ADVERTISEMENT
Fotbal intern

FCSB a avut penalty în debutul meciului cu Craiova. Ce decizie a luat Istvan Kovacs la duelul Bancu – Niță

Autor: Andrei Șchiopu | 29.04.2021 | 20:11
FCSB a avut penalty în debutul meciului cu Craiova. Ce decizie a luat Istvan Kovacs la duelul Bancu - Niță
FCSB a avut penalty în debutul meciului cu Craiova. Ce decizie a luat Istvan Kovacs la duelul Bancu - Niță

Partida dintre Craiova și FCSB a început cu multe ocazii încă din startul meciului, iar elevii lui Toni Petrea au avut un penalty neacordat de Istvan Kovacs, la un duel în careu între Nicușor Bancu și Adrian Niță.

ADVERTISEMENT

Tânărul fotbalist al FCSB-ului scăpase singur cu Mirko Pigliacelli, însă Nicușor Bancu a intervenit și l-a deposedat în careu, Adrian Niță acuzând dureri mari în urma contactului.

Pe reluările TV s-a văzut cum Nicușor Bancu l-a lovit și călcat cu crampoanele pe tendonul lui Adrian Niță, însă Istvan Kovacs nu a dictat lovitură de la 11 metri.

Gabi Balint și Ilie Dumitrescu nu au avut dubii la faza penalty-ului: „A fost 100%”

UPDATE, 29 aprilie, ora 20:45 / Gabi Balint și Ilie Dumitrescu au vorbit despre faza penalty-ului, iar ambii au recunoscut că FCSB trebuia să primească lovitură de la 11 metri.

ADVERTISEMENT

„Niță lovește mingea și e contact clar al lui Bancu, se vede pe reluare. Acum, pentru un arbitru e greu să vadă. A fost penalty, normal. E contact, Niță dă în minge inițial, dar a fost lovit. Bancu greșește cel mai mult la faza asta, el nu trebuia să intre prin alunecare”, a spus Gabi Balint.

„E contact 100%. Nu și-a dat arbitrul seama că a fost penalty, în acțiunea meciului e mai greu să vezi”, a declarat și Ilie Dumitrescu la TV DigiSport.


Penalty pentru FCSB în debutul meciului cu Craiova

Adrian Niță a fost faultat în startul meciului, în careul Craiovei de către Nicușor Bancu, însă Istvan Kovacs, arbitrul confruntării, nu a dictat penalty în favoarea echipei lui Toni Petrea.

ADVERTISEMENT

Jucătorii FCSB-ului au protestat, însă Istvan Kovacs a fost de neînduplecat, iar partida a continuat în mod obișnuit.

Duelul dintre Nicușor Bancu și Adrian Niță. Sursă foto: captură Digisport
Duelul dintre Nicușor Bancu și Adrian Niță. Sursă foto: captură Digisport

Înainte de începutul meciului, Ilie Dumitrescu a comentat titularizarea lui Adrian Niță, fiind nemulțumit de faptul că Toni Petrea nu a ales să joace cu Ionuț Vînă: „Nu înțeleg de ce nu îl folosește pe Vînă, nu înțeleg. Nu se pregătește, nu e la același nivel ca ceilalți?

ADVERTISEMENT

La un meci capital începi totuși cu un copil (n.r – Niță), fără experiență mare.  Văd că joacă mai mulți tineri fără experiență în locul lui, dar cred că putea să intre și el”.

Și Craiova a cerut un penalty în debutul meciului cu FCSB

De cealaltă parte, Craiova a cerut prima un penalty în startul duelului cu FCSB, la o pătrundere în careu a lui Alexandru Cicâldău, care a fost deposedat de Risto Radunovic.

ADVERTISEMENT

Și oltenii au protestat, însă, la fel ca în cazul lui Adrian Niță, Istvan Kovacs nu a dictat lovitură de la 11 metri.

Duelul dintre Risto Radunovic și Nicușor Bancu
Duelul dintre Risto Radunovic și Alexandru Cicâldău

Înainte de meciul direct, FCSB ocupa locul doi în clasament, cu un meci mai puțin jucat decât CFR Cluj, în timp ce Craiova ocupa locul trei, însă oltenii au reintrat în lupta la titlu după victoria din „Gruia” cu CFR Cluj.


ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!