Sport

Fanii lui FCU Craiova, reduși la tăcere? E pustiu la stadionul „Ion Oblemenco” înaintea meciului cu „U” Cluj. Foto

FC U Craiova 1948 - ”U” Cluj este primul meci al oltenilor care se dispută cu porțile închise. Adrian Mititelu a luat decizia după incidentele de la Sf. Gheorghe.
03.02.2023 | 17:19
Fanii lui FCU Craiova redusi la tacere E pustiu la stadionul Ion Oblemenco inaintea meciului cu U Cluj Foto
FC U Craiova 1948 - ”U” Cluj, primul meci al oltenilor fără spectatori. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
03-02-2023
16:36

Atmosferă dezolantă înainte de FC U Craiova 1948 - U Cluj

Meciul dintre FC U Craiova 1948 și Universitatea Cluj se va disputa într-o liniște mormântală.

FANATIK a surprins o imagine dezolantă cu doar o oră și jumătate înainte de startul partidei. 

Liniște totală în preajma stadionului înainte de FC U Craiova 1948 - Universitatea Cluj
Liniște totală în preajma stadionului înainte de FC U Craiova 1948 – Universitatea Cluj

Toată zona din preajma stadiounlui „Ion Oblemenco” este pur și simplu pustie. Până în acest moment, Peluza Sud Craiova 1997 nu și-a făcut apariția, însă forțele de ordine sunt pregătite. 

FC U Craiova 1948 dispută primul meci după incidentele provocate în meciul cu Sepsi, de ultrașii echipei, în frunte cu liderul Andrei Preda „Gogoașă”. Astfel, intră în vigoare decizia luată de Adrian Mititelu, iar FC U Craiova 1948 va căuta victoria pe un stadion fără spectatori.

FC U Craiova 1948 – ”U” Cluj, primul meci fără spectatori după decizia lui Adrian Mititelu

Vineri, 3 februarie, ora 20:00, FC U Craiova primește vizita celor de la ”U” Cluj, echipă neînvinsă în cele două meciuri de la reluarea SuperLigii. Oltenii caută prima victorie în noul an, însă jucătorii lui Nicolo Napoli vor evolua pe un stadion fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu, patronul celor de la FC U Craiova, a luat decizia de a închide porțile, din cauza scandărilor de rasism și xenofobie ale ultrașilor olteni în meciul cu Sepsi. În cea mai recentă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, patronul oltenilor a precizat că hotărârea este benefică echipei pe care o conduce.

Deși o considera vinovată pe Sepsi, Adrian Mititelu și-a schimbat poziția după dezvăluirile lui Laszlo Dioszegi de la FANATIK SUPERLIGA. Ulterior, conflictul dintre patron și Andrei Preda „Gogoașă”, liderul Peluzei Sud s-a intensificat, iar în intervenția de la emisiunea moderată de Horia Ivanovici, Adrian Mititelu a făcut dezvăluiri terifiante.

ADVERTISEMENT

Suporterii lui ”U” Cluj nu fac deplasarea la Craiova pentru duelul cu echipa lui Adrian Mititelu

Suporterii lui ”U” Cluj au luat atitudine după decizia lui Adrian Mititelu de a închide porțile stadionului „Ion Oblemenco” la meciul de pe teren propriu al lui FC U Craiova 1948. Printr-un mesaj public, postat pe rețelele de socializare, susținătorii echipei lui Ioan Ovidiu Sabău au anunțat că sunt solidari cu suporterii echipei oltene.

Peluza „Șepcile roșii” au precizat că pentru a echilibra balanța nu vor face deplasarea la Craiova. „Peluza Șepcile Roșii și-a arătat sprijinul pentru cauza pentru care și FCU este sancționată, așa cum și “U” Cluj a fost prima lovită și sancționată abuziv în disputa iredentism vs “xenofobism”. 

ADVERTISEMENT

Suntem Simbolul unor Inimi Românești! Pentru “U” și pentru România stăm demni și luăm atitudine împotriva oricăror acțiuni antiromânești și nu-i tolerăm pe aceia care desconsideră România și valorile ei!

În contextul evenimentelor petrecute recent la Sf. Gheorghe, ținând cont de decizia clubului FCU de a nu permite accesul suporterilor pe stadion, am hotărât din solidaritate față de ceilalți suporteri, cărora le este îngrădit dreptul de a-și susține favoriții, că nu vrem să fim singurii alături de echipa pe care o iubesc.

ADVERTISEMENT

Așa cum pe teren confruntarea se desfășoară între două echipe, așa și spectacolul pe care suporterii îl fac, trebuie să aibă două tabere. Fotbalul fără suporteri nu își are sensul!

Nu desconsiderați suporterii! Nu ignorați nevoia lor de a-și arăta dragostea pentru echipele iubite, nu-i alungați de lângă ce iubesc! Pentru că suferința lor va fi cauza suferințelor voastre!”, se arată în comunicatul emis.

Adrian Mititelu a explicat de ce FC U Craiova 1948 – ”U” Cluj se joacă fără spectatori: „Toleranța familiei noastre va fi zero”

La scurt timp după ce a luat decizia ca FC U Craiova să joace fără spectatori primul meci de pe teren propriu, cu ”U” Cluj, Adrian Mititelu a explicat motivele. Patronul echipei antrenate de Nicolo Napoli este convins că limita a fost întrecută și cere sprijin din partea autorităților.

„S-a ajuns la o limită peste care nu se mai poate trece. Toleranța familiei noastre și a clubului FC U Craiova 1948 va fi de acum înainte zero. Suntem amenințați, suntem șantajați, nici nu vreau să mă gândesc la ce se va ajunge dacă lucrurile astea nu se opresc.

Sunt convins că organele abilitate, organele legii vor interveni și vor face ordine pentru că nu se poate ca o mână de oameni care spun că iubesc această echipă, dar nici vorbă de așa ceva, să ajungă să facă haos la această formație, să ajungă să mă amenințe sau Doamne ferește cine știe la ce să se mai ajungă în zilele următoare.

Trebuie se închidă totul aici, trebuie să se aplice legea pentru că nu se mai poate. Credeți-mă că niciodată n-am mai trăit ce trăiesc acum. S-a ajuns la niște lucruri care depășesc orice limită, nu au legătură cu fenomenul, cu dragostea pentru echipă și cu acest război împotriva familiei mele. Discutăm de lucruri incredibile pe care le trăim în România anului 2023.

De acum va fi un punct zero între club și așa ziși suporteri. Am ajuns să fim ca în vestul sălbatic, să trăim în teroare, iar acest lucruri nu se poate într-o țară din Uniunea Europeană, a motivat decizia Adrian Mititelu, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT