Sport

FCSB a masacrat Craiova! Cum s-a văzut primul derby al sezonului: Eurogol Moruţan, cerere în căsătorie şi o sărbătoare roş-albastră cu sloganul “FCSB e Steaua!”

FCSB a măturat pe joc cu Universitatea Craiova, în primul derby al sezonului, scor 4-1. După mult timp, fanii roş-albaştrilor au avut parte de o noapte magică în care au putut să se bucure de o victorie spectaculoasă a favoriţilor.
25.07.2021 | 23:39
FCSB a masacrat Craiova Cum sa vazut primul derby al sezonului Eurogol Morutan cerere in casatorie si o sarbatoare rosalbastra cu sloganul FCSB e Steaua
ADVERTISEMENT

Derby-ul dintre FCSB şi Universitatea Craiova a venit foarte repede în acest sezon, încă din etapa a doua. În final de iulie, într-un Bucureşti pustiu, cu temperaturi toride, 10.123 de fani au venit pe Arena Naţională pentru a asista la primul derby al sezonului.

FCSB a masacrat Craiova! Cum s-a văzut primul derby al sezonului

Ambele echipe se confruntau cu probleme în acest început de sezon. Roş-albaştrii au încheiat la egalitate cu Botoşani în prima rundă şi au învins chinuit Şahtior Karagandy în Conference League, scor 1-0, în timp ce Craiova vine la Bucureşti în plină reformă.

ADVERTISEMENT

După doar trei meciuri disputate în acest sezon, Marinos Ouzounidis a fost dat afară de patronul Mihai Rotaru. Fatală avea să îi fie înfrângerea cu Laci din prima manşă din turul doi al Conference League.

Arena Naţională
Arena Naţională

Înainte de meci duelul galeriilor: 400 de olteni vs 3000 de ultraşi FCSB!

Oltenii au schimbat interimarul. Dacă ne-am obişnuit în ultimii ani cu Papură pe post de manta de vreme rea, Mihai Rotaru a optat de această dată pentru Dragoş Bon, cel care a condus prima dată echipa mare chiar după ultima plecare a lui Papură de la echipă, pe 30 ianuarie 2021.

ADVERTISEMENT

Însă primul duel de care am avut parte pe Arena Naţională a fost cel al galeriilor. În “Peluza Nord” a FCSB-ului au fost aproximativ 3000 de fani, în timp ce “Peluza Nord” a oltenilor aadunat aproximativ 400 de fani.

Peluza Nord FCSB
Peluza Nord FCSB

Între cele două facţiuni a fost un război al scandărilor, însă roş-albaştrii mult mai numeroşi, au câştigat fondul sonor. Oltenii aveau amintiri plăcute de la ultimul meci disputat pe Arena Naţională, fix cu două săptămâni în urmă, când au câştigat Supercupa României în faţa celor de la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT
Fani Craiova
Fani Craiova

Andrei Dumiter, aclamat de fani la debut!

FCSB avea din nou o formulă de start surprinzătoare, cu nou venitul Andrei Dumiter printre titulari, la fel ca şi tânărul Sorin Şerban, cel care a mai evoluat în trei meciuri pentru FCSB până acum, două dintre ele în finalul play-off-ului trecut.

La intrarea jucătorilor pe teren, galeria i-a scandat numele lui Andrei Dumiter, proaspăt transferat de la Sepsi Sf. Gheorghe, însă nimeni nu avea să îşi închipuie ce avea să se întâmple pe teren.

ADVERTISEMENT
Suporterii FCSB din Peluza Nord
Suporterii FCSB din Peluza Nord. Sursa: sportpictures.eu

Eurogolul lui Moruţan a deblocat tabela!

Meciul a început cu o ocazie a lui Andrei Ivan, care a irosit uşor o şansă bună a oltenilor, în minutul 5. Două minute mai târziu, Olimpiu Moruţan a înscris golul începutului de sezon. Un trasor de la 30 de metri poziţie laterală, care l-a lăsat mască pe Pigliacelli.

Criticat pentru evoluţiile din acest început de sezon, Moruţan le-a închis gura contestatarilor cu o reuşită fabuloasă, care a ridicat în picioare tot stadionul, mai puţin peluza olteană, care a privit înghiţind în sec.

VEZI VIDEO AICI

Tavi Popescu, gol cu dedicaţie pentru fosta sa echipă!

Spre deosebire de meciurile trecute, FCSB a practicat un joc entuziast, cu mult elan ofensiv. Oltenii erau groggy încă din startul meciului, ca un boxer care se clatină în prima rundă, iar loviturile au tot venit.

În minutul 15, Tavi Popescu a înscris pentru 2-0 după o acţiune superbă a roş-albaştrilor şi le-a mai înfipt un pumnal în inimă celor de la U Craiova. Tocmai puştiul luat gratis de FCSB de la Universitatea Craiova.

Echipa lui Todoran a continuat să atace, în condiţiile în care oltenii păreau că nu au nicio idee la construcţie. Poarta lui Vlad a fost rareori pusă în pericol, însă acţiunile la poarta lui Pigliacelli au continuat.

Florin Lucian Tanase si Elvir Koljic in meciul de fotbal dintre FCSB si Universitatea Craiova, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 25 iulie 2021. Sursa: sportpictures.eu
Florin Lucian Tanase si Elvir Koljic in meciul de fotbal dintre FCSB si Universitatea Craiova, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 25 iulie 2021. Sursa: sportpictures.eu

Andrei Cordea şi-a încununat evoluţia excelentă cu un gol în finalul reprizei! Oltenii, scoşi din minţi de proprii jucători

Iar în minutul 43, Andrei Cordea, poate cel mai reuşit transfer al FCSB-ului din această vară, a recuperat mingea de la Bancu şi l-a executat pe Pigliacelli pentru un 3-0 neverosimil, spre delirul galeriei FCSB.

De cealaltă parte, fanii Universităţii Craiova au fost scoşi din minţi de proprii jucători şi le-au scandat: “Jucaţi fotbal!”. Oltenii parcă abia aşteptau pauza după o repriză dezastruoasă care adânceşte criza de la club.

Gino Iorgulescu, prezenţă rară pe Arena Naţională!

O prezenţă rară în tribunele Arenei Naţionale a fost cea a lui Gino Iorgulescu. Preşedintele LPF îşi face rareori apariţia la meciurile organizate de entitatea pe care o conduce. El a fost însoţit de fostul antrenor al FCSB şi bunul său prieten, Cosmin Olăroiu.

Gino Iorgulescu şi Cosmin Olăroiu, la tribuna VIP, pe Arena Naţiională
Gino Iorgulescu şi Cosmin Olăroiu, la tribuna VIP, pe Arena Naţiională

Cerere în căsătorie la pauza meciului: “Ioana, vrei să fii soţia mea?”

La pauză, mai mulţi fani ai Craiovei s-au certat între ei în peluză şi a fost nevoie de intervenţia stewarzilor. În restul stadionului, fanii FCSB au făcut “nuntă”… la propriu. Unul dintre fanii roş-albaştrilor a venit cu un banner special: “Ioana, vrei să fii soţia mea?”.

A fost momentul în care tot stadionul a aplaudat iniţiativa inedită a fanului. Jucătorii celor două echipe care se încălzeau pe teren s-au oprit câteva momente pentru a urmări cum evoluează cererea în căsătorie.

Cererea în căsătorie a fanului, la pauză
Cererea în căsătorie a fanului, la pauză

Mateiu şi-a trimis în proprie poartă şi în minutul 61 era un halucinant 4-0 pentru FCSB!

Partea secundă a început într-un ritm mai lent, cu FCSB fiind mai preocupată să ţină de minge şi de rezultat, decât să atace. U Craiova a încercat să reducă din diferenţă, însă a lipsit imaginaţia oamenilor de atac.

Totul până la incursiunea lui Florin Tănase din minutul 61 când Mateiu şi-a trimis în proprie poartă. În primul derby al campionatului, tabela arăta un neverosimil 4-0 în minutul 61, fanii roş-albaştrilor fiind în delir.

Markovic a redus din handicap şi a mai ratat o ocazie uriaşă!

Însă, după golul patru au avut şi oltenii replică. Jovan Markovic a avut o acţiune superbă în banda dreaptă şi după două driblinguri a reuşit să îl învingă cu un şut puternic pe Andrei Vlad. Două minute mai târziu, acelaşi Markovic a profitat de o gafă a lui Alex Creţu, dar a trimis peste din poziţie foarte bună.

Pentru ultimul sfert de oră, atenţia s-a mutat la “Peluza Nord” acolo unde fanii l-au chemat pe Florin Tănase după ce căpitanul a fost schimbat. Decarul le-a făcut pe plac fanilor şi a urcat în galerie să cânte alături de ei.

Florin Tănase, în peluză
Florin Tănase, în peluză

Fanii FCSB tânjeau după o nouă victorie mare! Succesul i-a făcut să exclame celebrul refren: “FCSB e Steaua!”

Pe teren, lucrurile s-au calmat, deşi oltenii sperau să mai îndulcească amarul propriilor fani măcar cu încă un gol marcat. Dar a fost seara celor de la FCSB, care şi-au umilit rivala în primul derby al sezonului în Liga 1.

Fanii din Peluza Nord aşteptau demult o astfel de seară în care să sărbătorească o victorie cu fast a favoriţilor, aşa cum au şi scandat în final de meci. Pentru cei 10.000 de fani prezenţi pe Arenă a fost o seară ca pe vremuri când Steaua îi răsfăţa cu victorii memorabile.

După atâţia ani de divizări, procese, împărţiri, scindări de palmares şi crize de identitate, fanii roş-albaştrilor au uitat măcar pentru 90 de minute de toate aceste lucruri şi au scandat în cor: “FCSB e Steaua!”.

  • 10.123 de fani au fost pe Arena Naţională la FCSB – U Craiova 4-1
  • 6 şuturi pe poartă a avut FCSB, 4 au fost goluri

  • (P) Cota BETANO Șahtior Karagandy – FCSB: 1,65 este cota pentru „ambele înscriu și peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT