Fotbal intern

FCSB, a patra victorie consecutivă în derby-ul cu Dinamo! De când nu s-a mai întâmplat asta. Video

04.02.2021 | 11:24
FCSB a patra victorie consecutiva in derbyul cu Dinamo De cand nu sa mai intamplat asta Video
ADVERTISEMENT

FCSB a câștigat cu 1-0 derby-ul cu Dinamo și a ajuns la patru victorii consecutive în fața marii rivale. Două dintre victorii au venit în campionat și celelalte două în manșele semifinalei de Cupa României din stagiunea precedenteă. Dinamoviștii au șansa revanșei în Cupă, peste o săptămână. 

Pentru FCSB este pentru prima dată din 2013 încoace când leagă o serie de patru victorii la rând. Sub conducerea lui Laurențiu Reghecampf, roș-albaștrii au avut o serie de 5 victorii consecutive, între 5 decembrie 2011 și 11 august 2013.

ADVERTISEMENT

FCSB, a patra victorie consecutivă în derby-ul cu Dinamo! Nu s-a mai întâmplat asta din 2013

Seria actuală a început pe 25 iunie 2020, la două săptămâni după reluarea meciurilor de fotbal de pe plan intern. Atunci, FCSB s-a impus cu 3-0 în Șoseaua Ștefan cel Mare, în prima manșă a semifinalelor din Cupa României. Au marcat Popa (32), Olaru (75), Dumitru (82).

VEZI VIDEO: 

Returul s-a disputat pe Arena Națională pe 8 iulie 2020. Calificarea fiind deja tranșată, FCSB a reușit să se impună și în această confruntare grație golului marcat în minutul 2 de Adrian Petre. Avea să fie unicul gol al meciului, încheiat 1-0.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

FCSB, victorie controversată în tur! Florin Tănase a marcat o “dublă”

În actuala stagiune, derby-ul din campionat s-a disputat pe 3 octombrie 2020. Dinamo venea cu un nou antrenor, Cosmin Contra și cu o legiune de străini foarte bine plătiți, cel puțin pe hârtie. A fost un derby încins, tranșat de FCSB cu un penalty controversat acordat în ultimele minute ale meciului, scor 3-2. Pentru roș-albaștrii au marcat: Tănase (8, 76 p.), Cristea (17), iar pentru Dinamo: Valle (26 p.), Nemec (42).

VEZI VIDEO: 

În retur, pe 3 februarie, FCSB a reușit să se impună din nou. Florin Tănase a înscris unicul gol al meciului în minutul 8 și roș-albaștrii au mai adăugat o victorie în fața rivalei, obținând al cincilea succes consecutiv.

ADVERTISEMENT

VEZ VIDEO: 

După 180 de derby-uri FCSB/Steaua – Dinamo disputate, roș-albaștrii au câștigat 64 de dueluri, 57 dintre meciuri s-au încheiat la egalitate, în timp ce “câinii” s-au impus în 60 dintre confruntările directe.

FCSB este superioară și la golaveraj în “Derby de România”. Roș-albaștrii au marcat 262 de goluri în cele 180 de meciuri, în timp ce Dinamo a înscris 248 de ori în fața marii rivale din fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT
  • 148 de derby-uri Dinamo – FCSB s-au disputat în campionat 
  • 262 de goluri au marcat roș-albaștrii în poarta rivalilor

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica: 1,70 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

 

ADVERTISEMENT