Sport

FC U Craiova 1948, fără spectatori la meciurile de acasă! Măsură drastică luată de Adrian Mititelu după scandalul de la Sf. Gheorghe: „Toleranța va fi de acum înainte zero!”

Măsură radicală luată de Adrian Mititelu. „Ion Oblemenco” va fi gol la meciurile jucate de FC U Craiova 1948, după scandalul declanșat de fanii olteni la Sf. Gheorghe.
01.02.2023 | 12:40
FC U Craiova 1948 fara spectatori la meciurile de acasa Masura drastica luata de Adrian Mititelu dupa scandalul de la Sf Gheorghe Toleranta va fi de acum inainte zero
FC U Craiova 1948, fără spectatori la meciurile de acasă! Măsură drastică luată de Adrian Mititelu după scandalul de la Sf. Gheorghe: „Toleranța va fi de acum înainte zero!”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu a luat o măsură radicală după scandalul de xenofobie de la Sf. Gheorghe, atunci când arbitrul Andrei Chivulete a oprit partida Sepsi – FC U Craiova 1948 din cauza scandărilor fanilor olteni. Mititelul a hotărât ca echipa sa să joace fără spectatori meciurile de pe teren propriu, pe o perioadă nedeterminată.

FC U Craiova 1948 interzice accesul spectatorilor la meciurile de acasă

Măsura drastică luată de FC U Craiova 1948 intră în vigoare încă din etapa cu numărul 24 a SuperLiga. Vineri, 3 februarie, de la ora 20:00, echipa lui Nicolo Napoli va primi pe „Ion Oblemenco” vizita lui „U” Cluj.

ADVERTISEMENT

„Având în vedere evenimentele din ultima perioadă, prin care unii dintre membrii galeriei s-au dedat la acte huliganice contrare legii și regulamentelor FRF, prin care s-au creat prejudicii uriașe pentru club și luând în calcul amenințările directe cu privire la producerea unor alte evenimente care să conducă la pagube pentru club, am luat următoarele hotărâri:

1) Desfășurarea meciurilor pe teren propriu, fără spectatori, pe o perioadă nedeterminată;

2) Efectuarea de demersuri către FRF și autoritățile statului în vederea adoptării de urgență a unei legislații care să prevină aceste manifestări;

ADVERTISEMENT

3) Clubul va comunica procedura prin care cei care au achiziționat abonamente vor putea să primească contravaloarea acestuia.
Clubul își exprimă regretul profund față de suporterii loiali ai clubului, în special față de abonați sau de cei de bună-credință, care nu au nicio vină și care suportă consecințele”, se arată în comunicatul oficial postat pe pagina de Facebook a FC U Craiova 1948.

Adrian Mititelu: „Nici nu vreau să mă gândesc la ce se va ajunge dacă lucrurile astea nu se opresc”

După ce l-a desființat pe angajatul care a semnat documentul decisiv în scandalul de la Sf. Gheorghe, Adrian Mititelu a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK motivul pentru care a luat această măsură drastică. Patronul lui FC U Craiova 1948 face apel și la organele abilitate, de la care așteaptă să stopeze pericolul care planează asupra sa și a familiei sale.

ADVERTISEMENT

„S-a ajuns la o limită peste care nu se mai poate trece. Toleranța familiei noastre și a clubului FC U Craiova 1948 va fi de acum înainte zero. Suntem amenințați, suntem șantajați, nici nu vreau să mă gândesc la ce se va ajunge dacă lucrurile astea nu se opresc.

Sunt convins că organele abilitate, organele legii vor interveni și vor face ordine pentru că nu se poate ca o mână de oameni care spun că iubesc această echipă, dar nici vorbă de așa ceva, să ajungă să facă haos la această formație, să ajungă să mă amenințe sau Doamne ferește cine știe la ce să se mai ajungă în zilele următoare.

ADVERTISEMENT

Trebuie se închidă totul aici, trebuie să se aplice legea pentru că nu se mai poate. Credeți-mă că niciodată n-am mai trăit ce trăiesc acum. S-a ajuns la niște lucruri care depășesc orice limită, nu au legătură cu fenomenul, cu dragostea pentru echipă și cu acest război împotriva familiei mele. Discutăm de lucruri incredibile pe care le trăim în România anului 2023.

De acum va fi un punct zero între club și așa ziși suporteri. Am ajuns să fim ca în vestul sălbatic, să trăim în teroare, iar acest lucruri nu se poate într-o țară din Uniunea Europeană.

Adrian Mititelu, familia Mititelu, va merge mai departe cu această echipă, iar vremea acestui tip de suporter apune. Sunt ultimele zvâcniri ale unui astfel de comportament, care, repet, s-a dus deja într-o violență care nu mai poate fi acceptată într-o țară civilizată, în fotbal, în România de astăzi”, a declarat Adrian Mititelu în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT