Sport

FCSB a rescris istoria în play-off! Ce premieră a stabilit echipa lui Gigi Becali

FCSB este cea mai ghinionistă echipă din play-off-ul Ligii 1! Echipa lui Gigi Becali a stabilit o nouă premieră în această ediţie a campionatului
20.05.2021 | 11:33
FCSB a rescris istoria in playoff Ce premiera a stabilit echipa lui Gigi Becali
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a câştigat al patrulea titlu la rând în Casa Pariurilor Liga 1 şi pentru rivalii de la FCSB vine un nou sezon ratat, în care a încheiat pe locul doi în campionat. Meciul direct din ultima etapă nu mai are nicio miză, în condiţiile în care elevii lui Toni Petrea au irosit multe puncte în play-off.

Pentru roş-albaştrii, sistemul play-off/play-out, adoptat începând cu sezonul 2015-2016, este unul de coşmar. FCSB nu a reuşit să câştige niciun titlu în cei 6 ani cu noul sistem, iar în cinci rânduri a încheiat pe locul doi.

ADVERTISEMENT

FCSB a rescris istoria în play-off! Coşmar fără sfârşit pentru echipa lui Gigi Becali

Echipa lui Gigi Becali a fost abonată la locul doi în ultimele sezoane. În 2016 a încheiat după Astra, în 2017 după Viitorul, iar în 2018, 2019 şi 2021, după CFR Cluj. Doar în 2020, roş-albaştrii au încheiat mai jos, pe locul 5, însă au reuşit să câştige Cupa României.

Înainte de trecerea la noul sistem, FCSB câştigase de trei ori la rând campionatul: 2013, 2014, 2015. Imediat după ce sistemul cu play-off şi play-out a fost adoptat, roş-albaştrii nu şi-au mai inclus niciun trofeu în palmares.

ADVERTISEMENT

O nouă premieră negativă: FCSB, singura echipă care câştigă sezonul regulat şi nu e campioană

În actuala stagiune, echipa lui Gigi Becali a bifat o nouă premieră negativă. Este prima echipă care a încheiat pe primul loc în sezonul regulat şi care nu reuşeşte să termine pe prima poziţie şi la finalul play-off-ului.

Până acum, campioana sezonului regulat nu a pierdut locul 1 la finalul celor 10 meciuri din play-off: Astra, Viitorul şi CFR Cluj în trei rânduri, au câştigat de fiecare dată campionatul după ce au terminat pe primul loc în sezonul regulat.

ADVERTISEMENT

Tot CFR Cluj este echipa care reuşeşte să întrerupă tradiţia. FCSB a încheiat cu un punct avans faţă de CFR Cluj după primele 30 de etape. Roş-albaştrii au pierdut titlul în play-off, încă dinaintea ultimei etape.

Gigi Becali, mai interesat de partea financiară: “De ce să fiu eu vinovat? Pe mine mă interesează să iau bani”

Însă, FCSB nu trebuie să dea vina pe sistemul de desfăşurare a competiţiei pentru propriile greşeli. Roş-albaştrii au pierdut în două rânduri titlul în ultima etapă, iar patronul Gigi Becali spune că obiectivul lui primordial nu este cel de performanţă ci unul de bunăstare financiară:

ADVERTISEMENT

“De ce să fiu eu vinovat? Pe mine mă interesează să iau bani. Asta este politica mea: jucători tineri ca să câștig bani.Vreau să iau 100 de milioane, nu mi-am îndeplinit obiectivul.

Să vedem, poate anul ăsta jucăm în grupele europene. Ce să facem? Mergem la conferințe (n.r. Conference League). La mine, fotbalul este o afacere. La ora asta, câștig mai puțin. 

Eu sunt mulțumit și acum. Dacă sunt ca Dinamo în insolvență… Nu am spus că a greșit cineva. Asta este calitatea emoțională a jucătorilor. Ce să îi fac lui Olaru, piesă principală, care a dat toate pasele la adversar? Uite, sunt mulți accidentați, dar tot ne batem la titlu”, a spus Gigi Becali după egalul cu Sepsi.

Pierderea titlului este o lovitură importantă pentru FCSB care nu mai are nicio şansă să joace măcar în grupele Europa League. Începând din această vară, va debuta noua competiţie, UEFA Conference League, acolo unde roş-albaştrii vor intra din turul doi preliminar.

  • 2 este locul pe care a încheiat FCSB în cinci din ultimele şase sezoane
  • 2015 este anul în care FCSB a câştigat ultima dată titlul

  • (P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,00. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT