FCSB a avut două cazuri de COVID-19 înainte de meciul cu Voluntari! Cine sunt cei infectați. Reacția LPF: „Nu am ascuns nimic”. Update

Cosmin Crăciun   
în FCSB
16/09/2020, 11:14
FCSB a avut două cazuri de COVID-19 înainte de meciul cu Voluntari! Cine sunt cei infectați. Reacția LPF: „Nu am ascuns nimic”. Update
FCSB a avut două cazuri de COVID-19 înainte de meciul cu Voluntari! Reacția LPF: „Nu am ascuns nimic”. Sursa foto: SportPictures.eu

FCSB a avut două cazuri de COVID-19 înainte de meciul cu Voluntari. Anunțul oficial a fost făcut în această seară de către secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan. Acesta a confirmat că au existat două persoane din staff-ul tehnic al celor de la FCSB depistate pozitiv cu coronavirus încă de săptămâna trecută.

Problemele pentru FCSB au apărut după ce nu mai puțin de șapte persoane din anturajul echipei au fost depistate pozitiv și nu pot participa la meciul pe care echipa îl va avea de susținut în fața celor de la TSC Backa Topola. Meciul din Serbia va avea loc joi, începând cu ora 22:00 și va conta pentru preliminariile Europa League.

În afară de fundașul central Andrei Miron, doar membri ai staff-ului tehnic de la FCSB au fost depistați pozitiv. Aceștia sunt antrenorul principal Toni Petrea, Thomas Neubert (preparator fizic), Marius Ianuli (team manager), Sorin Cristof (kinetoterapeut), Bogdan Stoica (analist video) și Horea Codorean (preparator fizic).

UPDATE 16 septembrie, ora 10:54 / După ce Justin Ștefan a confirmat faptul că LPF fusese înștiințată de apariția a două cazuri de COVID-19 la FCSB înainte de partida de la Voluntari, anunțând că unul dintre cei infectați este kinetoterapeutul Ovidiu Kurti, astăzi s-a aflat și numele celei de-a doua persoane testată pozitiv. Ar fi vorba de antrenorul de portari Marius Popa, susține gsp.


Știre inițială 15 septembrie, ora 23:14

FCSB a avut două cazuri de COVID-19 înainte de meciul cu Voluntari. Liga confirmă informația

Conform mesajului emis în cursul acestei dimineți de FCSB pe Facebook, rezultatele pozitive au apărut în urma testelor efectuate înaintea partidei de Europa League. În spațiul public există, însă, informații conform cărora două cazuri ar fi fost descoperite înaintea partidei jucate de FCSB la Voluntari, în weekend.

Această informație a fost confirmată și de către Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal. Oficialul a dezmințit, însă, că cei de la FCSB ar fi încercat în vreun fel să mușamalizeze cazurile și susține că cele două persoane afectate nu au făcut parte din delegația deplasată de echipa patronată de Gigi Becali la Voluntari.

„Am primit două rezultate pozitive pe 10 septembrie. Este vorba de două persoane din staff-ul tehnic. Una dintre cele două persoane este Ovidiu Kurti. Nu a fost ascuns nimic. Nu știu dacă s-a scris despre asta sau nu. Persoanele respective au fost izolate și nu aveau cum să participe la meciul cu Voluntari. Nu știu multe detalii pentru că am fost plecat”, a spus Justin Ștefan la Digisport.

Ovidiu Kurti este și el kinetoterapeut la FCSB și, conform oficialului LPF, a fost depistat negativ la testele efectuate astăzi, la fel ca și celălalt membru al staff-ului care a fost depistat pozitiv la runda din 10 septembrie. Ca urmare a cazurilor pozitive din rândul membrilor staff-ului, FCSB nu va putea fi însoțită în Serbia de Toni Petrea, Tomas Neubert sau Marius Ianuli.

Cine stă pe bancă joi?

Rolul de antrenor principal al echipei va fi preluat pentru meciul din Europa League de către Mihai Pintilii. Secundul lui Toni Petrea a fost și cel care a condus delegația FCSB la plecare către Serbia. FCSB speră să îi obțină o derogare de la UEFA lui Pintilii, care nu are licență PRO, însă are și o variantă de rezervă. Bogdan Argeș Vintilă ar putea sta pe bancă, dacă situația lui Pintilii nu se clarifică.

Există posibilitatea ca sârbii să ceară efectuarea unui nou set de teste înaintea meciului din preliminariile Europa League, iar oficialii și fotbaliștii echipei lui Petrea speră să nu mai apară și alte cazuri pozitive.


  • (P) Cota BETANO pentru Backa Topola – FCSB: 1,95 este cota pentru „FCSB se califică în timp regulamentar”. Vezi aici toate cotele!
Închide ×