Sport

FC U Craiova 1948, primul transfer din această iarnă. Gabriel Enache, fost jucător la FCSB, a semnat contractul

FC U Craiova 1948 a dat deja prima lovitură pe piața transferurilor. Fost campion al României cu Astra, Gabriel Enache va îmbrăca din această iarnă tricoul alb-albastru.
22.12.2021 | 19:09
FC U Craiova 1948 primul transfer din aceasta iarna Gabriel Enache fost jucator la FCSB a semnat contractul
Gabriel Enache a semnat cu FC U Craiova 1948. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu i-a găsit încă un înlocuitor lui Eugen Trică, FC U Craiova 1948 a „furat startul” în ceea ce privește achizițiile din această iarnă. Potrivit unui comunicat publicat pe rețelele de socializare, Gabriel Enache s-a alăturat echipei din postura de jucător liber de contract, după despărțirea de kazahii de la Zhetysu.

FC U Craiova 1948 a bifat primul transfer din această iarnă

Gabriel Enache, jucător ce a terminat sezonul actual la formația de primă ligă Zhetysu din Kazahstan, unde a evoluat în 25 de partide, a semnat cu Știința! Internaționalul român are în palmares 4 trofee în campionatul românesc și anume: campionatul, cupa și supercupa, cu Astra Giurgiu, și cupa ligii, cu FCSB.

ADVERTISEMENT

De asemenea, fotbalistul polivalent de bandă dreaptă are și 5 convocări la echipa națională. Bine ai venit, Gabi!”, a anunțat clubul patronat de Adrian Mititelu, pe contul oficial de Facebook.

Deși postul său de bază este cel de fundaș dreapta, Gabriel Enache a avut de-a lungul timpului evoluții apreciate atât ca mijlocaș lateral, cât și în compartimentul ofensiv. În afară de FCSB și Astra Giurgiu, CV-ul său le mai cuprinde pe Rubin Kazan, Partizan Belgrad și Dunărea Călărași. La Zhetysu, acesta a bifat 19 apariții și a reușit să ofere trei pase decisive.

ADVERTISEMENT

Noul antrenor se lasă așteptat: „Sunt discuții, avem și câteva propuneri”

În ceea ce privește înlocuitorul lui Eugen Trică pe banca echipei, președintele Marcel Pușcaș a lăsat de înțeles că negocierile sunt în desfășurare, fără a dezvălui vreun nume sau data la care se va face anunțul oficial. Pentru ultimele două meciuri din Casa Pariurilor Liga 1, interimatul a fost asigurat de preparatorul fizic Dan Vasilică.

Nu ne așteptam la locul 14. Ne așteptam la ceva mai bine. Sunt convins că vom remedia situația și vom urca ușor-ușor. Starea de spirit a lui Adrian Mititelu e bună. A câștigat un proces extrem de important.

ADVERTISEMENT

Referitor la echipă, să vedem. Dânsul sau Adiță (n.r. Adrian Mititelu Jr.) sunt în măsură să vă răspundă. Chiar dacă va ceda echipa, aceasta va fi cedată în Liga 1.

Vom aduce 4-5 jucători. Este absolut necesar. Sunt câțiva jucători care au decepționat. Alții au jucat mai puțin, gen Achim. Mai trebuie. Deocamdată e prematur să vorbim despre antrenor.

ADVERTISEMENT

Există o intenție să aducem alt antrenor. Sunt discuții, avem și câteva propuneri. Au fost probleme în strategie. Au fost prea mulți străini. Au venit în diverse faze ale pregătirii.

Au tot venit până în etapa a patra. Au fost și accidentări, și erori de arbitraj, dar, până la urmă, vina este doar la noi. Este și vina jucătorilor, și a noastră, și a antrenorilor”, a declarat Pușcaș.

După 21 de runde, alb-albaștrii ocupă poziția a 14-a în clasament, cu doar 19 puncte, la opt în spatele „lanternei roșii” Academica Clinceni. În primul meci al anului viitor, pe 24 ianuarie, aceștia vor da piept cu Farul Constanța, echipă aflată la ora actuală pe loc de play-off.

ADVERTISEMENT