Sport

FC U Craiova – FC Voluntari 3-3, 5-4 după pen. în baraj Conference League. Victorie dramatică a oltenilor. Când și cu cine joacă finala de Europa

FC U Craiova a învins dramatic pe FC Voluntari abia după executarea penalty-urilor și va juca finala pentru calificarea în Conference League cu locul 3 din play-off.
26.05.2023 | 22:54
FC U Craiova  FC Voluntari 33 54 dupa pen in baraj Conference League Victorie dramatica a oltenilor Cand si cu cine joaca finala de Europa
Meciul de fotbal dintre U Craiova 1948 si FC Voluntari, contand pentru Baraj cupe europene, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, vineri 26 mai 2023. © FOTO:Catalin Ciupureanu/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
26-05-2023
20:04

FC U Craiova va juca finala barajului de calificare în preliminariile Conference League

Dramatism rar întâlnit pe „Ion Oblemenco” din Bănie, la primul meci de baraj pentru calificarea în turul 2 preliminar al Conference League. FC U Craiova a învins pe FC Voluntari abia după executarea loviturilor de departajare, deși conducea cu un neverosimil 3-0 în minutul 77. A urmat însă o revenire incredibilă a ilfovenilor, care au dus meciul în prelungiri cu un gol marcat în minutul 90+7.

În finala care va decide cea de-a patra echipă care ne va reprezenta în sezonul următor al cupelor europene, echipa lui Nicolo Napoli va întâlni în deplasare formația de pe locul 3 din play-off-ul SuperLigii. Cu o etapă înainte de final, acesta este ocupat de CFR Cluj, care are un avans de două puncte față de Universitatea Craiova. Clujenii au nevoie să câștige cu Farul duminică pe teren propriu, orice alt rezultat coroborat cu o victorie a Universității Craiova cu Sepsi ducându-i pe olteni la baraj.

Meciul dintre locul 3 din play-off și FC U Craiova se va juca săptămâna viitoare, sâmbătă (3 iunie) sau duminică (4 iunie), în funcție de decizia pe care o vor lua posturile tv care dețin drepturile de transmisie.

26-05-2023
17:01

FC U Craiova - FC Voluntari 3-3, 5-4 după pen. (Chițu 36, 63, Baeten 61 / Aliji 77, Sigurjonsson 85 pen., Dumiter 90+7)

Vezi aici cele mai importante faze.

5-4: GOOOL FC U Craiova! Ganea transformă cu siguranță și aduce victoria echipei oltene.

4-4: RATARE FC Voluntari! Paz trimite în bară.

4-4: GOOOL FC U Craiova! Zanfir înscrie și el.

3-4: GOOOL FC Voluntari! Dumiter înscrie cu un șut în forță.

3-3: GOOOL FC U Craiova! Sidibe egalează.

2-3: GOOOL FC Voluntari! Matricardi înscrie impecabil.

2-2: RATARE FC U Craiova! Asamoah șutează plasat și POpa respinge.

2-2: RATARE FC Voluntari! Armaș trimite în bară.

2-2: GOOOL FC U Craiova! Baeten egalează.

1-2: GOOOL FC Voluntari! Răduț îi aduce pe ilfoveni în avantaj.

1-1: GOOOL FC U Craiova! Andre Duarte înscrie și el.

0-1: GOOOL FC Voluntari! Transformă impecabil Sigurjonsson.

Min. 120: S-au terminat și cele două reprize de prelungiri. Învingătoarea se va decide la penalty-uri. Primii vor executa ilfovenii.

Min. 116: Baeten șutează din afara careului, mult peste poartă.

Min. 105+1: Asamoah șutează puternic de la distanță, Popa e atent și reține.

Min. 99: Van Durmen rămâne singur cu Popa, reia din cădere, însă portarul ilfovenilor respinge cu piciorul.

Min. 90+8: S-a terminat timpul regulamentar. Urmează două reprize d eprelungiri, a câte 15 minute fiecare.

Min. 90+7: GOOOL FC Voluntari! Dumiter reia cu capul din 6 metri după un corner și înscrie profitând de o nouă greșeală a portarului Gurău.

Min. 87: Marcelo Lopes șutează de la 20 de metri, mingea e deviată, dar Gurău are un reflex de ultim moment și reușește să rețină.

Min. 85: GOOOL FC Voluntari! Sigurjonsson transformă impecabil lovitura de pedeapsă.

Min. 82: Aliji își împinge un adversar, vede al doilea cartonaș galben și este eliminat.

Min. 81: Henriques se opune cu ambele mâini unui șut expediat de Tavares și se acordă penalty.

Min. 77: GOOOL FC Voluntari! Ricardinho centrează de pe dreapta, Gurău preferă să boxeze în loc să rețină mingea, aceasta ajunge la Aliji, care înscrie cu un șut de la peste 25 de metri.

Min. 63: GOOOL FC U Craiova! Matricardi pasează greșit în marginea careului la Bauza, acesta îl găsește liber pe Chițu, care înscrie cu un șut plasat din 6 metri.

Min. 61: GOOOL FC U Craiova! Oltenii pleacă pe contraatac, Baeten șutează slab pe jos din marginea, careului, însă portarul Mihai Popa comite o gafă uluitoare și scapă mingea în plasă.

Min. 55: Cu o prestație slabă în prima repriză, FC Voluntari începe în atac partea secundă și pune o presiune din ce în ce mai mare pe defensiva olteană. Totuși, ocaziile mari de gol lipsesc.

Min. 54: Bahassa șutează din afara careului, direct în brațele lui Popa.

Min. 36: GOOOL FC U Craiova! Bauza trimite o pasă în adâncime pentru Chițu, aflat în duel cu Matricardi, portarul Popa iese la 16 metri, însă fundașul ilfovenilor degajează greșit în piciorul atacantului oltean, care rămâne singur cu poarta goală și îndeplinește o simplă formalitate.

Min. 30: Lovitură liberă pentru oaspeți de la 16 metri, Aliji trimite mult peste poartă.

Min. 24: Dragoș Albu șutează superb cu stângul de la peste 20 de metri, Popa se întinde și respinge de sub bară în corner.

Min. 13: Bahassa centrează din lovitură liberă, Chițu trimite cu capul, dar mingea ajunge în brațele lui Mihai Popa.

Min. 10: Liber în careu, Baeten șutează defectuos cu stângul, mult peste poartă.

Min. 5: Bauza șutează din afara careului, Matricardi deviază ușor mingea, care se duce în corner.

Min. 1: A început partida.

26-05-2023
15:32

Echipele de start la FC U Craiova - FC Voluntari

Au apărut echipele de start la FC U Craiova – FC Voluntari:

FC U Craiova: Gurău – Negru, Duarte, Henriques, Mascarenhas – Dr. Albu, V. Achim – Baeten, Bauza, Bahassa – Chițu. Rezerve: Mogoșanu – Huyghebaert, Zanfir, Asamoah, Van Durmen, Ganea, Sidibe, Piccolomo, Blănuță. Antrenor: Nicolo Napoli

FC Voluntari: M. Popa – Ricardinho, Matricardi, Armaș – Marcelo Lopes, U. Meleke, Sigurjonsson, Aliji – Rața, D. Florea, Damașcan. Rezerve: Fernandez, Paz, Răduț, Merloi, D. Florea, Dumiter, H. Tavares, Al. Vlad, R. Voican. Antrenor: Liviu Ciobotariu

Meciul FC U Craiova 1948 – FC Voluntari are loc vineri, 26 mai, cu începere de la ora 20:00, și reprezintă barajul din play-out pentru calificarea în turul 2 preliminar al Conference League. Echipa învingătoare aici va evolua apoi în compania locului 3 din SuperLiga, CFR Cluj sau Universitatea, care se va decide duminică seara, în ultima etapă din play-off.

Unde se joacă meciul FC U Craiova 1948 – FC Voluntari, în barajul pentru calificarea în preliminariile Conference League

Întâlnirea FC U Craiova 1948 – FC Voluntari se dispută vineri, 26 mai, de la ora 20:00, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Cetatea Băniei, în manșa unică a barajului locurilor din play-out pentru calificarea în turul 2 preliminar al Conference League. Echipa care se va impune aici va juca apoi finala play-off-ului pentru intrarea în Conference League cu locul 3 din SuperLiga, CFR Cluj sau Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă FC U Craiova este la un pas de a realiza o performanță importantă, conducătorii clubului nu se așteaptă la o mare afluență de public în tribunele stadionului „Ion Oblemenco”.  Un meci cu FC Voluntari nu este o rețetă deosebită și probabil că în tribune nu vor fi mai mult de maxim cinci mii de spectatori, dacă nu și mai puțin.

Cine transmite la TV partida FC U Craiova 1948 – FC Voluntari

Partida FC U Craiova 1948 – FC Voluntari se joacă vineri, 26 mai, de la ora 20:30, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Cetatea Banilor, în unica manșă de baraj din play-out a SuperLigii. E meciul care oferă învingătoarei șansa de a disputa apoi cu locul 3 din play-off calificarea în turul 2 preliminar al Conference League. Jocul este televizat în direct pe programele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2, dar îl mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Craiova încearcă acum și cu a doua echipă a orașului din SuperLiga, FC U 1948, să nu rămână în afara Europei și primul pas este meciul cu FC Voluntari. Problema este că vineri, 26 mai, se anunță o zi cu cer variabil, dar care nu va scăpa pe parcursul a cel puțin patru-cinci zile de pericolul ploilor, unele cu intensitate ridicată și descărcări electrice, posibil chiar și la ora jocului. Arbitru va fi clujeanu Horațiu Feșnic.

Ce jucători lipsesc din confruntarea FC U Craiova 1948 – FC Voluntari

Este ultimul meci al oltenilot cu Nicolo Napoli pe bancă și toată lumea se gândește doar la calificarea în finala mare a barajului pentru Conference League cu ocupanta locului 3 din SuperLigă. La olteni nu există absențe, cu excepția italianului Paramatti în apărare, dar e o accidentare mai veche. La meci va asista și viitorul tehnician, portughezul Joao Janeiro.

ADVERTISEMENT

FC Voluntari are o perioadă de invincibilitate incredibilă, nu mai puțin de 13 meciuri, și Liviu Ciobotariu, despre care se spune că va merge la Sepsi, este foarte încrezător că elevii săi pot merge mai departe chiar dacă partida are loc la Craiova. Doar mijlocașul ceh Droppa nu face parte din lot, fiind pe finalul perioadei de recuperare.

Cote la pariuri la jocul FC U Craiova 1948 – FC Voluntari

Meci foarte echilibrat la Craiova. Gazdele sunt favorite la cota de 2,30, iar oaspeții au cota de 3,30. Însă, în realitate, partida este mult mai echilibrată, pentru că ilfovenii nu au pierdut nici un meci în play-off, ajungând acum la nu mai puțin de 12 jocuri fără eșec.Șansă dublă „1X”are cotă 1,35, iar șansă dublă „X2” are cotă 1,60. Gol marcat de gazde ajunge la 1,35, iar o reușită a ilfovenilor la 1,55.

ADVERTISEMENT

Șapte meciuri există între cele două echipe și bilanțul nu putea fi altfel decât echilibrat. Asta înseamnă că avem trei victorii pentru echipa din Voluntari, două în contul craiovenilor și alte două jocuri s-au terminat la egalitate. Dacă va fi eliminată, FC U Craiova 1948 va fi la ultimul meci al italianului Nicolo Napoli pe bancă, punând capăt celui de-al nouălea mandat al acestuia!

ADVERTISEMENT