Sport

FCSB a bifat primul transfer din era Todoran: „Îl iau după Craiova – Clinceni”

FCSB a reușit primul transfer după numirea lui Dinu Todoran ca antrenor principal. Este vorba de Andrei Cordea de la Academica Clinceni.
25.05.2021 | 18:10
FCSB a bifat primul transfer din era Todoran Il iau dupa Craiova  Clinceni
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a trecut la fapte după instalarea lui Dinu Todoran pe banca tehnică a FCSB-ului. Mijlocașul ofensiv Andrei Cordea (21 de ani) va îmbrăca din vară tricoul roș-albastru. Cele două părți au ajuns deja la un acord în privința transferului.

Legitimat la Academica Clinceni, acesta are în momentul de față o cotă de piață de 450.000 de euro și se poate lăuda cu patru goluri și trei pase decisive în cele 33 de meciuri disputate în actualul sezon. A înscris inclusiv în porta vicecampioanei, în meciul din etapa a șaptea a play-off-ului, încheiat la egalitate, scor 2-2.

ADVERTISEMENT

În ciuda vârstei relativ fragede, este perceput drept un jucător care se poate acomoda rapid, mai ales că a evoluat și în Italia, la grupele de copii și juniori ale clubului Novara Calcio. Până să ajungă la FCSB, trebuie să-și ajute actuala echipă în meciul de pe „Ion Oblemenco”, împotriva Universității Craiova.

Andrei Cordea, primul transfer reușit de Gigi Becali după instalarea lui Dinu Todoran

Așa este, cred că o să-l iau. Copilul nu vine acum, stă să joace la Clinceni, că vor să termine pe locul 5. Cred că îl voi lua, a fost doar o discuție, vorbim mai multe după meciul lor cu Craiova”, a declarat patronul roș-albaștrilor pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Crescut de FC Ardealul, Andrei Cordea a ajuns la Novara U19, în schimbul sumei de 70.000 de euro, dar nu s-a putut impune și, după aproape doi ani petrecuți în Italia, a revenit pe plaiurile mioritice, la Hermannstadt, sub formă de împrumut. Ulterior, Academica Clinceni l-a transferat din postura de jucător liber de contract.

De altfel, Iuliu Mureșan este convins că tânărul mijlocaș ofensiv va face o figură frumoasă în tricoul roș-albastru. „Poate face față, a crescut foarte mult de când a plecat la Clinceni, eu niciodată nu l-aș fi scăpat pe Andrei Cordea”, susține fostul oficial al sibienilor.

ADVERTISEMENT

Și Alexandru Crețu e aproape să semneze cu FCSB

Acesta este, însă, doar primul dintr-un lung șir de transferuri pregătite de Gigi Becali pentru sezonul viitor. Încă de la începutul lunii aprilie, FANATIK dezvăluia că latifundiarul din Pipera a pus ochii pe Alexandru Crețu, fundașul central de 28 de ani care a debutat la naționala României în toamna anului trecut, sub comanda lui Mirel Rădoi.

Vă îndrăgostiți de mine dacă vedeți cum joc stoper”, au fost cuvintele cu care l-a convins pe patron că merită să îmbrace tricoul vicecampioanei. În plus, având în vedere că înțelegerea cu slovenii de la Maribor expiră pe 30 iunie, va ajunge la FCSB din postura de jucător liber de contract.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali are planuri mari: „Câștigăm Conference League”

În altă ordine de idei, Gigi Becali i-a trasat un obiectiv cât se poate de îndrăzneț lui Dinu Todoran după instalarea pe banca tehnică a FCSB-ului : câștigarea noii competiții continentale intercluburi.

Te duci în Conference League anul ăsta și, dacă treci de grupe și ajungi în primăvară, poți să vinzi imediat jucători. Tot timpul îți propui să câștigi, iar acolo este mai ușor. Și coeficientul UEFA este tot la fel.

Poate Dumnezeu a făcut mai bine pentru noi. Câștigăm Conference League la anul, facem coeficient, apoi mergem în Liga Campionilor. Se întărește și echipa, pentru că anul ăsta nu eram pregătiți de Liga Campionilor. Eram subțirei”, a declarat patronul roș-albaștrilor.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj- FCSB: 1,75 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT