joc, Dică având de unde alege formula de start.

Cote la pariuri la jocul FC U Craiova 1948 – CS Mioveni

Casele de pariuri nu cred că FC U Craiova 1948 va acuza prea mult ratarea play-off-ului și prin urmare este favorită la obținerea celor trei puncte, deși e clar că Mioveni va da totul pentru a nu pleca învinsă. Cota la victorie pentru olteni este de 1,85, în timp ce oaspeții au primit 5,25. Șansă dublă „X2”are cotă 2,20, iar golul marcat de CS Mioveni ajunge la cota 1,85.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe s-au întâlnit la Craiova de trei ori de la promovare în prima divizie. De două ori a fost egal, iar acum, în sezonul regulat, FC U s-a impus cu un gol marcat în ultimul minut. În Liga 2, echipa argeșeană a reușit să obțină două succese, unul la scor de neprezentare.

ADVERTISEMENT