Sport

FC Voluntari – Dinamo, un duel cu declarații încinse, orgolii și meciuri cu cântec. Cele mai tari episoade

FANATIK își prezintă cele mai încinse momente din meciurile FC Voluntari - Dinamo, care de-a lungul timpului au oferit meciuri extrem de interesante și imprevizibile.
22.11.2021 | 15:45
FC Voluntari  Dinamo un duel cu declaratii incinse orgolii si meciuri cu cantec Cele mai tari episoade
FANATIK își prezintă cele mai încins momente din meciurile FC Voluntari - Dinamo, care de-a lungul timpului au oferit meciuri extrem de interesante și imprevizibile. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo începe returul campionatului împotriva lui FC Voluntari, revelația acestui campionat, culmea una dintre cele două echipe pe care „alb-roșiii” au reușit să le învingă în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1.

Meciurile dintre FC Voluntari și Dinamo au fost mereu în prim plan și au stârnit multe controverse și discuții de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT

Istoria zbuciumată a confruntărilor dintre FC Voluntari și Dinamo

Ioan Andone, fostul mare jucător și antrenor al lui Dinamo și ex-președinte la FC Voluntari, a făcut o declarație șoc în urmă cu două sezoane, când cele două echipe se aflau în luptă directă pentru evitarea retrogradării.

Dinamovistul a declarat că în cazul în care Dinamo ar retrograda, Voluntariul ar putea fuziona cu „alb-roșiii” pentru a le ceda locul în Liga 1.

ADVERTISEMENT

„Am avut o discuţie cu domnul primar Florin Pandele (n.r. – primarul din Voluntari) şi spunea că e brand (n.r. – Dinamo), că e păcat să retrogradeze. Dacă va retrograda Dinamo, îmi spunea că noi, Voluntari, ar trebui să ţinem în viaţă brand-ul ăsta şi să le cedăm locul în Liga 1” – Ioan Andone, fost președinte FC Voluntari

În cele din urmă, nu a mai fost nevoie de o fuziune după ce FRF și LPF au decis să mărească numărul de echipe de la 14 la 16, iar Dinamo a rămas astfel în Casa Pariurilor Liga 1.

Ioan Andone a refuzat să revină la Dinamo în aceste momente grele, chiar dacă a fost sunat de Nicolae Badea, care l-a rugat să vină alături de Mircea Rednic: „Mircea Rednic m-a vrut secundul lui și i-am spus că vin doar ca șeful lui. M-am trezit cu un telefon de la domnul Badea, dacă pot să vin ca secund și i-am spus că vin, dar doar ca șeful lui”.

ADVERTISEMENT

Dinamo părea victimă sigură cu FC Voluntari în prima etapă

Fără nu mai puțin de 13 jucători, părăsită de antrenorul Dusan Uhrin și cu mai mulți tineri de la echipa a doua, care au refuzat să joace meciuri amicale și să se antreneze, Dinamo părea că nu are nicio șansă în prima etapă a acestui sezon, iar ilfovenii erau mai încrezători ca oricând.

„Este un meci special, tocmai pentru că vin de la marea rivală. Chiar dacă au probleme, noi intrăm pe teren să le dăm cât mai multe goluri, și nouă, dacă putem. Nu ne interesează starea lor de spirit sau problemele lor financiare”, declara înainte de partidă Robert Ion, mijlocașul ilfovenilor, împrumutat de la FCSB.

Dinamo reușea însă să câștige cu 3-2, după un meci de excepție făcut de Deian Sorescu, care a marcat un hattrick și i-a dat imediat replica jucătorului lui FC Voluntari: „Prefer să nu vorbesc înainte de meci, ci după. Uite, acum, am ocazia să vorbesc eu, pentru că ei au zis că ne dau nouă goluri. Uite că azi am demonstrat pe teren. Pe noi ne-a făcut să arătăm altă față azi”.

ADVERTISEMENT

Lotul lui Dinamo s-a schimbat radical de la meciul cu Voluntari, doar trei jucători folosiți contra ilfoveilor fiind titulari în ultima etapă a turului cu CFR Cluj. Dinamo a transferat de atunci nu mai puțin de 17 jucători, în timp ce mai mulți jucători au fost trimiși la echipa a doua.

