Fotbal intern

FC U Craiova a făcut cerere pentru a putea juca pe „Ion Oblemenco”: „Plătim avansul pentru întreg turul de campionat!”

01.06.2020 | 16:06
FC U Craiova a facut cerere pentru a putea juca pe Ion Oblemenco Platim avansul pentru intreg turul de campionat
ADVERTISEMENT

Promovarea în Liga 2 a FC U Craiova 1948 a readus în discuție folosirea stadionului „Ion Oblemenco”, pe care echipa lui Adrian Mititelu ar vrea să-și desfășoare meciurile de pe teren propriu.

FC U Craiova a făcut o cerere pentru a juca pe „Ion Oblemenco”

FC U Craiova 1948 vrea să joace pe stadionul „Ion Oblemenco” și a făcut o cerere pentru a-și putea desfășura meciurile de pe teren propriu acolo.

ADVERTISEMENT

„Clubul nostru a făcut o nouă solicitare către municipalitate in vederea disputării meciurilor pentru sezonul viitor din cadrul ligii a doua, pe stadionul proprietatea publică a Municipiului Craiova”, se arată în comunicatul echipei lui Adrian Mititelu.

Comunicatul Universității Craiova. Sursă foto: facebook
Comunicatul lui FC U Craiova 1948. Sursă foto: facebook

„Suntem dispuși să achităm aceeași sumă pe care o achită clubul înființat în 2013”

Comunicatul lui FC U Craiova 1948 a continuat, făcând totodată aluzie la faptul că Universitatea Craiova, formația din Liga 1, a fost fondată în 2013 și nu ar fi adevărata conuatoare echipă a oltenilor:

ADVERTISEMENT

„Precizăm că suntem dispuși să achităm aceeași sumă pe care o achită clubul înființat în anul 2013 și care evoluează în prezent în Liga 1.

Mai mult, suntem dispuși să achităm costurile în avans pentru întreg turul campionatului, urmând ca înainte de disputarea returului să plătim în avans pentru disputarea acestuia”.

ADVERTISEMENT

„Menționăm faptul că abordăm competiția Ligii a-II-a cu premisele obținerii unui loc în clasament care să ne permită accederea în Liga 1 și, prin urmare, disputarea meciurilor în Municipiul Craiova ar constitui un atu important în această competiție sportivă”, s-a mai arătat în comunicatul lui FC U Craiova 1948.

Între timp, Universitatea Craiova a lansat un comunicat dur la adresa lui Adrian Mititelu, în care explică motivele pentru care ei cred că omul de afaceri vrea doar să creeze tenisiuni:

ADVERTISEMENT

„Cine uită nu merită.

 Vremelnicii conducători ai echipei aflate în faliment au urât întotdeauna orașul Craiova. Încă din anul 2007, după doar un an de Liga 1, au început să amenințe că vor muta echipa din oraș, lucru care s-a și întâmplat la sfârșitul anului 2009. Și asta nu înainte să declare public că „orașul Craiova nu merită să aibă echipa de fotbal”.

Înainte ca noul „Ion Oblemenco” să fie finalizat, Știința a jucat pe stadionul „Extensiv”. Și a făcut-o cu plăcere și din dorința de a fi cât mai aproape de marea masă a suporterilor.

A jucat în altă parte doar când deținătorii de drepturi TV nu au mai acceptat să ne desfășurăm meciurile fără nocturnă. Ulterior și până în prezent am închiriat an de an stadionul ’Extensiv’ pentru a-și desfășura activitatea echipa a doua sau grupele de juniori ale Universității Craiova”.

„An de an, deoarece stadionul este proprietatea unei firme aflate în faliment iar legea nu permite închirierea pentru o perioadă mai mare de timp. An de an, Știința a urmat o procedură publică, deschisă oricărui doritor, cu toate cărțile la vedere.

An de an, Mititelu a știut de această procedură dar niciodată nu a fost interesat să participe și nu a depus o ofertă pentru a-și desfășura activitatea pe stadionul „Extensiv”.

Inclusiv în acest an. Întotdeauna am fost mirați de ce nu o face, mai ales că nu am avut și nici nu o să avem de gând să licităm sume astronomice doar de dragul de a încurca pe cineva. Nu a făcut-o pentru că nu vrea să joace în Craiova”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT