Fotbal intern

A fost la FCSB şi PSG, coleg cu Teixeira şi Ronaldinho, acum se luptă pentru promovarea în Liga 1

După perioade petrecute la PSG, Levante, FCSB sau Viitorul, mijlocaşul Alexandru Lazăr încearcă să pună umărul la ascensiunea celor de la Clinceni....
31.10.2017 | 21:02

După perioade petrecute la PSG, Levante, FCSB sau Viitorul, mijlocaşul Alexandru Lazăr încearcă să pună umărul la ascensiunea celor de la Clinceni.

Liga a doua a devenit din ce în ce mai interesantă pentru fotbaliştii care încearcă să reintre în circuit. Aşa se face că nu sunt deloc întâmplătoare transferuri la echipele din eşalonul inferior ale jucătorilor cu ştate vechi în Liga 1 şi nu numai. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA B pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Un exemplu elocvent îl reprezintă mutarea pe care a făcut-o în vară Alexandru Lazăr. Fotbalistul cu junioratul bifat în Franţa, la PSG, şi trei ani petrecuţi la Levante, în Spania, a luat-o de la zero, în liga a doua. A ales echipa pregătită de Erik Lincar, Academica Clinceni.

„Am decis acum să rămân în ţară şi sper să terminăm cât mai sus, să ajung din nou în Liga 1. Avem un grup unit, bază de antrenament şi condiţii foarte bune. Lincar este antrenor foarte bun, locul din clasament i se datorează lui. Avem o relaţie bună cu el, organizează bine jocul”, a mărturisit mijlocaşul de 26 de ani, unul dintre cei mai experimentaţi din lotul celor de la Clinceni.

Lazăr nu uită că primii paşi în fotbalul adevărat i-a făcut la Paris Saint-Germain, acolo unde a împărţit vestiarul cu ”dinţosul” Ronaldinho şi cu Felipe Teixeira, portughezul care face legea la FCSB.

”Când eram copil am jucat la juniorii lui PSG, era în perioada cu Ronaldinho… Am fost coleg şi cu Teixeira. Am şi poze cu ei. Era o echipă mare atunci, dar acum s-au investit foarte mulţi bani, este alt PSG. Oricum, am rămas fan, mă uit la toate meciurile lor”, explică fotbalistul de la Clinceni.

Deşi a mai jucat în străinătate – 3 ani la Levante – ”aţa l-a tras” tot spre ţară,  şi, după o scurtă experienţă la FCSB şi una la Viitorul, a început declinul carierei sale.

”Am avut o accidentare serioasă la genunchi după ce am ajuns la Timişoara şi de atunci m-am dus în cap. Neşansa a făcut să nu mai am încerderea unui antrenor, poate şi că am plecat mult afară, am dispărut din peisaj… Cert este că acum vreau să rămân cât mai mult aici, să promovez cu Clinceni”, mărturiseşte Alexandru Lazăr.

Fotbalistul şi-a făcut planurile şi spune că, ajutaţi un pic de noroc, cei de la Clinceni pot produce surpriza în liga secundă: “Depinde mult viitorul nostru de cât se va investi, că din punct de vedere fotbalistic noi vom încerca să dăm totul. În funcţie de locul pe care terminăm turul, vedem din iarnă cum vom continua. Sunt câteva echipe puternice în lupta pentru promovare: Hermannstadt, Călăraşi, poate şi Chindia. Eu cred că vor promova direct cei de la Călăraşi. Au victorii pe bandă rulantă, antrenor cu experienţă, nu e nimic întâmplător din ce se întâmplă acolo”.

Carieră Alexandru Lazăr:
1999-2013 juniori PSG
2003-2006 tineret Levante
2006-2009 tineret Steaua
2009-2011 Steaua II
2011-2014 Viitorul Constanţa
2014-2016 Poli Timişoara
2016 Berceni
2016-2017 Ontinyent (liga 3 din Spania)
2017 Messina  (liga 4 din Italia)
2017 Academica Clinceni