Sport

FC U Craiova riscă o sancțiune usturătoare după incidentele de la meciul cu Rapid. Clubul este recidivist

Scandalul de la meciul cu Rapid îi poate costa scump pe olteni. Având în vedere că nu se află la prima abatere, aceștia riscă o amendă usturătoare din partea Comisiei de Disciplină a FRF.
02.11.2021 | 11:59
FC U Craiova risca o sanctiune usturatoare dupa incidentele de la meciul cu Rapid Clubul este recidivist
ADVERTISEMENT

Incidentele din minutul 70 al partidei Rapid – FC U Craiova – când o sticlă plină cu apă aruncată din sectorul rezervat oficialilor echipei oaspete a fost la un pas să-l lovească pe Dragoș Grigore – nu rămân fără urmări. Conform Regulamentului Disciplinar, un asemenea gest trebuie să fie aspru pedepsit, cu atât mai mult cu cât oltenii nu se află la prima abatere.

Dacă în septembrie au primit o amendă de 15.000 de lei pentru pantoful cu care tușierul Marius Badea a fost lovit de un suporter chiar în timpul meciului cu Farul, de data aceasta s-ar putea vedea nevoiți să achite cel puțin 22.500 de lei. Dacă abaterile persistă, sancțiunile pot ajunge până la 60.000 de lei.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova ar putea primi o nouă amendă usturătoare după incidentele de la meciul cu Rapid

Aruncarea cu obiecte  spre alți spectatori sau spre/în terenul de joc se sancționează cu penalitate sportivă de la 10.000 la 60.000 de lei. În cazul săvârșirii unei noi abateri de același tip, clubul se sancționează cu o penalitate majorată cu ½ față de sancțiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei.

Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sancționat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei”, se arată în articolul 83.2.d din Regulamentul Disciplinar.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Mititelu Jr: „S-a aruncat din frustrare, către arbitru”

Chestionat pe marginea subiectului, Adrian Mititelu jr. a pus incidentul pe seama nervilor acumulați în timpul partidei. Cu doar un minut înaintea incidentului, Campagno a fost extrem de aproape să înscrie, din câțiva metri, numai că Moldovan a respins in extremis balonul. Convins că mingea a depășit linia porții, un oficial al echipei și-a ieșit din minți și a încercat să-l lovească pe centralul Iulian Călin.

Exact cum ne-am propus am plecat cu punct de la Rapid, deși voiam să învingem astăzi. Rapid a avut ocazii numeroase și mari, dar, pe finalul jocului, am echilibrat situația și puteam să învingem dacă arbitrul nu ne scotea golul din poartă.

ADVERTISEMENT

Eu am văzut gol la Compagno și, oricum, întotdeauna, când este ceva la limită, se judecă numai împotriva noastră. Una peste alta plecăm cu punct, asta este important. Așteptăm VAR-ul cu nerăbdare.

S-au încins nervii, pentru că nu e normal. După 14 meciuri, să ai meci de meci sau la două meciuri greșeală împotriva ta. A fost gol la Compagno și arbitrul a judecat tot timpul cum s-a întâmplat și în trecut, adică invers.

ADVERTISEMENT

S-a aruncat o sticlă de apă din zona noastră, însă nu în cei de la Rapid. S-a aruncat din frustrare, către arbitru. Nu am avut nicio problemă cu cei de la Rapid, nicio secundă. Nu s-a pus problema să creăm un conflict”, a explicat, imediat după meci, finanțatorul celor de la FC U Craiova, pentru Digi Sport.

Gestul halucinant al unui suporter i-a costat scump pe olteni

La începutul lunii septembrie, nou-promovata a fost sancționată cu 15.000 de lei pentru pantoful cu care un suporter iritat de maniera de arbitraj l-a luat la țintă pe tușierul Marius Badea în timpul meciului cu Farul Constanța, încheiat la egalitate, 1-1. Chiar dacă „victima” nu a raportat incidentul observatorului de joc, imaginile publicate ulterior pe o rețea de socializare au fost suficiente ca forurile competente să se autosesizeze.

Știți cine este omul acela? Nici eu, dar poate e nepotul lui Rotaru. Nepotul lui Rotaru poate a dat intenționat. Rotaru de la FRF, nu de la… Am zis că e posibil orice, nu știm cine e”, spunea, la acea vreme, patronul oltenilor.

ADVERTISEMENT
Tags: