Fotbal intern

FCSB, 9 victorii din 10 posibile pe terenul lui FC Botoșani. Povestea celor nouă ani de invincibilitate

01.03.2021 | 00:39
FCSB 9 victorii din 10 posibile pe terenul lui FC Botosani Povestea celor noua ani de invincibilitate
ADVERTISEMENT

FCSB a ajuns la nu mai puțin de 9 victorii din 10 posibile pe terenul lui FC Botoșani, unde gazdele nu a reușit decât un rezultat de egalitate în nouă ani de confruntări directe.

Liderul din Liga 1 a câștigat fără emoții cea de-a zecea partidă disputată la Botoșani, unde moldovenii se poate spune că deja au un complex major în fața bucureștenilor.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali i-a ironizat pe cei care consideră că FC Botoșani o lasă mai moale cu FCSB, datorită prieteniei dintre patronul bucureștenilor și Valeriu Iftime și a declarat la finalul partidei că „a fost blat”.

FC Botoșani, cea mai darnică echipă pe teren propriu cu FCSB. A obținut doar un egal în zece partide

FCSB a disputat nu mai puțin de zece partide în deplasare cu FC Botoșani între 2013 și 2021. Dintre acestea, moldovenii au reușit să obțină un rezultat de egalitate doar într-o singură partidă! În rest, echipa lui Valeriu Iftime are înfrângeri pe linie și un golaveraj înfiorător: 4-19. Din cele zece meciuri, FC Botoșani nu a marcat nici măcar o dată în șase partide, adică mai mult de jumătate!

ADVERTISEMENT

Dacă veteranul Mihai Roman a reușit să aducă două victorii consecutive pe teren propriu în fața rivalei FCSB la tilu, campioana CFR Cluj, împotriva bucureștenilor nu le-a mai ieșit deloc jocul din ultimele meciuri.

În urmă cu aproape un an de zile, pe 29 februarie 2020, FC Botoșani reușea singurul rezultat pozitiv împotriva celor de la FCSB în prima etapă din play-off, când îi încurcau în drumul spre titlu, iar criza se adâncea: 2-2, după ce Marko Dugandzic reușea dubla.

ADVERTISEMENT

Seria de groază a Botoșaniului cu FCSB a continuat cu încă două partide pierdute la scor

Însă, din păcate pentru FC Botoșani, ultimele rezultate înregistrate pe teren propriu cu FCSB nu sunt deloc o întâmplare, ci o confirmare a evoluțiilor slabe în fața unei echipe care i-a dominat de fiecare dată. Astfel, pe 9 noiembrie 2019, Botoșaniul pierdea din nou cu 2-0, după ce Florinel Coman a deschis scorul, iar Harlem Gnohere a închis tabela.

Această partidă a fost precedată de o victorie tot cu 3-1 a FCSB-ului, pe data de 16 decembrie 2018, în etapa a 20-a, când pentru moldoveni marca Cătălin Golofca, cel care avea apoi să fie transferat de Gigi Becali tocmai pentru evoluția din această partidă.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat în celelalte partide pierdute de FC Botoșani pe teren propriu împotriva FCSB-ului

Seria perfectă a meciurilor făcute de FCSB pe terenul moldovenilor se prezintă astfel. Mai jos puteți urmări video-urile cu rezumatele tuturor acestor partide.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Gaz Metan Mediaș: 3,50 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT