Sport

FC Voluntari – CFR Cluj 0-1, în etapa 23 din SuperLiga. Un autogol readuce campioana pe primul loc. Cum arată clasamentul

CFR Cluj a redevenit lider în SuperLiga după victoria cu 1-0 obținută pe terenul lui FC Voluntari. Unicul gol al meciului a fost marcat de Paz în propria poartă.
30.01.2023 | 21:52
FC Voluntari  CFR Cluj 01 in etapa 23 din SuperLiga Un autogol readuce campioana pe primul loc Cum arata clasamentul
Andonie Andrei Burca, Patricio Martin Matricardi si Cristian Ignacio Paz la meciul de fotbal dintre FC Voluntari si CFR Cluj, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Anghel Iordanescu din Voluntari, luni 30 ianuarie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
30-01-2023
20:04

Cum arată clasamentul în SuperLiga după FC Voluntari – CFR Cluj 0-1

O victorie scurtă, din fază fixă, așa cum îi place lui Dan Petrescu, a readus-o pe CFR Cluj pe primul loc în SuperLiga. Campioana s-a impus pentru a patra oară la rând cu 1-0 pe terenul lui FC Voluntari și așteaptă cu un moral excelent derby-ul de săptămâna viitoare din gruia cu FCSB.

De partea cealaltă, echipa lui Liviu Ciobotariu a fost de nerecunoscut, a pus foarte puține probleme adversarei sale și s-a îndepărtat tot mai mult de zona play-off-ului. Ilfovenii sunt acum la 6 puncte îm urma lui Sepsi, care e pe 6, și doar o minune i-ar mai face să repete performanța de anul trecut.

SuperLiga
Clasament SuperLiga
30-01-2023
18:00

FC Voluntari – CFR Cluj 0-1 (Paz 69 aut.)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 72: Șutul lui Damașcan din unghi trece pe lângă poartă.

Min. 69: GOOOL CFR Cluj! Deac execută perfect un corner, portarul Popa iese aiurea, îl încurcă și pe Paz, mingea îl lovește pe fundașul gazdelor și intră în poartă.

Min. 53: Popa respinge reluarea lui Deac, după o centrare a lui Malele.

Min. 46: A început repriza secundă.

Min. 45+2: S-a terminat prima repriză. Am avut parte de puțin fotbal și de puține ocazii de gol.

Min. 43: Yuri reia din foarfecă de la 10 metri de poartă, mingea se duce peste bară.

Min. 18: Krasniqi îl întoarce frumos în careu pe Paz, rămâne singur la 7-8 metri cu portarul Popa, dar nu poate să-l învingă cu șut din unghi.

Min. 1: A început partida.

30-01-2023
16:44

Echipele de start la FC Voluntari - CFR Cluj

FC Voluntari: M. Popa – Varzim, Matricardi, Armaș – Da Veiga Lopes, Sigurjonsson, Paz, Rață, Aliji – Dumiter, Damașcan. Rezerve: J. Fernandez, Andres, Al. Vlad, Cr. Costin, Tavares, Voican, Răduț, Florea, Merloi. Antrenor: Liviu Ciobotariu. 

CFR Cluj: Sava – Manea, Yuri, Burcă, Camora – Boateng, Muhar, Cvek – Yeboah, Malele, Krasniqi. Rezerve: Scuffet, Braun, Kolinger, Hoban, Bordeianu, Deac, Petrila, Fica, Janga. Antrenor: Dan Petrescu. 

Dan Petrescu a luat o decizie surprinzătoare în alcătuirea primului 11 cu care va juca împotriva lui FC Voluntari. Tehnicianul ardelenilor l-a lăsat pe banca de rezervă pe Claudiu Petrila, autor al unul gol în victoria cu Farul din etapa precedentă, și l-a titularizat în poartă pe tânărul Răzvan Sava. 

Scopul pentru care „Bursucul” l-a titularizat pe jucătorul în vârstă de 20 de ani este pentru a îndeplini regula U21. Răzvan Sava nu a mai evoluat într-un meci oficial de pe 20 octombrie 2022, când a fost titular în meciul din Cupa României Betano cu ”U” Cluj. 