Gabi Tamaș, la cuțite cu fanii lui Dinamo

Veteranul lui FC Voluntari, Gabi Tamaș, jucător și fost președinte al ilfovenilor a fost extrem de supărat după partida pierdută cu 3-2 în Ștefan cel Mare și a declarat că nu vrea să mai audă de Dinamo, deși e clubul la care a crescut.

„Fanii lui Dinamo mă iubesc, am văzut. Le mulțumesc pentru urările făcute, asta e, mergem înainte. Chiar nu mă interesează Dinamo, după urările fanilor din seara asta. Pentru mine Dinamo nu mai există!” – Gabi Tamaș

Fundașului central de 38 de ani nu îi priesc deloc meciurile împotriva lui Dinamo și are o singură victorie în 13 meciuri împotriva „câinilor”. Singura victorie a lui Tamaș în fața lui Dinamo a venit în tricoul Astrei pe 21 septembrie 2019, când giurgiuvenii câștigau cu 3-2. În cele 13 meciuri, defensiva din care făcea parte și Tamaș a încasat 17 goluri.

Dinamo, coșmar la meciurile din deplasare

Dinamo e singura echipă din Liga 1 care nu a reușit să obțină niciun punct în deplasare în turul campionatului, ceea ce ar trebui să îi dea de gândit lui Mircea Rednic și staff-ului său tehnic.

De celalaltă parte, Voluntari a luat 16 puncte pe teren propriu din opt meciuri și are cinci victorii. Dinamo a reușit să marcheze doar două goluri „afară” în șapte meciuri și a încasat nu mai puțin de 22.

În afara de Tamaș, Voluntariul mai are și alți foști dinamoviști: portarul Victor Rîmniceanu, mijlocașul Ion Gheorghe, atacantul Adam Nemec, fostul președinte Bogdan Bălănescu, „Iuda” cum este numit de Mircea Rednic. Și nu în ultimul rând pe fostul antrenor și jucător al „câinilor”, Liviu Ciobotariu, cu care a câștigat un singur trofeu: Cupa României în 2005.

Adam Nemec i-a „înțepat” pe cei de la Dinamo: „Parcă am ajuns în Bundesliga!”

Adam Nemec și-a depus memoriu și a plecat de la Dinamo după ce era singurul jucător neplătit timp de șase luni, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Atacantul slovac a fost s urprins de condițiile excelente de la baza din Voluntari spre deosebire de cele de la Dinamo:

Apropo, când am venit aici (n.r. la FC Voluntari) de la Dinamo, m-am simţit de parcă am ajuns în Bundesliga. Siguranţă financiară, intensitatea antrenamentului… a fost un şoc plăcut în toate” – Adam Nemec

De altfel, Adam Nemec s-a înscris la masa credală pentru a își recupera banii, chiar a contestat planul de reorganizare și a cerut falimentul clubului.

Adam Nemec are un sezon mult mai bun decât cel precedent în tricoul lui Dinamo, când a reușit doar trei goluri și un assist în 21 de meciuri în Liga 1. În acest tur de campionat, Nemec a marcat deja de trei ori în 12 meciuri și a dat și o pasă decisivă.

Dinamo, probleme înainte de meciul cu FC Voluntari

Plamen Iliev s-a accidentat la genunchi și a fost menajat în meciurile amicale, în timp ce Cătălin Carp și Marko Nunic se confruntă de asemenea cu probleme medicale și au făcut antrenamente separat toată săptămâna.

În plus, Steliano Filip a revenit și el după o accidentare, în timp ce Gabi Torje, Andre Pinto și Michel Espinosa au avut de asemenea dureri și sunt incerți pentru meciul cu Voluntari.

FC Voluntari se află pe locul șase în Liga 1 cu 25 de puncte, la doar trei puncte distanță de locul trei ocupat de Universitatea Craiova.

  • 3-2 pentru Dinamo a fost rezultatul ultimei confruntări directe din prima etapă a campionatului
ADVERTISEMENT