Fotbal intern

FC Voluntari are cel mai mic buget de salarii din Liga 1 Betano. Cât câştigă un jucător

25.07.2018 | 09:17
Bucuria jucătorilor de la FC Voluntari după un gol înscris în meciul cu FC Dinamo Bucureşti

Ioan Andone, managerul general de la FC Voluntari, susţine că echipa din Ilfov are cel mai mic buget de salarii din Liga 1 Betao, dar recunoaşte că îşi propune ca echipa sa să termine sezonul regulat pe locul 6 şi implicit să joace în playoff.

Pentru a scăpa de salariile mari pe care jucătorii le încasau în sezoanele anterioare, Ioan Andone i-a chemat în birou pentru a le propune să renunţe la o parte din bani. Cei care nu au acceptat ca salariile să le fie tăiate au fost trimişi la echipa a doua a clubului din Voluntari, iar printre aceştia se află şi fundaşul Cosmin Achim.

FC Voluntari are cel mai mic buget de salarii din Liga 1 Betano

„Avem cel mai mic buget din Liga 1 în acest sezon: 1,2 milioane de euro pentru salarii. La acest club există o contabilitate separată. Drepturile TV revin echipei din Liga 1, iar banii publici se investesc în Academie. Ne-am propus să ne clasăm în primele 6 locuri. Locul 6 îl vizăm. Cu ce e mai bună Iaşi decât noi?!” – a spus Ioan Andone la Telekom Sport. 

FC Voluntari are un loc format din 27 de jucători, iar la un calcul simplu făcut pe o perioadă de 11 luni, descoperim că un jucător de la gruparea din Ilfov încasează puţin peste 4.000 de euro brut. Fără taxe, un salariu mediu la FC Voluntari ajunge la 2.300 de euro.

Daniel Opriţa în meciul dintre FC Dinamo Bucureşti şi FC Voluntari
Antrenorul lui FC Voluntari, Daniel Opriţa, în meciul disputat pe terenul lui FC Dinamo Bucureşti