Sport

FC U Craiova a adus dovada că Andre Duarte mai are un an de contract. Ce ofertă i-au făcut oltenii fundașului portughez

Andre Duarte și-a forțat plecarea de la FC U Craiova, însă clubul patronat de Adrian Mititelu a publicat dovada că jucătorul mai are un an de contract.
18.05.2023 | 20:35
FC U Craiova a adus dovada ca Andre Duarte mai are un an de contract Ce oferta iau facut oltenii fundasului portughez
Andre Duarte și-a forțat plecarea de la FC U Craiova, însă clubul patronat de Adrian Mititelu a publicat dovada că jucătorul mai are un an de contract. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Fundașul portughez a vrut să plece încă din iarnă la o formație din Polonia, însă oltenii nici nu au vrut să audă de așa ceva. Mititelu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK la acel moment că totul este pus la cale de impresarul jucătorul.

Dovada că Andre Duarte mai are un an de contract cu FC U Craiova

În ciuda faptului că apele s-au liniștit în ultimele luni, iar Andre Duarte a jucat și în partea a doua a sezonului la FC U Craiova, clubul din Bănie a venit cu dovada că jucătorul mai are un an de contract și precizează faptul că portughezul va avea un salariu mărit în viitoarea stagiune.

ADVERTISEMENT

”Clubul nostru informează public faptul că Andre Lourenco Duarte este jucător sub contract cu noi până la data de 30.06.2024, în conformitate cu contractul încheiat la data de 28.06.2022, care prevedea o clauză de prelungire unilaterală de un an, pe perioada 01.07.2023-30.06.2024, opțiune care a fost activată și înregistrată în registrul electronic al LPF (football connect) la data de 06.12.2022.

Facem precizarea că, în cel de-al doilea an, contractul pe lună a crescut cu 20% și este mai mare decât cel avut de fotbalist în primul an. Prin urmare, sunt îndeplinite Criteriile Portmann după care se ghidează FIFA și TAS”, se arată în comunicatul grupării din Bănie.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova i-a propus prelungirea contractului

Oltenii continuă disputa de la distanță cu agentul lui Andre Duarte și precizează faptul că i-au făcut jucătorului o ofertă de prelungire a înțelegerii la care așteaptă ca acesta să ofere un răspuns.

”Menționăm, de asemenea, faptul că echipa i-a propus jucătorului o colaborare pe 3 ani și așteptăm răspunsul acestuia. Toate afirmațiile făcute de agentul jucătorului, Bernardo Lino de Castro, cu privire la situația contractuală a jucătorului, sunt nereale și reprezintă un interes personal al acestuia.

ADVERTISEMENT

De altfel, și în contractul încheiat între club și agentul jucătorului, acesta din urmă și-a fixat comision pentru cel de-al doilea an opțional, urmând să-și încaseze comisionul la 01 iulie 2023”, se mai scrie în comunicatul postat pe pagina de Facebook a clubului FC U Craiova.

Andre Duarte a fost dorit și de Universitatea Craiova

Andre Duarte a avut evoluții apreciate pentru în tricoul echipei FC U Craiova. Interesant este că portughezul putea ajunge astă-vară la rivala din oraș. Informația a fost dezvăluită de președintele Sorin Cârțu la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Aș lua vreo doi jucători de la ei (n.r. – de la FC U Craiova). Dar nu mai spun. Sunt jucători interesanți pe acolo, vreo doi sau trei. Pot să spun că unul joacă foarte bine pe la ei și am avut noi posibilitatea să îl luăm și s-au așteptat alte soluții. S-a dorit altceva, a declarat Sorin Cârțu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Jucătorul despre care vorbea Cârțu este Andre Duarte, venit la echipa lui Mititelu de la Estrela Amadora. La formația lui Mihai Rotaru a ajuns în cele din urmă Raul Silva, transfer anunțat în exclusivitate de FANATIKiar Duarte a semnat cu FC U.

ADVERTISEMENT
Tags: