Sport

FC Voluntari – Petrolul 2-2, în etapa 5 din play-out SuperLiga. „Lupii galbeni” urcă pe locul 2. Cum arată clasamentul

Petrolul a urcat pe locul 2 în clasamentul din play-out-ul SuperLigii după egalul 2-2 înregistrat în etapa 5 pe terenul lui FC Voluntari.
24.04.2023 | 22:08
FC Voluntari  Petrolul 22 in etapa 5 din playout SuperLiga Lupii galbeni urca pe locul 2 Cum arata clasamentul
FC Voluntari și Petrolul au terminat la egalitate în etapa 5 din play-out-ul SuperLigii. FOTO: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
24-04-2023
19:44

Cum arată clasamentul din play-out-ul SuperLigii după FC Voluntari – Petrolul 2-2

Condusă de două ori, cu 0-1 și 1-2, Petrolul a regăsit forța să revină pe tabelă în meciul din deplasare cu FC Voluntari, obținând punctul care o urcă pe poziția secundă în clasamentul play-out-ului din SuperLiga, la egalitate de puncte cu liderul FC U Craiova. E o poziție care permite prezența în barajul de accedere în Conference League.

Tot cu barajul au treabă și ilfovenii, dar cu cel de retrogradare în Liga 2. Echipa lui Liviu Ciobotariu a acumulat doar 24 de puncte, cu două mai multe decât Chindia, prima echipă sub linia ce asigură salvarea directă, iar finalul de sezon se anunță unul plin de emoții.

play-out superliga
Clasament play-out SuperLiga
24-04-2023
17:31

FC Voluntari - Petrolul 2-2 (M. Lopes 34, Sigurjonsson 82 / Grozav 43 pen., Doua 88)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+6: Fluier final.

Min. 88: GOOOL PETROLUL! Corner pentru oaspeți, mingea este respinsă până la Doua, care înscrie cu un șut de la peste 20 de metri. Golul este anulat pentru că 3 jucători ai oaspeților se aflau în ofsaid și îl mascau pe portarul Popa. Totuși, arbitrul Sorin Costreie este chemat din camera VAR să revadă faza pe monitor și decide să valideze reușita, considerând că jucătorii aflați în ofsaid nu influențau faza.

Min. 82: GOOOL FC Voluntari! Sigurjonsson trece de un adversar și șutează pe jos de la peste 20 de metri, mingea prinde pământul și intră în plasă, cu largul concurs al lui Leitner, care intervine târziu.

Min. 75: Adam Nemec este înlocuit cu Dumiter și la câteva secunde după aia vede cel de-al doilea cartonaș galben, fiind eliminat. Pe primul îl primise cu doar un minut înaintea schimbării!!!

Min. 56: Leitner respinge în corner șutul lui Marcelo Lopes la colțul scurt.

Min. 43: GOOOL Petrolul! Grozav transformă impecabil lovitura de pedeapsă.

Min. 41: Irobisso își face o minge prea lungă, înssă cade în careu în contact cu Matricardi și se acordă penalty.

Min. 34: GOOOL FC Voluntari! Minge aruncată în careul ploieștenilor, Marcelo Lopess șutează de la 10-12 metri, devierea lui Mathaus îl păcălește pe Leitner și e 1-0.

Min. 28: Țicu îl lansează pe Jair, care scapă singur cu Popa, îl driblează și înscrie în poarta goală. Golul este anulat însă pentru o poziție de ofsaid.

Min. 20: Popa reține șutul lui Jair de la 20 de metri.

Min. 17: Naser Aliji șutează de la marginea careului, dar balonul este prins de Leitner. 

Min. 1: A început partida.

24-04-2023
16:19

Echipele de start la FC Voluntari - Petrolul

Au apărut echipele de start la FC Voluntari – Petrolul:

FC Voluntari: M. Popa – Ricardinho, Matricardi, Armaș – Marcelo Lopes, Sigurjonsson, Meleke, Aliji – Rață, Nemec, Damașcan. Rezerve: J. Fernandez – Cr. Costin, Paz, I. Andres, D. Florea, Merloi, Răduț, Helder Tavares, Dumiter. Antrenor: Liviu Ciobotariu 

Petrolul: Leitner – Papp, Meijers, Mathaus – Doua, Jair, Seto, Jefferson, Țicu – Irobiso, Grozav. Rezerve: Jercălău – Borța, Pashov, R. Grigore, Dumitriu, Purtic, M. Bratu, Budescu, R. Moldoveanu. Antrenor: Florin Pârvu 

Meciul FC Voluntari – Petrolul are loc luni, 24 aprilie, cu începere de la ora 20:30, în cadrul etapei a 5-a din play-out-ul SuperLigii. Este un joc important petru primele două locuri din play-out. Prahovenii au pierdut aceste poziţii după eşecul de acasă cu U Cluj. Cu o victorie, şi ilfovenii pot rămâne aproape de FC U Craiova 1948 şi FC Hermannstadt, care sunt pe primele două poziţii.

Unde se joacă meciul FC Voluntari – Petrolul, în etapa 5 din play-out SuperLiga

Confruntarea FC Voluntari – Petrolul se desfășoară luni, 24 aprilie, de la ora 20:30, pe stadionul „Anghel Iordănescu” din localitatea ilfoveană, în etapa 5 din play-off-ul SuperLigii. Este un meci important pentru zona primelor două locuri din play-out, acolo unde prahovenii s-au aflat până la ultima etapă, când eșecul de acasă cu U Cluj i-a trimis pe locul 3. Ilfovenii pot fi și ei în cărți pe mai departe, dar numai cu condiția unei victorii.

ADVERTISEMENT

Cum la meciurile Voluntarilor numărul fanilor locali este extrem de mic, mai mult ca sigur că prezența masivă în tribune la acest meci va fi asigurată de galeria „lupilor galbeni”. Se speră ca măcar câteva sute de suporteri ai „găzarilor” să vină la meci, Petrolul dorind să șteargă impresia defavorabilă din ultimul meci și să revină în lupta pentru locurile 7-8.

Cine transmite la TV partida FC Voluntari – Petrolul

Partida FC Voluntari – Petrolul se joacă luni, 24 aprilie, de la ora 20:30, pe stadionul „Anghel Iordânesccu” din localitatea ilfoveană, în etapa 5 din play-out-ul SuperLigii. Ea va fi transmisă pe micile ecrane pe posturile de televiziune Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. 

ADVERTISEMENT

La Voluntari, ca și la București, luni, 24 aprilie, este o zi superbă, cu cerul însorit pe tot parcursul zilei, dar de marți ploaia și vântul vor reveni în actualitate pentru aproximativ 48 de ore. Luni nu există amenințare de ploaie. Maxima zilei va ajunge la 20, chiar 21 de grade, și la ora partidei va scădea până la 15 grade. Va conduce acest meci arbitrul Sorin Costreie din Buftea.

Ce absențe există în întâlnirea FC Voluntari – Petrolul

FC Voluntari a avut un parcurs foarte bun în play-off, fără eșec, dar pentru a participa la sprintul final pentru primele două locuri nu are altă variantă decât victoria în fața prahovenilor, ceea ce nu este deloc ușor. La capitolul absențe, ilfovenii stau foarte bine, pentru că îl au scos din schemă doar pe mijlocașul ceh Droppa, care lipsește de mai bine de două luni,

ADVERTISEMENT

Petrolul a suferit un șoc neașteptat la meciul cu U Cluj, care dacă îl câștiga, acum ar fi fost între primele două echipe din play-out. Pentru a nu compromite eforturile făcute până acum, oamenii lui Florin Pârvu trebuie și ei să joace pe cartea atacului, egalul nefiind o soluție. Problema este că în afara fundașului Marian Huja, cu peste opt săptămâni de absență, ar putea declara forfait tocmai cel mai bun jucător, Costică Budescu.

Cote la pariuri la jocul FC Voluntari – Petrolul

Pentru casele de pariuri, constanța în evoluții a ilfovenilor este un factor foarte important și, prin urmare, echipa lui Liviu Ciobotariu are statut destul de clar de favorită, la cota de 1,90. O victorie prahoveană ajunge la 4,40. Șansă dublă „1X” are cotă de 1,25, iar șansă dublă „X2” cotă de 1,75. Gol marcat Voluntari ajunge la 1,25, iar o reușită a Petrolului la 1,70.

ADVERTISEMENT

Petrolul a reușit în turul sezonului regulat o victorie neașteptată la Voluntari, cu 1-0, gol al lui Grozav în minutul 10. În precedentele trei partide acasă la ilfoveni, am consemnat două succese locale și un rezultat de egalitate. Cele mai multe goluri înscrise au fost consemnate în 2016 într-o partidă de la Ploiești, scor 1-2. În rest, goluri foarte puține, cele două echipe fiind defensive ca tactică.

ADVERTISEMENT