Sport

FC U Craiova 1948 iese la atac după Sepsi – Hermannstadt 2-1: „Mingea ieșise un metru! Chiar trebuie VAR pentru o banală problemă oftalmologică?”. Foto

Meci plin de evenimente la Sfântu Gheorghe. Sepsi a câștigat cu Hermannstadt, după un prim gol la limită, FC U Craiova 1948 a atacat arbitrajul lui Horia Mladinovici.
25.02.2023 | 16:57
FC U Craiova 1948 iese la atac dupa Sepsi  Hermannstadt 21 Mingea iesise un metru Chiar trebuie VAR pentru o banala problema oftalmologica Foto
Sepsi a obținut o victorie importantă în lupta pentru play-off în duelul cu Hermannstadt. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Sepsi a obținut o victorie importantă pe teren propriu cu Hermannstadt, scor 2-1 în etapa 27 din SuperLiga. De asemenea, covăsnenii au făcut un pas uriaș în lupta de la distanță cu FC U Craiova 1948 pentru ultimul loc de play-off. Covăsnenii au fost egalați din penalty în meciul cu Hermannstadt și au evoluat în inferioritate numerică din minutul 76, însă tot de la punctul cu var au rezolvat partida.

Marcel Pușcaș a ieșit la atac după faza care a dus la primul gol al lui Sepsi în meciul cu Hermannstadt: „Mingea ieșise în out cu un metru”

Sepsi a deschis scorul în minutul 27 al meciului cu Hermannstadt după o fază la limită. Antoche, fundașul sibienilor, a încercat să țină mingea în teren, însă a făcut-o greșit, iar Aganovic din pasa lui Ștefănescu l-a învins pe Letica. Marcel Pușcaș, președintele celor de la FC U Craiova 1948, nu este de acord cu decizia lui Horia Mladinovici și a avut un discurs dur la adresa arbitrajului.

ADVERTISEMENT

„Mi se spune nu te mai lega de arbitri. Cum naiba sa nu te iei de ei când mingea la primul gol al lui SEPSI a revenit în teren după ce ieșise în out cu un metru. Dacă piciorul drept al jucătorului era pe linie, cel stâng unde putea fi decât în afara ei.

Chiar trebuie VAR pt o banală problemă oftalmologică? A rezultat gol pentru Sepsi. In loc de a câștiga 1 punct în meci, cum era corect, s-au trezit cu toate cele trei. Uite așa se poate decide lupta pentru playoff. Meritocrația, unde e meritocrația mult clamată de FRF?

ADVERTISEMENT

Ce-o să ne spună Vassaras? Mai dă comunicate că-l criticăm toți? Vai de capul nostru! Cu ce-om fi greșit?”, a postat Marcel Pușcaș pe pagina personală de Facebook.

Sepsi, cartonaș roșu și gol primit din penalty în meciul cu Hermannstadt

Sepsi a intrat în avantaj la vestiare după primul gol al sezonului marcat de Aganovic. Atacantul croat a profitat de eroarea lui Antoche și a marcat în poarta apărată de Letica. Sibienii aveau să egaleze în minutul 76 în urma unui henț comis de fundașul maghiar Tamas.

ADVERTISEMENT

Horia Mladinovici a avut nevoie de consultarea VAR pentru a judeca faza, iar după ce a urmărit reluările, „centralul” a arătat spre punctul cu var și l-a eliminat pe fotbalistul în vârstă de 29 de ani după ce i-a acordat al doilea cartonaș galben.

Internaționalul maghiar a văzut primul avertisment în minutul 36. Matko Babic a transformat fără probleme lovitura de pedeapsă cu o execuție pe centrul porții. Decizia lui Horia Mladinovici, de a acorda lovitură de pedeapsă, i-a înfuriat pe suporterii gazdelor.

ADVERTISEMENT

Sepsi a reclamat penalty în startul reprizei secunde a meciului cu Hermannstadt

În minutul 53, Sepsi a cerut lovitură de la 11 metri după un fault la Alexandru Tudorie. Fostul fotbalist al FCSB-ului, care a lovit bara în prima repriză, a reclamat un fault în careu, însă Horia Mladinovici a lăsat jocul să continue.

Însă pe reluările video s-a putut observa că a existat contact, dar arbitrii din camera VAR nu au intervenit. Cel mai probabil, oficialii meciului au considerat că nu a fost intensitate, iar Alexandru Tudorie a văzut cartonașul galben pentru simulare.

Deși a evoluat în inferioritate numerică, echipa lui Marius Măldărășanu a greșit în defensivă după faultul comis de Mino Sota asupra lui Aganovic în careu. Horia Mladinovici a dictat fără ezitare lovitură de la 11 metri, iar Mihai Bălașa a înscris fără probleme.

Sepsi, avans de cinci puncte față de FC U Craiova 1948

Astfel, Sepsi și-a consolidat locul 6 ocupat în campionat, ultimul care asigură prezența în play-off. Echipa antrenată de Cristiano Bergodi a acumulat 41 de puncte în 27 de partide, cu cinci mai multe decât FC U Craiova 1948, care aseară a învins-o cu 2-1 pe CS Mioveni.

Echipa finanțată de Adrian Mititelu are avantajul unui program mai lejer în ultimele trei partide. Oltenii joacă în deplasare cu Chindia Târgoviște, pe teren propriu cu FC Botoșani și încheie sezonul regular cu deplasarea de la Sibiu împotriva lui Hermannstadt.

De cealaltă parte, Sepsi le înfruntă pe rând pe Farul (deplasare), CFR Cluj (acasă) și FCSB (deplasare). Covăsnenii au beneficiat de decizia favorabilă venită de la Comisia de Disciplină a FRF. Echipa patronată de Laszlo Dioszegi a câștigat la „masa verde” duelul cu FC U Craiova 1948 după incidentele de xenofobie de la Sf. Gheorghe. Decizia nu este definitivă.

ADVERTISEMENT