Sport

FC U Craiova deschide doar 30% din stadion pentru derby-ul cu Universitatea! Ce se întâmplă dacă apar noi restricții

Derby-ul Olteniei dintre FC U Craiova și Universitatea se va desfășura cu foarte puțini fani, doar 30% din capacitatea stadionului fiind deschisă.
01.10.2021 | 19:56
FC U Craiova deschide doar 30 din stadion pentru derbyul cu Universitatea Ce se intampla daca apar noi restrictii
ADVERTISEMENT

Clubul patronat de Adrian Mititelu a ales să meargă pe o hotărâre mai veche a autorităților, dar care este încă în vigoare, prin care doar 30% din capacitatea unei arene poate fi deschisă publicului după ce rata de infectare cu Covid-19 e de peste 3 la mia de locuitori, dar nu a trecut de 6 la mia de locuitori.

Între timp, după ce incidența a sărit de 6 la mia de locuitori, conducătorii țării au decis că suporterii vor putea ocupa până la 50% din capacitatea stadioanelor, dar în tribune nu vor putea fi decât persoane vaccinate sau care au trecut prin boală în ultimele 6 luni.

ADVERTISEMENT

Doar 9.200 de fani pe stadion la derby-ul FC U Craiova – Universitatea

Doar că această decizie este deocamdată o propunere a Comitelului Național pentru Situații de Urgență, urmând ca ea să ajungă abia sâmbătă, 2 octombrie, pe masa Guvernului. Există șanse foarte mari ca această hotărâre să fie aprobată, iar apoi va merge pentru a fi publicată în Monitorul Oficial.

Rămâne de văzut dacă ea va ajunge în Monitorul Oficial imediat sau va fi amânată pentru începutul săptămânii viitoare. Până atunci, în vigoare este varianta cu 30% din capacitatea stadionului și cu intrare și pentru persoanele nevaccinate, dar cu test negativ.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, FC U Craiova, gazda derby-ului cu Universitatea, a decis să meargă pe hotărârea aflată în vigoare la acest moment și a anunțat că începând de sâmbătă, 2 octombrie, ora 12:00, va pune în vânzare biletele, numărul persoanelor care pot veni la stadionul ”Ion Oblemenco” fiind de 9.210, adică 30% din capacitatea arenei.

Abonații FC U Craiova pot intra în stadion

”În vederea clarificării situației participării spectatorilor la partida din data de 03.10.2021 (duminică, ora 21:00), clubul nostru vă comunică detalii despre accesul la acest eveniment sportiv, cu respectarea Hotărârii CJSU nr. 173, din 24.09.2021, respectiv Hotărârea nr. 179, din 29.09.2021, în vigoare.

ADVERTISEMENT

Astfel, Fotbal Clun Universitatea 1948 va pune în vânzare începând de mâine (n.r. – sâmbătă) , ora 12:00, un număr de 9210 bilete, reprezentând 30% din capacitatea arenei din Bănie, pentru partida de duminică seara. Acestea vor putea fi achiziționate de la Magazinul Oficial al Clubului, de pe Strada Sfântu Dumitru, nr.1, și de la casa de bilete, amplasată în fața Sălii Polivalente.

Programul Magazinului Oficial și al casei de bilete:

  • Sâmbătă: 12:00-22:00
  • Duminică: 08:00-21:00
  • Accesul pe stadion se poate realiza și în baza abonamentelor”, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a clubului FC U Craiova.
ADVERTISEMENT

Contre dure între cluburi pe tema fanilor

Ceea ce nu se arată în comunicatul grupării patronate de Adrian Mititelu este dacă cei care își vor achiziționa bilete pentru derby trebuie să fie vaccinați sau vor putea intra și persoane care fac dovada un ui test negativ.

Conducătorii celor două cluburi din Craiova s-au contrat extrem de dur toată săptămâna pe tema prezenței fanilor în tribune. Cei de la Universitatea i-au acuzat pe rivalii din oraș că își doresc ca meciul să se joace fără spectatori pentru a ascunde faptul că au un număr mai mic de suporteri.

Președintele FC U, Marcel Pușcaș, le-a dat un răspuns tăios rivalilor din oraș, spunând că aceștia au oameni de la primăria din Craiova care împart bilete pe gratis la meciurile echipei. Acesta a mai spus că nu își dorește să discrimineze fanii, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați.


  • (P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – Universitatea Craiova: 2,18 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: