Sport

FC U Craiova 1948 – Petrolul 0-1, în etapa 2 din play-out SuperLiga. „Lupii galbeni” dau lovitura în Bănie și trec pe primul loc. Cum arată clasamentul

Petrolul a câștigat derby-ul din Bănie contra lui FC U Craiova cu 1-0 și a trecut pe primul loc în clasamentul play-out-ului din SuperLiga.
31.03.2023 | 22:55
FC U Craiova 1948  Petrolul 01 in etapa 2 din playout SuperLiga Lupii galbeni dau lovitura in Banie si trec pe primul loc Cum arata clasamentul
Meciul de fotbal dintre U Craiova 1948 si Petrolul Ploiesti, contand pentru SuperLiga Superbet, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, vineri 31 martie 2023. © FOTO:Remus Badea/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
31-03-2023
20:05

Cum arată clasamentul din play-out-ul SuperLigii după FC U Craiova – Petrolul 0-1

FC U Craiova și Petrolul Ploiești, primele două clasate din play-out-ul SuperLigii, au oferit pe „Ion Oblemenco” din Bănie un meci anost, cu puține faze de poartă, departe de ce se aștepta de la primele două clasate.

Mult mai pragmatici și profitând la maximum de evoluția sub așteptări a gazdelor, ploieștenii s-au impus cu 1-0 și au trecut pe primul loc în clasament. Odată rezolvate și problemele financiare, dar și aflată într-o formă sportivă foarte bună, cu trei victorii consecutive, echipa ploieșteană devine principala candidată la câștigarea play-out-ului.

De partea cealalată, formația lui Adrian Mititelu pare că nu se regăsește după ratarea accesului în play-off. Nicolo Napoli simte din ce în ce mai tare presiunea, iar dacă nici rezultatele nu-l vor ajuta în continuare, nu ar fi exclus să asistăm la o nouă despărțire de FC U Craiova.

SuperLiga play-out
Clasament play-out SuperLiga
31-03-2023
18:01

FC U Craiova 1948 - Petrolul 0-1 (Țicu 68)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: Fluier final.

Min. 90+4: Jair șutează din careu, pe lângă poarta lui Gurău.

Min. 85: Liber pe 11 metri, Bauza șutează peste poarta lui Vâlceanu.

Min. 68: GOOOL Petrolul! Contraatac rapid al ploieștenilor după o pasă greșită a lui Albu, Doua pătrunde pe dreapta, îi pasează perfect în careu lui Țicu, iar acesta înscrie cu un șut plasat din 10 metri.

Min. 66: Asamoah șutează de la 20 de metri, mult peste poartă.

Min. 53: Negru șutează din întoarcere, direct în brațele lui Vâlceanu.

Min. 45+3: Blănuță scapă singur în careu cu portarul Vâlceanu, dar șutează aiurea din 7-8 metri, mult peste bară.

Min. 41: Bauza șutează din prima cu stângul de la 16 metri, mingea trece peste poarta lui Vâlceanu.

Min. 12: Jair șutează puternic din vole de la marginea careului, mingea este deviată ușor de un fundaș al gazdelor și trece puțin pe lângă bară.

Min. 1: A început partida.

31-03-2023
16:50

Echipele de start la FC U Craiova 1948 - Petrolul

Au apărut echipele de start la FC U Craiova 1948 – Petrolul:

FC U Craiova: Gurău – Paramatti, A. Duarte, Henriques, Huyghebaert – Asamoah, D. Albu – Negru, Bauza, Ganea – Blănuță. Rezerve: R. Popa, Piccolomo, Mascarenhas,, I. Zanfir, Sidibe, Chițu, Bahassa, Ibrahim, M. Vanghele. Antrenor: Nicolo Napoli

Petrolul: Vâlceanu – Doua, Papp, Meijers, Mathaus, Țicu – Dumitriu, Seto, Jair – Irobiso, Grozav. Rezerve: Leitner, Tucaliuc, Pașov, R. Grigore, M. Bratu, Borța, Rădulescu, Purtic, Guiu Antrenor: Florin Pârvu

Meciul FC U Craiova 1948 – Petrolul are loc vineri, 31 martie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei a 2-a din play-out-ul SuperLigii.  Cele două combatante ocupă primele locuri în play-out și dacă vor rămâne așa vor susține finala și apoi învingătoarea cu locul 3 din play-off. Craiovenii au 23 de puncte și ocupă locul 1, prahovenii sunt pe locul 2, cu 21 de puncte.

Unde se joacă meciul FC U Craiova 1948 – Petrolul, în etapa 2 din play-out SuperLiga

Întâlnirea FC U Craiova 1948 – Petrolul se dispută vineri, 31 martie, de la ora 21:00, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Cetatea Băniei, în etapa 2 din play-out-ul SuperLigii. Este meciul dintre echipele considerate a fi cele mai capabile să termine pe primele două locuri din play-out și să joace astfel un prim baraj pentru un loc de Conference League.

ADVERTISEMENT

La olteni, lucrurile s-au tensionat în ultima vreme, punându-se chiar problema plecării în vară a antrenorului Nicolo Napoli (pentru a noua oară!). În schimb, a apărut soarele, unul strălucitor, pe cerul prahovenilor. Așa cum ați aflat în exclusivitate din FANATIK, Marian Copilu a preluat clubul și a plătit deja primele două luni de salarii restante. Apoi, a făcut un transfer de top, ivorianul Diomande, cu ani buni de Ligue 1 și Superliga Turciei, informație prezentată în premieră tot de FANATIK.

Cine transmite la TV partida FC U Craiova 1948 – Petrolul

Partida FC U Craiova 1948 – Petrolul se joacă vineri, 31 martie, de la ora 21:00, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, în etapa 2 din play-out-ul SuperLigii. Ea va putea fi urmărită pe micile ecrane pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Vineri, 31 martie, va fi o vreme frumoasă, cu cer senin și cu temperaturi ridicate, ajungând până la 21 de grade la orele amiezii. La ora startul meciului, ora 21:00, vor mai fi în jur de 14-15 grade, foarte agreabil pentru fotbal, mai ales că nu există nici pericol de ploaie. Arbitrul partidei este piteșteanul Cătălin Popa.

Ce jucători lipsesc din confruntarea FC U Craiova 1948 – Petrolul

O singură absență are Nicolo Napoli pentru acest meci, e drept, una foarte importantă. Este vorba despre mijlocașul belgian Baeten, care este în continuare accidentat și despre care se prevede că ar putea reveni abia după etapa a 5-a din play-out.

ADVERTISEMENT

Tot o singură absență au și ploieștenii, o indisponibilitate cu vechime din sistemul defensiv, dar care după venirea lui Paul Papp nu a mai reprezentat o problemă. Este vorba de fundașul central Marian Huja, care are dublă cetățenie, română și portugheză. Noul sosit Diomande este în urmă cu pregătirea fizică, prin urmare nu face parte din lot.

Cote la pariuri la jocul FC U Craiova 1948 – Petrolul

Distanța dintre cele două echipe este de numai două puncte, dar pentru casele de pariuri FC U Craiova 1948 este un solist destul de clar, pentru că are cotă de 1,80, în timp ce „lupii galbeni” au primit cota 5,00. Șansă dublă „X2” are cotă de 2,15. Gol marcat de olteni are cotă 1,25, iar golul Petrolului ajunge la 1,75.

ADVERTISEMENT

În SuperLiga, FC U Craiova 1948 a pierdut singurul meci jucat acasă cu Petrolul, în august 2022, scor 0-1, gol al brazilianului Jair. Dar și oltenii nu au stat cu mâinile în sân la Ploiești, unde au obținut două succese cu 1-0 în Cupa României și în acest sezon au terminat la egalitate, 1-1, partida de campionat, goluri Irobiso respectiv Bauza.

ADVERTISEMENT