Fotbal international

FC Vaslui trăieşte în Zimbabwe! Detalii inedite de la echipa înfiinţată de Mike Temwanjera, fostul atacant al moldovenilor: “N-am investit cât Hagi!”

17.12.2019 | 11:49
FC Vaslui traieste in Zimbabwe Detalii inedite de la echipa infiintata de Mike Temwanjera fostul atacant al moldovenilor Nam investit cat Hagi
FC Vaslui de Zimbabwe, echipa înfiinţată şi finanţată de Mike Temwanjera. Foto: facebook vaslui football academy
ADVERTISEMENT

FC Vaslui a fost reînfiinţată în Zimbabwe! Mike Temwanjera, fostul atacant al formaţiei patronate de Adrian Porumboiu, şi-a deschis în ţara natală o academie de fotbal, care are şi echipă de seniori, pe care a numit-o după formaţia care i-a rămas în suflet. 

FC Vaslui există în continuare în Zimbabwe. Mike Temwanjera a renăscut echipa

 “Academia se numeşte Vaslui Football Academy, după numele echipei la care am ţinut extrem de mult. Există şi o echipă de seniori, căreia îi spunem FC Vaslui. Măcar atât să fac pentru clubul care mi-a dat totul. Încerc să menţin spiritul viu”, povesteşte Mike Temwanjera. A revenit în oraşul din Moldova în urmă cu câteva zile, pentru a participa la un meci caritabil, “Fotbal din inimă”, organizat de Asociaţia Suporterilor FC Vaslui.

ADVERTISEMENT

“E mai român decât românii! A făcut mii de kilometri, de la el din Zimbabwe, ca să vină să fie alături de noi. Alţii nu s-au deplasat nici 30 de kilometri”, explică suporterii moldoveni despre gestul lui Mike. Şi nu e singurul gest pe care africanul l-a făcut pentru echipa de suflet.

În 2017, în acelaşi timp în care suporterii se chinuiau să finanţeze o echipă în Liga a patra, Mike Temwanjera şi-a deschis şi el “Vasluiul” lui. La 11.000 de kilometri de oraşul moldovean, la Harare, în capitala statului din sudul Africii, Mike a investit într-o academie de fotbal. “Nu vreau să spun câţi bani. Câteva sute de mii de euro. Nu cât Gică Hagi”, râde fostul jucător preferat al lui Porumboiu.

ADVERTISEMENT
Mike Temwanjera (cu spatele), patron şi antrenor la academia sa. Exact ca Gică Hagi la Viitorul
Mike Temwanjera (cu spatele), patron şi antrenor la academia sa. Exact ca Gică Hagi la Viitorul

“Ei visează Real şi Barca, dar mie mi-a fost bine în România”

Mike are cinci echipe de juniori şi una de seniori, pe care vrea să o înscrie în ligile inferioare din ţara sa natală. “Culorile noastre sunt, evident, galben-verde. Mai avem şi alte echipamente, dar cel în culorile Vasluiului e baza”, explică Mike.

Trage tare să scoată jucători pe care să-i vândă în Europa, poate chiar în România. Şi speră ca Vasluiul lui să renască poate chiar cu fotbalişti de la propria academie. “Ei vor să joace la Real Madrid, Barcelona…dar la FC Vaslui mie mi-a fost bine şi le spun că România e o ţară frumoasă, cu fotbal foarte bun”, sunt cuvintele lui Temwanjera.

ADVERTISEMENT

2014 este anul în care FC Vaslui a fost, practic, desfiinţată, după ce Adrian Porumboiu îşi retrăsese finanţarea şi jucătorii plecaseră care-ncotro. Un grup de fani, constituţi în Asociaţia Suporterilor (ASSFC Vaslui) au reînfiinţat echipa de la zero, înscriind-o în Liga a patra.

În vara acestui an, formaţia reînfiinţată de ei a jucat barajul pentru promovarea în Liga a treia cu Huşana Huşi, pe care însă l-a pierdut. De atunci nu mai există nicio referinţă despre echipă, care a fost preluată de primărie, numele i-a fost schimbat în CSM Vaslui, iar culorile sunt acum roşu şi albastru.

ADVERTISEMENT
Temwanjera (în centru), alături de elevii săi
Temwanjera (în centru), alături de elevii săi

FC Vaslui a fost înfiinţată în 2002, când Adrian Porumboiu a preluat echipa şi i-a schimbat culorile în galben verde. Din Liga a treia, a promovat  în 2005 în prima ligă, cu Mircea Rednic pe bancă. Cele mai bune performanţe ale echipei sunt locul 2 obţinut în campionatul 2011-2012 şi finala de Cupă a României disputată în 2010. În 2012 a jucat în grupele Europa League.

Mike Temwanjera este unul dintre cei mai iubiți jucători care au trecut pe la FC Vaslui și a îmbrăcat tricoul “galben-verde” în perioada 2007-2014. La Vaslui, Mike a strâns 199 de meciuri, 46 de goluri și a livrat 14 pase de gol. A mai jucat pentru echipe ca: CAPS United, Javor, Borac Cacak și Bangkok United.

Mike Temwanjera, după un gol marcat în tricoul Vasluiului în Liga 1
Mike Temwanjera, după un gol marcat în tricoul Vasluiului în Liga 1

 

 

 

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni