Fotbal intern

FCSB, abonată la jucătorii Botoșaniului. Ce fotbaliști a transferat Gigi Becali de la Iftime

08.01.2021 | 11:42
FCSB abonata la jucatorii Botosaniului Ce fotbalisti a transferat Gigi Becali de la Iftime
FCSB, abonata la jucatorii Botosaniului. E echipa de la care a adus cei mai multi jucatori
ADVERTISEMENT

FCSB a adus cei mai mulți jucători de la FC Botoșani în ultimii ani, fiind echipa cu care Gigi Becali a încheiat cele mai multe afaceri.

Relația bună dintre Valeriu Iftime și Gigi Becali se reflectă foarte bine în transferurile realizate de FCSB în ultimii ani, moldovenii fiind principala „pepinieră” a bucureștenilor.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de șase jucători a adus FCSB de la FC Botoșani în ultimii trei ani de zile, iar Gigi Becali e aproape să îl aducă și pe Denis Haruț, după ce l-a mai dorit pe Chindriș și Dugandzic.

Gigi Becali poate da lovitura cu Olimpiu Moruțan

Patronul FCSB-ului e convins că va încasa cel puțin 15 milioane de euro pentru Olimpiu Moruțan, pe care vrea să îl vândă doar după ce va cuceri titlul și mijlocașul va juca în Liga Campionilor. Astfel, Becali a refuzat oferta fabuloasă primită de la arabi pentru cel mai bun pasator din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

FCSB a transferat nu mai puțin de șase jucători de la FC Botoșani, doar în ultimii patru ani de zile. Dintre aceștia, în lotul echipei lui Toni Petrea se mai află patru jucători: Olimpiu Moruțan, Andrei Miron, Răzvan Oaidă și Aristidis Soiledis, singurul jucător străin rămas.

Mihai Roman și Cătălin Golofca sunt singurii fotbaliști care au nu au reușit să se impună și să rămână în lotul lui FCSB, ambii fiind destul de criticați de patronul Gigi Becali pentru evoluțiile lor și ulterior s-au întors la FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

FC Botoșani a încasat de la FCSB 2.275.000 de euro și mai poate primi peste 2 milioane pe Moruțan

FC Botoșani a făcut un profit considerabil din transferurile de jucători la FCSB: 2,275 milioane de euro și mai poate primi cel puțin două milioane de euro în urma transferului lui Olimpiu Moruțan.

Valeriu Iftime a mai păstrat un procent de 20% dintr-un viitor transfer al lui Olimpiu Moruțan. Astfel, dacă Gigi Becali va accepta oferta arabilor de 10,5 milioane , FC Botoșani ar putea să mai primească 2.100.000 de euro, ceea ce ar ridica profitul moldovenilor în raport cu FCSB la 4.375.000 de euro, bugetul echipei pe cel puțin un an de zile.

ADVERTISEMENT

Jucătorii care au venit de la FC Botoșani la FCSB

  • Aristidis Soiledis – doar 75.000 de euro a fost suma achitată pentru fundașul grec, care este apreciat de Gigi Becali.
  • Cătălin Golofca– 400.000 de euro a plătit FCSB pentru jucătorul la care a renunțat și CFR Cluj.
  • Olimpiu Moruțan – 700.000 de euro a costat mijlocașul, iar FCSB deține 80% din drepturile federative
  • Mihai Roman – 400.000 de euro a plătit FCSB pentru atacantul lui FC Botoșani
  • Andrei Miron – o altă afacere avantajoasă pentru FCSB, care l-a luat gratis de la moldoveni
  • Răzvan Oaidă – 700.000 de euro a costat și ultimul transfer pe filiera Botoșani-FCSB

________________________________________________________________________________

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 1,70 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT