Sport

FC U Craiova a înregistrat o nouă siglă la OSIM. Rebranding al unui simbol din anii ’70. Foto

FC U Craiova a înregistrat o nouă siglă la OSIM. FANATIK vă prezintă cum arată și cu ce simbol din istoria Universității Craiova seamănă.
20.06.2021 | 16:18
FC U Craiova a inregistrat o noua sigla la OSIM Rebranding al unui simbol din anii 70 Foto
FC U Craiova a înregistrat o nouă siglă la OSIM. Rebranduire a unui simbol din anii 70
ADVERTISEMENT

FC U Craiova continua să încerce să-și dezvolte capitolul de imagine. Clubul patronat de Adrian Mititelu și-a prezentat noul autocar cu mare fast. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate primele imagini cu autocarul pe care îl vor folosi oltenii începând din această vară.

Cu Adrian Mutu pe bancă și cu câteva investiții majore în achiziționarea de jucători, FC U speră la rezultate bune în noul sezon de Liga 1. Ba mai mult, craiovenii vor să se bată la intrarea în play-off și să se bată de la egal la egal cu rivala din oraș.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova a înregistrat o nouă siglă la OSIM. „U 1948”, un rebranding al literei istorice „U”, purtată pe echipament de Ion Oblemenco

Bătălia pentru înregistrarea mărcilor istorice ale Universității Craiova continuă. Dacă clubul lui Mihai Rotaru deține brandurile „Universitatea Craiova”, „Știința Craiova” sau „Campioana unei mari iubiri”, rivala din oraș încearcă și ea să înregistreze mărci care pot avea legătură cu istoria Științei.

U 1948
„U 1948”, marcă a U Craiova 1948 SA

Mai nou, FC U Craiova 1948 SA a înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci o marcă figurativă ce poartă denumirea de „U 1948”, iar reproducerea grafică seamănă foarte mult cu litera „U” purtată pe echipamente de Universitatea Craiova în perioada anilor ’70.

ADVERTISEMENT
ion oblemenco
Litera „U”, prezentă pe partea din față a tricoului purtat în această imagine de Ion Oblemenco

De fapt, marca de acum este un rebranding. În interiorul literei se regăsește anul 1948, iar deasupra se observă patru stele, făcând referire la cele patru campionate câștigate de Universitatea Craiova în întreaga istorie. Pe site-ul OSIM, la starea mărcii stă scris „în așteptare – observații”.

fc u craiova
FC U Craiova folosește deja această reproducere grafică a mărcii „U 1948”. Se observă foarte clar că pe panoul de interviuri litera „U” este modificată și este cea care face obiect a acestei mărci.

Pavel Badea, directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova, a dezvăluit pentru FANATIK a făcut contestație pentru mai multe mărci deținute de FC U Craiova 1948 SA:

ADVERTISEMENT

„Mai avem procese pentru a apăra ce este al nostru. Denumirea Universitatea Craiova ne aparține, suntem clubul sub coordonarea Ministerului Educației. Oricine ar fi directorul acestui club ar trebui să facă așa, să-și apere patrimoniul.

Există multe înregistrări cu mărci și sigle care ar putea crea o confuzie. Există decizia clară a Înaltei Curți de Casație și Justiție care a spus că familia Mititelu a înregistrat cu rea credință denumirea de Universitatea Craiova și noi vrem ca acest lucru să se respecte.”

ADVERTISEMENT

Și-au cumpărat autocar de 550.000 de euro. Adrian Mutu: „Vrem să achiziționăm unul descoperit pentru prezentarea trofeelor”

Prezentarea autocarului lui FC U Craiova a fost făcut într-un eveniment la care a fost prezent și un reprezentant al firmei care l-a produs, dar și tehnicianul Adrian Mutu. Fostul selecționer al echipei naționale sub 21 de ani este foarte încântat de achiziția de sute de mii de euro: „Autocarul are toate dotările necesare pentru ca noi și jucătorii să avem confortul necesar.

Mă bucur că echipa la care activez merge pe această linie a performanței, acest lucru se vede și din achizițonarea acestui Maybach al autocarelor. Sper ca în viitor să achizițonăm și unul descperit pentru a sărbători un trofeu,” a declarat Adrian Mutu la conferința de prezentare.

Noul autocar al lui FC U Craiova
Noul autocar al lui FC U Craiova

Jucătorii și staff-ul de la FC U Craiova se pregătesc și de stagiul de pregătire din Slovenia. Pe 21 iunie, delegația echipei din Craiova va pleca în cantonament, iar oltenii vor juca contra a patru formații: Hajduk Split (Croația) pe 26 iunie, cu NK Bravo Ljubljana (Slovenia) pe 29 iunie, ZTE FC (Ungaria) pe 7 iulie și FK Radninicki Nis (Serbia)  pe 8 iulie.

ADVERTISEMENT