Sport

FCSB a renunțat la serviciile unui fost internațional U21. Și-a reziliat contractul și este al 9-lea jucător care părăsește echipa în vară

Gabriel Simion este cel de-al nouălea jucător care pleacă de la FCSB în această vară, după Paulo Vinicius, Cătălin Straton, Claudiu Keșeru, Andrei Miron, Andrei Burlacu, Cristian Dumitru, Robert Ion și Dragoș Nedelcu
25.06.2022 | 18:11
FCSB a renuntat la serviciile unui fost international U21 Sia reziliat contractul si este al 9lea jucator care paraseste echipa in vara
Gabriel Simion este evaluat conform Transfermarkt la 800.000 de euro. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Gabriel Simion (24 de ani) a fost împrumutat în acest sezon în Cipru la Aris Limassol, iar mijlocașul defensiv și-a încheiat conturile cu FCSB, conform Digi Sport.

Gabriel Simion a plecat de la FCSB! Era supranumit „noul Pintilii” de Gigi Becali

Gabriel Simion a jucat doar 23 de meciuri la FCSB, echipă la care se află încă din 2010, când evolua la echipa Under-19. De atunci, mijlocașul defensiv a fost împrumutat pe rând la Academica Clinceni, Juventus București, Dunărea Călărași și Astra Giurgiu, unde a avut evoluții excelente.

ADVERTISEMENT

În sezonul trecut a jucat 25 de meciuri la Aris Limassol, reușind o singură pasă decisivă. Ajuns la 24 de ani, Simion are o cotă excelentă și este evaluat conform Transfermarkt la 800.000 de euro.

Gabriel Simion este al nouălea jucător care o părăsește pe FCSB în această vară, după Paulo Vinicius, Cătălin Straton, Claudiu Keșeru, Andrei Miron, Andrei Burlacu, Cristian Dumitru, Robert Ion și Dragoș Nedelcu.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali l-a supranumit „noul Pintilii”

FCSB și-a pus mari speranțe după parcursul bun de la Astra Giurgiu din urmă cu două sezoane, când a decis să îl readucă la echipă, însă evoluțiile sale nu au fost la același nivel.

„Avem în lot un mijlocaş central, care poate juca şi fundaş dreapta, Simion, Simion, la ora asta, este peste Ovidiu Popescu. Mi-a spus cineva de la echipă. Vă daţi seama, la 22 de ani”, spunea Gigi Becali despre jucătorul descoperit de către antrenorul Ion Toma.

ADVERTISEMENT

Este un jucător foarte bun, un puști de viitor. Eu îi prevăd un viitor frumos. Este genul lui Pintilii, cred că va fi un jucător de bază la Steaua. Este foarte serios, nu are o tehnică foarte bună, dar stă bine pe picioare, vede bine jocul.

El este mijlocaș la închidere, acolo în fața fundașilor, sau mijlocaș central, eu așa îl văd, nu ca fundaș dreapta. Are viteză, forță, e un jucător foarte bun; este și foarte cuminte. Este extraordinar de serios, foarte echilibrat. Un jucător cu fizic, l-am luat de la Mircea Eliade. Are inteligență în joc”, spunea fostul său antrenor în urmă cu câțiva ani.

ADVERTISEMENT

Gabriel Simion, încă un jucător de perspectivă care s-a împotmolit la FCSB

Jucătorul a fost lăudat și de Bogdan Andone, care l-a antrenat la Astra: „În genul lui „Pinti” este. Asta înseamnă că e foarte ambițios, muncitor, extrem de agresiv. Sunt convins că va fi util la FCSB. Nu trebuie să-l compari cu alți tineri de acolo, cu Man și cu Coman, că n-ar fi corect!

Simion e un alt gen de fotbalist, are alte calități. E o plăcere să-l antrenezi, nu am avut niciun fel de probleme. Simion ar trebui să fie un model pentru jucătorii U21 care sunt folosiți în campionat”.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,00 este cota ca echipa lui Gigi Becali să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT