Sport

FC Voluntari – FC Botoșani 2-0 în etapa 8 din play-out SuperLiga. Gazdele, pe loc de baraj. Moldovenii și-au luat „adio” de la cupele europene. Video

FC Voluntari a câștigat partida de pe teren propriu cu FC Botoșani, scor 2-0 în etapa cu numărul 8 din play-out-ul SuperLigii.
12.05.2023 | 19:24
FC Voluntari  FC Botosani 20 in etapa 8 din playout SuperLiga Gazdele pe loc de baraj Moldovenii siau luat adio de la cupele europene Video
Secvenţă din meciul Voluntari - Botoşani. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
12-05-2023
14:06

FC Voluntari - FC Botoșani 2-0 (Sigurjonsson 23, Ricardinho 90+4)

Vezi aici toate fazele video importante. 

FINAL DE MECI. FC Voluntari a câștigat, scor 2-0 cu FC Botoșani în etapa cu numărul 8 din play-out-ul SuperLigii. Deși a limitat scorul partidei, portarul Răzvan Ducan a greșit la ultim fază și le-a permis ilfovenilor să înscrie al doilea gol. 

Clasament

Min. 90+4: GOOL FC Voluntari! Ricardinho a înscris după o gafă monumentală a lui Răzvan Ducan. 

Min. 60: Pinson a depășit mai mulți adversari, însă a fost blocat în momentul șutului. 

Min. 23: Sigurjonsson l-a întors elegant pe Țigănașu și l-a executat pe Răzvan Ducan. 

Min. 13: Moldovenii egalează la ocazii în startul meciului. Charles Petro șutează în forță din interiorul careului, însă mingea se duce violent peste poartă. 

Min. 6: Ocazie mare de gol pentru gazde. Ricardinho reia cu capul o centrare venită din partea stângă, însă mingea se scurge pe lângă bară. Paz a fost aproape să trimită balonul în poarta goală. 

Min. 1: Partida de pe Stadionul „Anghel Iordănescu” a început!

FC Voluntari: J. Fernandez – Ricardinho, Paz, Armaș – Lopes, Sigurjonsson, Voican, Aliji – Rață, Nemec, Damașcan. Rezerve: M. Popa, C. Costin, Andres, Al. Vlad, Tavares, Merloi, Meleke, Răduț, I. Munteanu. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

FC Botoșani: Ducan – Petro, Kupa, Pius, Țigănașu – Ivanov, Dican, Ed. Florescu – Pinson, M. Roman II, Mailat. Rezerve: Pap, Sambeya, Sadiku, Cioiu, A. Burlacu, I. Dragomir, Cărăușu, Camara, Dragu. Antrenor: Flavius Stoican.

Meciul FC Voluntari – FC Botoșani are loc vineri, 12 mai, cu începere de la oraq 17:30, în cadrul etapei 8 din play-out-ul SuperLigii. Este o partidă extrem de importantă pentru barajul de Conference League, pentru care cele două echipe au licențe europene. Prima fază ar fi un baraj între cel mai probabil FC U Craiova 1948  și FC Voluntari sau FC Botoșani, Petrolul și U Cluj neavând licențe europene.

Unde se joacă meciul FC Voluntari – FC Botoșani

Întâlnirea FC Voluntari – FC Botoșani se dispută vineri, 12 mai, de la ora 17:30, pe stadionul Anghel Iordănescu,  în etapa a 8-a din play-out-ul SuperLigii. Este un meci extrem de important pentru o posibilă participare în barajul de calificare al Conference League. Ambele echipe pot participa întrucât au primit licență UEFA. FC Voluntari are 30 de puncte și ocupă locul 9, adică 3 în play-out iar FC Botoșani, cu 28 de puncte este pe locul 11, locul 5 în play-out. Prima este Petrolul cu 34 de puncte, dar fără licență UEFA iar a doua FC U Craiova 1948, cu licență iar FC Hermannstadt e pe locul 10, cu 28 de puncte și fără licență.

ADVERTISEMENT

Din păcate, o astfel de partidă cu miză mare, nu va avea parte și de un interes deosebit, pentru că la Voluntari echipa locală beneficiază de aportul unui număr mic de susținători iar de la Botoșani doar dacă face pe cont propeiu cineva vreun drum până la Voluntari am putea vorbi de noțiunea de suporteri. Așa că este de așteptat să avem parte de o atmosferă dezolantă, cu un stadion aproape gol.

Cine transmite la TV partida FC Voluntari – FC Botoșani

Partida FC Voluntari – FC Botoșani se joacă vineri, 12 mai, de la ora 17:30, pe stadionul Anghel Iordănescu din localitatea ilfoveană, în etapa 8 din play-out-ul SuperLigii și va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Voluntari nu va fi o vreme prea frumoasă vineri, 12 mai, în sensul în care cerul va fi aproape tot timpul acoperit pe parcursul zilei, dar, din fericire, perspectiva ca norii să reverse și ploi sunt foarte mici, undeva în jur de maxim 10 la sută. Temperatura va ajunge până la 17 grade, totuși optim pentru un meci de fotbal. Arbitrul partidei este Adrian Moroiță din Ploiești.

Ce jucători lipsesc din confruntarea FC Voluntari – FC Botoșani

Tocmai la acest meci important pentru șansele Voluntarilor de a juca barajul din play-out pentru Conference League Liviu Ciobotariu se confruntă cu serioase probleme de lot. Este suspendat unul dintre titularii din zona centrală a apărării, argentinianul Matricardi, iar la capitolul accidentați îi avem pe mijlocașul Sigurjonsson, alt jucător de bază și atacantul Daniel Florea.

ADVERTISEMENT

Mult mai bine stă din acest punct de vedere tehnicianul oaspeților. FC Botoșani este doar fără Șeroni în apărare dintre oamenii imoportanți, apoi Tallo și Zabou completează această listă. FC Botoșani trebuie să nu piardă acest meci și ideal ar fi, evident, să obțină victoria, situație în care ar trece peste ilfoveni, cu șanse mari de a rămâne acolo până la final.

Cote la pariuri la jocul FC Voluntari – FC Botoșani

Pentru casele de pariuri faptul că există doar două puncte distanță între cele două echipe nu reprezintă un argument temeinic pentru ca să considere partida de Voluntari drept una echilibrată. Ilfovenii sunt favoriți destul de clar, la cota 2.00 iar succesul moldovenilor are valoare dublă. 1,25 este cota pentru șansă dublă 1X iar pentru X2 cota este de 1,80. Gol marcat de gazde ajunge la 1,30 iar al oaspeților la 1,65.

ADVERTISEMENT

În schimb, bilanțul meciurilor directe jucate la Voluntari, mai precis 13 partide, este perfect echilibrat. În sensul în care ambele formații au câte patru victorii și cinci jocuri s-au încheiat la egalitate. Interesant este faptul că ultimele trei partide au însemnat victorii botoșenene și că din 2019 ilfovenii nu s-au mai impus acasa. De asemeni, din 13 meciuri, nici unul nu a avut mai mult de trei goluri marcate.

ADVERTISEMENT