Sport

FCSB a făcut apel în procesul privind palmaresul! Avocatul Adrian Căvescu, declarații pentru Fanatik

FCSB a depus în ultima clipă documentul și a făcut apel la ÎCCJ în procesul privind palmaresul Stelei. Ce spune avocatul Adrian Căvescu.
21.06.2024 | 13:00
FCSB a facut apel in procesul privind palmaresul Avocatul Adrian Cavescu declaratii pentru Fanatik
Procesul privind palmaresul Stelei va mai dura cel puțin un an. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB continuă războiul cu CSA Steaua București. Avocatul lui Gigi Becali a făcut apel la ÎCCJ la decizia din procesul privind palmaresul Stelei. Adrian Căvescu a vorbit pentru FANATIK despre acest demers.

FCSB nu se lasă! Adrian Căvescu a făcut apel la ÎCCJ în procesul privind palmaresul Stelei: „Astăzi expiră termenul”

Adrian Căvescu, avocatul FCSB a oferit mai multe detalii pentru FANATIK după ce apăruseră informații că FCSB nu va mai face apel la această decizie: „Am avut 30 de zile la dispoziție de pe 21 mai. Astăzi expiră termenul. Am trimis prin poștă pe data de 20 și am depus și online.

ADVERTISEMENT

Dacă intrați pe site la Curtea de Apel apare recursul depus pe 21 iunie. Oricum și azi este în termen. Noi juridic practic câștigasem apelul pentru că a fost admis. Trebuie să se lămurească un pic mai bine”.

Avocatul Căvescu e convins că vor mai trece luni bune până la o decizie finală: „Urmează ca Înalta Curte să rejudece recursul. Mai devreme de un an nu cred că se va întâmpla asta. Cel puțin un an. Dacă ni se admite recursul va fi dat din nou înapoi procesul pentru a doua oară. Vom vedea”.

ADVERTISEMENT

FCSB, lovitură dură după ce ÎCCJ a publicat motivarea deciziei în procesul privind palmaresul

În urma înfrângerii din instanță, FCSB a solicitat printr-o cerere conexă „să se constate dreptul său de a utiliza, în scopuri comerciale și sportive, palmaresul fostei echipe Steaua București precum și toate derivatele sportive ce rezultă din acesta, în intervalul de timp 2003-2017, susținând că are calitatea de unic continuator al activității fotbalistice al acestei echipe”. 

Judecătorii au respins însă această cerere și FCSB nu a obținut statutul de continuatoare a Stelei între 2003-2017 și așadar nu poate emite drepturi sportive asupra palmaresului Stelei din această perioadă.

ADVERTISEMENT

Iată cele mai importante pasaje din motivarea de peste 20 de pagini din procesul privind palmaresul Stelei

„În speță, considerentele prin care instanța a stabilit caracterul nepatrimonial al dreptului asupra palmaresului precum și inexistența unui transfer al acestui drept în favoarea Asociației Fotbal Club ###### București și ulterior în favoarea pârâtei-reclamante au caracter decisiv deoarece reprezintă motivele care constituie fundamentul deciziei din ciclul procesual anterior, explicația soluției adoptate prin dispozitiv și se bucură de puterea de lucru judecat, nemaiputând fi contrazise.

#### adevărat că prin decizia de recurs Înalta ##### a trasat în sarcina prezentei instanțe obligația de a stabili existența dreptului pârâtei-reclamante asupra palmaresului pentru intervalul ######### în raport de convențiile încheiate între părți și cu luarea în considerare a apărărilor acesteia privind dreptul de a participa la competiții în divizia A, însă această analiză nu se poate realiza făcând abstracție de chestiunile litigioase dezlegate definitiv în ciclul procesual anterior și care prezintă relevanță pentru cauza de față, ci dimpotrivă, acestea reprezintă punctul de pornire de la care instanța îşi dezvoltă raţionamentul juridic, raportat la circumstanţele concrete ale pricinii deduse judecăţii.

ADVERTISEMENT

Or, atât timp cât prin decizia civilă nr. ####A/28.06.2021 pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a III-a Civilă și pentru cauze cu minori și de familie, definitivă prin decizia civilă nr. ###/28.03.2023, s-a stabilit că în cadrul raporturilor juridice decurgând din actele încheiate începând cu anul 1948 nu a existat nicio preluare a dreptului asupra palmaresului fostei echipe de fotbal ,,###### București” de către Asociația Fotbal Club ###### București, pe care aceasta să îl fi transmis ulterior către pârâta-reclamantă în baza actelor încheiate la nivelul anului 2003, este evidentă concluzia logico-juridică în sensul că nici în perioada ######### pârâta-reclamantă nu este titulara vreunui drept asupra acestui palmares. 

„Palmaresul echipei de fotbal din 1947 și până în 1998 aparține reclamantului CSA”

Pentru aceste motive, Curtea va respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada #########, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist ,,###### Bucureşti”, ca neîntemeiată.

Curtea va menţine dispoziţiile sentinţei referitoare la soluţia în privinţa constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei „###### Bucureşti” din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA şi referitoare la soluţia dată cererii conexe vizând perioada ######### întrucât această soluție a instanței de apel din primul ciclu procesual nu a fost desființată în recurs și prin urmare, nu face obiectul rejudecării”, a explicat Curtea de Apel București.

  • 7 ani a durat până acum procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua București
ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”