Sport

FC U Craiova e gata să renunțe la doi jucători transferați în iarnă. Fanatik a aflat motivul. Exclusiv

FANATIK a aflat în exclusivitate că Aurelian Chițu și Gabriel Enache nu vor mai continua la FC U Craiova 1948, după ce nu au putut fi legitimați și au fost plătiți doar să se antreneze.
23.04.2022 | 11:05
FC U Craiova e gata sa renunte la doi jucatori transferati in iarna Fanatik a aflat motivul Exclusiv
FC U Craiova 1948 are interdicție la transferuri de mai bine de 4 luni de zile. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FC U Craiova i-a transferat în această pauză competițională pe Gabriel Enache, fostul jucător al FCSB, și pe Aurelian Chițu de la Farul Constanța, însă niciunul dintre ei nu a putut fi legitimat.

FC U Craiova 1948 va renunța la Gabriel Enache și Aurelian Chițu după ce au fost plătiți degeaba 6 luni

FANATIK a aflat în exclusivitate că FC U Craiova 1948 nu se va mai baza pe serviciile mijlocașului dreapta, Gabi Enache și pe fostul atacant al lui Hagi, Aurelian Chițu.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 a primit interdicție la transferuri datorită unei datorii vechi de 12 ani către un fost jucător, iar Adrian Mititelu a avut termen să achite suma de bani până pe data de 5 aprilie, pentru a mai putea legitima jucători, lucru care nu s-a întâmplat.

Regulamentul din Casa Pariurilor Liga 1 interzice ca o echipă să mai legitimeze jucători în ultimele șase etape ale campionatului. Astfel, cei doi jucători au fost plătiți doar să se antreneze timp de aproape șase luni de zile.

ADVERTISEMENT

Marcel Pușcaș explica că totul depinde de Adrian Mititelu

FANATIK a scris despre situația delicată a lui Enache și Chițu încă de data de 15 martie, iar președintele lui FC U Craiova 1948 a declarat pentru site-ul nostru că totul depinde de patronul echipei:

„Această situaţie depinde de momentul în care patronul va vrea să plătească! Interdicția n-a fost încă ridicată, depinde de domnul Mititelu”, a declarat scurt și la obiect Marcel Pușcaș.

ADVERTISEMENT

Deși a fost dorit de Dinamo, Aurelian Chițu a ales să semneze cu echipa lui Adrian Mititelu, ceea ce în final se dovedește a fi o greșeală. Chițu a jucat ultimul meci oficial pe data de 12 decembrie, în Sepsi Sfântu Gheorghe – Farul Constanța 1-0.

Gabi Enache și Aurelian Chițu ar fi putut fi doi jucători importanți pentru Nicolo Napoli în acest final de campionat în care echipa are șanse să joace barajul pentru cupele europene.

ADVERTISEMENT

Gabi Enache și Aurelian Chițu aveau opțiune de prelungire pentru încă un sezon

Gabi Enache poate evolua și pe postul de fundaș dreapta sau ca extremă dreaptă, în timp ce Chițu poate juca pe ambele benzi cât și ca atacant central.

Cei doi au semnat contracte valabile până pe 30 iunie 2022 și aveau opțiune de prelungire pentru încă un an. Gabi Enache (31 de ani) a jucat ultima oară în Kazahstan la Zhetysu, de care s-a despărțit la finalul lui 2021. Este evaluat conform Transfermarkt la 200.000 de euro, în timp ce Aurelian Chițu (31 de ani) are o cotă de 400.000 de euro, ambii fiind jucători cu multă experiență în Liga 1.

  • 6 luni au trecut de la ultimul meci oficial al lui Gabi Enache, pe 24 octombrie 2021: Kaysar Kyzylorda – Zhetysu Taldykorgan 0-1
  • 4 luni au trecut de ultima partidă a lui Aurelian Chițu în Liga 1.
ADVERTISEMENT