Sport

FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova 1-2, în etapa a 4-a a SuperLigii. Derby-ul Băniei, decis de trei penalty-uri dictate de Istvan Kovacs. Video

Universitatea Craiova a învins FC U Craiova, scor 2-1, în derby-ul etapei a 4-a din SuperLiga. Meciul a fost decis de cele trei penalty-uri dictate de Istvan Kovacs.
07.08.2022 | 20:28
FC U Craiova 1948  Universitatea Craiova 12 in etapa a 4a a SuperLigii Derbyul Baniei decis de trei penaltyuri dictate de Istvan Kovacs Video
Istvan Kovacs a luat decizia să oprească jocul din cauza unei torțe aruncate chiar pe plasa porții apărate de Lazar la un corner al celor de la FC U. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT
07-08-2022
17:28

FC U Craiova - Universitatea Craiova 1-2 (Compagno 70 pen. / Ivan 41 pen., Hanca 45+4 pen.)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – Universitatea Craiova se impune cu 2-1 în fața rivalei FC U Craiova și obține prima victorie în acest sezon din SuperLiga. Toate golurile s-au marcat din lovituri de pedeapsă.

Min. 80 – Baiaram șutează minunat de la 20 de metri, dar mingea trece puțin peste poartă.

Min. 73 – Roguljic îl lansează în adâncime pe Koljic, dar Popa iese perfect din poartă și ajunge primul la balon.

Min. 70 – GOOOL FC U Craiova!!! Compagno transformă perfect penalty-ul pe care tot el l-a obținut după un fault comis de Papp.

Min. 63 – FC U Craiova cere un penalty la un duel Baeten – Bancu, dar Istvan Kovacs dictează fault în atac. Suporterii gazdelor, nervoși, au început din nopu să arunce cu obiecte în teren, iar arbitrul le-a făcut semn că va întrerupe definitiv partida.

Min 59 – Istvan Kovacs a luat decizia să oprească jocul din cauza unei torțe aruncate chiar pe plasa porții apărate de Lazar la un corner al celor de la FC U. ”Centralul” a trimis jucătorii la vestiare. Partida va fi reluată după 15 minute, dar va fi oprită definitiv dacă incidentele vor continua.

Min. 47 – Meciul este întrerupt în startul reprize secunde din cauza torțelor și petardelor aruncate în teren de ultrași.

Min. 45+4 – GOOOL Universitatea Craiova!!! Istvan Kovacs a dictat un nou penalty pentru oaspeți după ce șutul lui Hanca a fost barat cu mâna de Bahassa. Același Hanca a transformat lovitura de pedeapsă.

Min. 41 – GOOOL Universitatea Craiova!!! Ivan transformă penalty-ul dictat pentru un fault al lui Van Durmen asupra la Markovic. Istvan Kovacs a lăsat inițial jocul să continue, dar după 2 minute a fost chemat la margine din camera VAR pentru a revedea faza. Paramatti a protestat la decizia centralului și a văzxut cartonașul galben.

Min. 35 – Crețu șutează în forță de la 23 de metri, dar mingea trece peste poartă.

Min. 20 – Gazdele cer henț pentru un presupus henț. Istvan Kovacs lasă jocul să continue.

Min. 8 – Crețu are prima ocazie a partidei, dar nu reușește să reia din poziție excelentă centrarea lui Baiaram.

Min. 1 – A început partida.

FCU Craiova: R. Popa – R. Negru, Duarte, Paramatti, Huyghebaert – Asamoah, V. Achim – Baeten, Yassine Bahassa, Van Durmen – Compagno. Rezerve: S. Mogoșanu – R. Grigore, G. Enache, Dr. Albu, Sidibe, Marquet, Chițu, Cl. Bălan, G. Iancu. Antrenor: Marius Croitoru.

CS Universitatea Craiova: Lazar – Martic, Papp, Da Silva, N. Bancu – Mateiu, Al. Crețu – Hanca, Baiaram, A. Ivan – Markovic. Rezerve: I. Popescu – Șt. Vlădoiu, Căpățînă, Screciu, Vătăjelu, Roguljic, Cîmpanu, Koljic, Rivaldinho 
Antrenor: Laszlo Balint

Meciul FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova are loc duminică, 7 august, cu începere de la ora 21:30, în cadrul etapei a 4-a din SuperLiga şi reprezintă marele derby al Olteniei, ambiţiile fiind uriaşe de ambele părţi, pentru că există o rivalitate locală dusă dincolo de orice închipuire.

Unde se joacă meciul FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova

Întâlnirea FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova se desfăşoară duminică, 7 august, de la ora 21:30, pe stadionul Ion Oblemenco din Bănie şi reprezintă marele derby al oraşului dar şi al regiunii Oltenia, ţinând cont că altă echipă din această zonă nu mai avem la nivel de SuperLiga. Evident, interesul în jurul meciului este unul enorm, fiind principalul subiect de discuţie în Craiova din ultimele zile.

ADVERTISEMENT

La această oră suporterii echipei care joacă în Conference League şi care a câştigat de la apariţia în prima divizie de două ori Cupa României sunt mai numeroşi decât cei ai Craiovei familiei Mititelu, dar evoluţiile celor două echipe ar putea schimba în viitorul apropiat din această balanţă, echipa lui Mihai Rotaru jucând destul de slab şi singura bilă albă din acest sezon a fost calificarea în turul 3 preliminar al Conference League.

Cine transmite la TV partida FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova

Derbyul Olteniei, FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova se joacă duminică, 7 august, de la ora 21:30 pe marea arenă a capitalei judeţului Dolj, stadionul Ion Oblemnco şi foarte probabil se va disputa cu casa închisă. Meciul este transmis în direct pe programele TV Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1 dar îl mai puteţi vedea şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Vremea nu pare a ţine cu fotbalul duminică, 7 august, la Craiova. Asta pentru că va fi o zi instabilă atmosferic, cu cer acoperit în mare parte, deşi temperatura la ora amiezii va ajunge până la 34 de grade. Sunt reale perspective a ploua în reprize pe parcursul zilei şi nu sunt excluse nici descărcările electrice. Derbyul Craiovei are parte de cel mai bun arbitru român, Istvan Kovacs din Carei.

Laszlo Balint, în pericol de a fi demis de la Universitatea Craiova

Marius Croitoru a pierdut cel mai bun jucător din lotul FC U Craiova 1948, play-maker-ul argentinian Juan Bauza, accidentat destul de serios în egalul reuşit de olteni la Bucureşti cu FCSB. Clubul familiei Mititelu a primit o nouă lovitură de la FIFA, primind interdicţie de a mai efectua vreun transfer până la îbcheierea perioadei de mercato.

ADVERTISEMENT

La Universitatea Craoiova, a lui Mihai Rotaru, tensiunea este la maxim şi toată presiunea este asupra antrenorului Laszlo Balint, asupra căruia planează cât se poate de serios pericolul demiterii. Practic Balint, dacă pierde în derby şi nu se califică în play-off-ul Europa League, se poate considera ca şi plecat. Şi tehnicianul are mari nemulţumiri, considerând că nu i s-au adus jucătorii solicitaţi.

Cote la pariuri la jocul FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova

Pentru casele de pariuri Universitatea Craiova a lui Mihai Rotaru este favorită la obţinerea celor trei puncte în derby la cotă foarte bună, 2,20 în timp ce echipa lui Adrian Mititelu a primit 3,30 pentru a triumfa. Un gol înscris de elevii lui Marius Croitoru are cotă de 1,45. Nu se vede un meci bogat în goluri, dovadă cota de 1,45 pentru over 1,5.

ADVERTISEMENT

Orgoliul familiei Mititelu este eacerbat şi de faptul că sezonul trecut echipa sa nu a suflat în faţa rivalei, pierzând ambele meciuri din sezonul regulat la acelaşi scor, 2+0, deci fără a fi marcat măcar un gol. Golgeter a fost Ştefan Bairam, care a punctat în fiecare meci, celelalte goluri fiind opera unor jucători plecaţi (Gustavo) sau excluşi din lot (Dan Nistor).

Echipe probabile

FC U CRAIOVA 1948 (4-2-3-1): R. Popa -Negru, Duarte, Paramatti, Huyghebaert – Vl. Achim, Asamoah – Baeten. Iancu, Van Durmen – Compagno. Antrenor: Marius Croitoru

UNIVERSITATEA CRAIOVA (4-2-3-1): Lazar – Căpățână, Papp, Silva, Bancu – Al. Creţu, Mateiu – Hanca, Baiaram, Ivan – Koljic, Antrenor: Laszlo Balint

Absenţe

FC U CRAIOVA 1948: Bauza – accidentat

UNIVERSITATEA CRAIOVA: Găman – accidentat, Nistor şi Vână – excluşi din lot

ADVERTISEMENT