Fotbal intern

FC Viitorul l-a vândut pe Bogdan Țîru în Polonia! Căpitanul lui Gică Hagi a semnat cu Jagiellonia Bialystok. VIDEO + GALERIE FOTO

05.02.2020 | 20:34
FC Viitorul la vandut pe Bogdan Tiru in Polonia Capitanul lui Gica Hagi a semnat cu Jagiellonia Bialystok VIDEO  GALERIE FOTO
ADVERTISEMENT

Oficialii clubului FC Viitorul au anunțat vânzarea fundașului Bogdan Țîru la formația Jagiellonia Bialystok, ocipanta locului nouă în prima ligă din Polonia.


UPDATE, 5 februarie, ora 20:34 / Bogdan Țîru a fost prezentat oficial la Jagiellonia Bialystok, fundașul semnând un contract pe patru ani. Fostul căpitan al Viitorului va juca la formația poloneză cu numărul 25.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 3 februarie

FC Viitorul îl vinde pe Bogdan Țîru în Polonia

”FC Viitorul și clubul polonez Jagiellonia Bialystok au ajuns la un acord privind transferul jucătorului Bogdan Țîru”, a anunțat clubul patronat de Gică Hagi vânzarea căpitanului la formația din prima ligă poloneză.

”Acesta nu va face parte din lotul pentru partida din această seară cu Politehnica Iași, urmând să efectueze vizita medicală la formația poloneză”, se mai arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al grupării constănțene.

ADVERTISEMENT

Țîru, printre cei mai buni jucători ai echipei în toamnă

Anunțul este unul surprinzător, cu atât mai mult cu cât Bogdan Țîru a fost prezent duminică, alături de atacantul Gabi Iancu, la conferința de presă premergătoare întâlnirii din deplasare cu Poli Iași.

Mai surprinde faptul că mutarea s-a realizat cu doar câteva ore înainte de debutul formației FC Viitorul în anul 2020, dar și pentru că Bogdan Țîru era o piesă de bază pentru Gică Hagi, el fiind al doilea cel mai bun jucător al echipei, conform cifrelore InStat.

ADVERTISEMENT

Viitorul l-a cedat și pe Houri

În urmă cu trei săptămâni, în timpul cantonamentului din Antalya, fundașul Bogdan Țîru anunța că FC Viitorul se bate la titlu în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1, deși încă nu și-a asigurat locul în play-off.

În această pauză de iarnă, FC Viitorul s-a despărțit de mijlocașul francez Lyes Houri, care  a fost vândut în Ungaria, la Mol Fehervar, în schimbul sumei de 600.000 de euro. În cele 18 luni în care a evoluat în fotbalul românesc, Houri a reușit să câștige două trofee în tricoul celor de la Viitorul, Cupa și Supercupa României, ambele în 2019.

ADVERTISEMENT

Țîru a 3 goluri în 19 meciuri de campionat în acest sezon

Bogdan Țîru, în vârstă de 25 de ani, este un produs al Academiei Gheorghe Hagi și a jucat numai la FC Viitorul, cu două excepții de șase luni când a fost împrumutat de fiecare dată la FC Voluntari. Fundașul a câștigat titlul, Cupa și Supercupa României cu FC Viitorul.

În acest sezon, căpitanul Viitorului a jucat 19 meciuri în Casa Pariurilor Liga 1 și a reușit trei goluri și o pasă decisivă. El mai are două partide și două goluri în preliminariile Europa League și p prezență în Cupa României.

ADVERTISEMENT