Sport

FCSB a schimbat sistemul de joc pentru derby-ul cu CFR Cluj! Ovidiu Popescu, titular după 7 luni

FCSB schimbă sistemul în derby-ul cu CFR Cluj şi trece la 4-2-3-1. Ovidiu Popescu este titular după şapte luni în echipa roş-albaştrilor.
09.04.2023 | 20:31
FCSB a schimbat sistemul de joc pentru derbyul cu CFR Cluj Ovidiu Popescu titular dupa 7 luni
FCSB schimbă sistemul cu CFR Cluj. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj joacă împotriva celor de la FCSB în derby-ul etapei a treia din play-off-ul Superligii. Vicecampioana are două absenţe de marcă în această confruntare: Edjouma şi Octavian Popescu, despre care FANATIK a scris în exclusivitate că nu va fi în lot.

FCSB a schimbat sistemul de joc pentru derby-ul cu CFR Cluj!

Marea surpriză a celor de la FCSB este că se schimbă sistemul şi vor reveni la 4-2-3-1 ca în a doua repriză a meciului cu Sepsi Sf. Gheorghe, câştigat la începutul săptămânii cu 2-1. Având în vedere că este un meci crucial împotriva unei echipe bine organizate, roş-albaştrii vor începe meciul de la Cluj cu doi închizători.

ADVERTISEMENT

FCSB a început în sistem 4-3-3 meciul cu Sepsi, dar Adrian Şut nu a putut face faţă venirilor în centru ale lui Ştefănescu şi Aganovici, care au creat dezechilibre în defensiva roş-albastră. După pauză, FCSB a fost mult mai stabilă defensiv şi a ţinut rezultatul intact.

Ovidiu Popescu, primul meci după 7 luni!

Astfel, împotriva celor de la CFR Cluj, Adrian Şut şi Ovidiu Popescu joacă la închidere în timp ce linia de trei formată din Miculescu, Olaru şi Coman vor fi în spatele atacantului Andrea Compagno.

ADVERTISEMENT

Pentru Ovidiu Popescu este primul meci ca titular la FCSB după o pauză de 8 luni. Malcom Edjouma lipseşte din cauza unei probleme medicale, dar dacă ar fi fost apt nu şi-ar fi găsit locul în acest sistem decât în faţa lui Darius Olaru.

Dawa, pe banca de rezerve! Cuplul de fundaşi Cristea-Tamm a fost şi la precedentul meci din Gruia

O altă surpriză este absenţa din defensivă a lui Joyksim Dawa. Camerunezul a fost lăsat pe bancă şi cuplu de fundaşi centrali în Gruia vor fi Iulian Cristea şi Joonas Tamm. Explicaţia poate fi reprezentată de faptul că la precedentul meci din Gruia, Tamm şi Cristea au fost apărătorii centrali ai FCSB-ului.

ADVERTISEMENT

Pe 5 februarie, FCSB s-a impus cu 1-0 în faţa celor de la CFR Cluj. Pentru Iulian Cristea a fost atunci primul meci după o pauză de 9 luni, dar defensiva roş-albaştrilor a fost impecabilă în meciul împotriva campioanei.

Joyksim Dawa a avut evoluţii ezitante în actuala stagiune Apărătorul camerunez a avut multe gafe care au costat echipa roş-albastră multe puncte. Astfel, cuplul Charalambous-Pintilii a mers pe formula câştigătoare din februarie.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj şi FCSB sunt principalele urmăritoare ale liderului Farul Constanţa. După victoria echipei lui Hagi, campioana en-titre este la cinci puncte de lider, în timp ce roş-albaştrii sunt la şase lungimi.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2,12 este cota „ 1 solist” la meciul FCSB – Farul Constanţa

ADVERTISEMENT