Meciul FC Voluntari – CFR Cluj are loc luni, 30 ianuarie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei 23 din SuperLiga. În urma succesului incredibil al Farului în fața FCSB, dobrogenii au revenit pe primul loc, acest lucru obligând echipa lui Dan Petrescu să joace partida de pe terenul ilfovenilor la victorie.

Unde se joacă meciul FC Voluntari – CFR Cluj, în etapa 23 din SuperLiga

Întâlnirea FC Voluntari – CFR Cluj se dispută luni, 30 ianuarie, de la ora 20:00, pe stadionul „Anghel Iordănescu” din localitatea ilfoveană, în etapa 23 din SuperLiga. Este una dintre arenele cu medie foarte redusă de spectatori, mai mulți când oaspeții sunt din București, Craiova sau Ploiești. În rest, tribunele sunt mai mult de trei sferturi goale, la  fel cum se va întâmpla și acum, pentru că nici CFR Cluj nu are foarte mulți suporteri care să o susțină la meciurile din deplasare.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, mai în glumă mai în serios, se vor auzi foarte clar toate indicațiile tactice ale celor doi antrenori, mai ales cele adresate la decibeli măriți de „Bursucul” Dan Petrescu, recunoscut pentru faptul că nu există meci în care să nu aibă ceva de obiectat la adresa arbitrajului, chiar și pentru un out dat greșit.

Cine transmite la TV partida FC Voluntari – CFR Cluj

Partida FC Voluntari – CFR Cluj se joacă luni, 30 ianuarie, de la ora 20:00, pe stadionul „Anghel Iordănescu” din localitatea ilfoveană, în etapa 23 din SuperLiga. Ea va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. 

ADVERTISEMENT

La Voluntari, localitate limitrofă Bucureștiului, luni, 30 ianuarie, va fi o vreme deosebit de rece, maxima zilei fiind la ora amiezii de maxim un grad. La ora când se va juca meciul, ora 20:00, va fi temperatură de îngheț, iar suprafața de joc, altfel printre puținele bune din SuperLiga, va avea și ea de suferit. Meciul va fi condus de arbitrul Adrian Cojocaru din Galați.

Ce jucători lipsesc din confruntarea FC Voluntari – CFR Cluj

Liviu Ciobotariu are tot lotul la dispoziție pentru a găsi acea formulă de echipă care să poată bloca drumul spre victorie clujenilor. Tenhicianul Voluntarilor declara înainte de meci faptul că este cu adevărat extrem de greu să îi poți opri pe jucătorii lui Dan Petrescu, pentru că aceștia sunt cei mai buni din România și alcătuiesc o echipă extrem de bine pusă la punct.

ADVERTISEMENT

Cel lăudat de omologul său, „Bursucul” Dan Petrescu, este, în sfârșit, bucuros pentru faptul că doar atacantul croat Gabriel Debeljuh mai este indisponibil. În rest Camora și Deac se regăsesc deja în lotul pentru acest meci, ceea ce reprezintă un plus de forță în atac și de siguranță în defensivă prin revenirea căpitanului Camora. Dintre noii sosiți, doar kosovarul Krasniqi va intra din primul minut.

Cote la pariuri la jocul FC Voluntari – CFR Cluj

Casele de pariuri oferă o excelentă cotă la victorie formației clujene, un 1,95 deloc de neluat în seamă, pentru că și la PSF 2 cota este foarte bună – 1,65. Șansă dublă „X2” are cotă mică – 1,22, dar dacă Voluntari reușește să scoată un punct la șansă dublă „1X” cota este exact cât cea acordată la victoria oaspeților, adică 1,95. Gol marcat CFR are cotă 1,28 și gol înscris de gazde cotă 1,75.

ADVERTISEMENT

Sunt opt partide directe jucate la Voluntari, iar clujenii au câștigat șase dintre ele, ultimele trei la același scor de 1-0. În schimb, anul 2016 a fost unul cu ghinion pentru ardeleni, care au pierdut în returul sezonului 2015-2016 și au capitulat din nou în turul sezonului următor, acestea fiind cele două succese ale ilfovenilor.

ADVERTISEMENT