Fotbal intern

FC U Craiova, interdicție pentru noua arenă „Ion Oblemenco”! Puşcaş: ”E absurd, şi fanii noştri au plătit stadionul”

28.02.2019 | 18:09
FC U Craiova interdictie pentru noua arena Ion Oblemenco Puscas E absurd si fanii nostri au platit stadionul
ADVERTISEMENT

FC U Craiova, echipa lui Adrian Mititelu a primit interdicție pentru noua arenă „Ion Oblemenco” de la consilierii locali ai orașului! Nu mai puțin de 19 oficiali ai primăriei au votat împotrivă, în timp ce 6 au fost de acord cu doleanța fanilor și a conducerii echipei. Atât i-a trebuit lui Marcel Pușcaș, președintele formației. Acesta a criticat în termeni duri decizia Consiliului Local și a readus aminte faptul că FC U Craiova era dispusă să plătească zece mii de euro, adică exact banii pentru care formația din Liga 1 Betano a orașului, U Craiova, închiriază arena.

FC U Craiova, interdicție pe noua arenă „Ion Oblemenco”!

Marcel Puşcaş spune că suporterii lui FC U Craiova au contribuit prin taxe şi impozite la ridicarea noului stadion.”Toate stadioanele din ţară permit oricărui club, oricărei entităţi sportive din oraşul respectiv, bineînţeles contra unui preţ fixat pe chirie, că nu e nimic gratuit, să evolueze pe stadioanele respective. Mă întreb oare de ce Primăria Craiova nu se inspiră şi din felul în care folosesc alte primării aceste stadioane?”, a declarat Marcel Pușcaș.

ADVERTISEMENT

„Suntem un club cu mulţi suporteri. Mi se pare puţin absurd să interzici sau să îngrădeşti accesul miilor de suporteri acestui club, pe ce? Pe stadionul pe care ei l-au plătit, practic. Că şi prin contribuţiilor miilor de suporteri ai Ştiinţei Craiova, măcar un pilon s-a pus pe stadionul central şi din banii lor. Clubul ar fi dispus să plătim 10.000 de euro pentru fiecare meci disputat pe stadionul central, baremul pentru Liga 1 fixat tot de consilierii locali şi Primăria Craiova. Asta-i culmea, Primăria Severin ne permite să jucăm pe stadionul din Severin, că şi ăla e stadionul primăriei”a mai spus Marcel Puşcaş.

FC U Craiova a primit interzis pe noua arenă „Ion Oblemenco”! Mititelu
Adrian Mititelu spune că era de acord să plătească 10 mii de euro chirie

Ce condiții trebuie să îndeplinească echipa lui Mititelu ca să joace pe noua arenă

Adrian Mititelu a primit și o veste bună. Consiliul Local a decis că echipa lui poate să evolueze pe noua arenă „Ion Oblemenco” dacă îndeplinește anumite criterii. Printre cele mai importante, FC U Craiova trebuie să joace în Liga 1, să fie calificată în 16-mile Cupei României, sau să evolueze în cupele europene. La finalul anului trecut, Adrian Mititelu a fost înștiințat că Tribunalul Bucureşti a respins cererea de despăgubiri pentru excluderea echipei din 2011 de pe prima scenă. 258 de milioane de euro a solicitat Mititelu, banii reprezentând clauzele de reziliere ale celor 39 de fotbalişti aflaţi, la acea dată, sub contract cu oltenii!

ADVERTISEMENT

De remarcat că echipa patronată de Adrian Mititelu evoluează în acest moment în Seria a III-a din Liga a 3-a, acolo unde se află pe locul 3 la finalul turului de campionat. Patru puncte au de recuperat oltenii într-un duel cu liderul Turnu Măgurele, echipă care a eliminat-o pe Rapid din Cupa României.

  • 10.000 de euro voia să plătească Adrian Mititelu pentru chiria arenei „Ion Oblemenco”