Sport

FC U Craiova, decizie radicală înaintea barajului cu FC Voluntari. Reacțiile fanilor după ce Adrian Mititelu a dat afară un jucător

FC U Craiova se pregătește de barajul cu FC Voluntari, însă în același timp lucrează și la viitor și a anunțat despărțirea de un jucător care nu a reușit să se impună.
24.05.2023 | 14:46
FC U Craiova decizie radicala inaintea barajului cu FC Voluntari Reactiile fanilor dupa ce Adrian Mititelu a dat afara un jucator
FC U Craiova se pregătește de barajul cu FC Voluntari, însă în același timp lucrează și la viitor și a anunțat despărțirea de un jucător care nu a reușit să se impună. Sursă foto: Facebook Fotbal Club Universitatea 1948
ADVERTISEMENT

Oltenii au câștigat play-out-ul și vor juca pe teren propriu barajul pentru cupele europene cu ilfovenii. Dacă se vor impune, ”juveții” vor mai avea parte de un meci de calificare, cu o formație din play-off, pentru a prinde Conference League.

FC U Craiova s-a despărțit de un jucător chiar înaintea barajului cu FC Voluntari

Cu două zile înaintea importantului meci de baraj cu FC Voluntari, FC U Craiova a anunțat că s-a despărțit de mijlocașului belgian Francois Marquet, jucător ajuns în Bănie acum doi ani de la Oostende.

ADVERTISEMENT

”Francois Marquet și Fotbal Club Universitatea 1948 au ajuns la un acord privind încetarea contractului. Clubul îi mulțumește lui Marquet pentru tot efortul depus în tricoul Științei și îi dorește mult succes în următoarea provocare fotbalistică”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a clubului.

Belgianul în vârstă de 28 de ani a jucat extrem de puțin în acest sezon, fiind folosit doar în 17 meciuri și mai mult din postura de rezervă. El nu a mai evoluat din noiembrie anul trecut, fiind scos de olteni de pe lista de SuperLiga.

ADVERTISEMENT

În acest an a prins foaia de joc la o singură partidă, duelul din Cupă cu UTA, scor 0-1, dar nu a intrat niciun minut. În cele două sezoane petrecut la FC U Craiova, Marquet a jucat 36 de partide și a dat patru pase de gol.

Fanii aplaudă decizia clubului

Francois Marquet, care a mai jucat în cariera sa la Standard Liege, echipa de tineret a lui PSV Eindhoven, Mouscron, Beveren și Oostende, a venit la FC U Craiova în vara anului 2021, atunci când formația era antrenată de Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT

Transferul mijlocașului în Bănie a fost intermediat de Luana Rednic, fiica antrenorului Mircea Rednic, cel care îl debutase la Standard Liege. De altfel, ”Puriul” spunea la momentul aducerii belgianului că acesta are multă calitate și nu va sta prea mult în România.

Suporterii FC U Craiova au fost mulțumiți de decizia clubului, considerând că Marquet nu a fost transferul așteptat. ”Fără suparare dar omul a fost zero, nu îmi aduc aminte un meci în care să fi făcut ceva de calitate, puștii noștri sunt peste el cu mult”, a scris un fan.

ADVERTISEMENT

”Să fie primit. Un jucător care nu a excelat niciodată, nu a părut nici fit, nici ambițios, nu s-a impus și nici nu îi duceam lipsa când nu era în teren”, ”Trebuia de vreo 6 luni…” sau ”Asta mai era pe la noi?”, sunt alte comentarii ale suporterilor olteni.

ADVERTISEMENT
Tags: