Fotbal intern

FC U Craiova își face stadion european! Noua arenă va avea 13.000 de locuri. GALERIE FOTO

11.09.2019 | 21:45
Echipa patronată de Adrian Mititelu, FC U Craiova, își face stadion de nivel european

Echipa patronată de Adrian Mititelu, FC U Craiova, care evoluează în Liga 3, își face stadion de nivel european, care va avea 13.000 de locuri. Gruparea olteană s-a calificat cu emoții în 16-imile de finală ale Cupei României, după o victorie în prelungiri cu Vediţa Coloneşti, scor 2-1, dar principalul obiectiv al formației îl reprezintă promovarea în Liga 2.

FC U Craiova își face stadion european

Stadionul de nivel european pe care Adrian Mititelu îl construiește pentru FC U Craiova se află la nivel de proiect, dar se preconizează că va fi gata în mai 2021. ”Stadionul va avea o capacitate cuprinsă între 12.500 și 13.000 de locuri, gazon încălzit, nocturnă de 2200 de lucși plus toate dotările ultramoderne solicitate de forurile fotbalistice internaționale”, se arată într-un comunicat al grupării din Liga 3.

”De asemenea arena va deține o suprafața generoasă de spații comerciale, alimentație publică și zonă de agrement. Locația stadionului va fi în orașul Craiova, pe Calea Severinului. Lucrările efective se vor realiza în perioadă martie 2020 – mai 2021. În prezent se realizează lucrări premergătoare în paralel cu documentatile specifice în vederea obținerii avizelor și autorizaților necesare. Lucrarea va fi executată în regie proprie și în colaboarare cu societatea Cetatea Banilor Construct! De asemenea, numele stadionului este provizoriu”, se mai arată în comunicat.

Așa va arăta viitorul stadion al echipei FC U Craiova

FC U Craiova, debut cu dreptul în Liga 3

La mijlocul lunii iunie, finanțatorul FC U Craiova, Adrian Mititelu, a prezentat pentru prima dată imagini cu terenul pe care se va con strui noul stadion. FC U Craiova a debutat cu o victorie în noul sezon din Liga 3, impunându-se cu 1-0 în deplasare cu Șoimii Lipova.