Fotbal intern

FCSB – Academica Clinceni 0-1. Rezultat-bombă pe Arena Națională! „Roș-albaștrii” pot pierde locul 1

07.02.2021 | 22:15
FCSB  Academica Clinceni 01 Rezultatbomba pe Arena Nationala Rosalbastrii pot pierde locul 1
ADVERTISEMENT

Academica Clinceni a detonat bomba pe Arena Națională și i-a administrat FCSB-ului prima înfrângere pe teren propriu din acest sezon al Ligii 1. Echipa lui Toni Petrea nu a mai repetat evoluția bună din mecul cu Dinamo, a fost lipsită de luciditate, iar rezultatul este unul normal la modul cum s-au desfășurat lucrurile pe parcursul celor 90 de minute.

Singurul lucru de remarcat la gazde a fost debutul nereușit al lui Haruț, titularizat după ce venise la echipă de doar 3 zile și schimbat după doar o repriză.

ADVERTISEMENT

Rezultatul din această seară o poate costa pe FCSB primul loc în clasament, în cazul în care CFR Cluj va reuși să câștige partida de luni seară din deplasare cu FC Botoșani.

FCSB – Academica Clinceni 0-1 (Jutric 60) – VEZI VIDEO

  • FCSB: A. Vlad – Ov. Popescu (72 Oaidă), Haruț (46 Cristea), Miron, Radunovic – Moruțan, Simion (46 Perianu), D. Olaru – Oct. Popescu, Fl. Tănase, Fl. Coman (46 Vukusic). Rezerve: Straton, Crețu, Panțîru, Nedelcu, Cristea, Buziuc, Perianu, Oaidă, Vukusic. Antrenor: Toni Petrea
  • Academica Clinceni: Vâlceanu – Pashov, Patriche (59 Jutric), Gardoș, Pîrvulescu – Ad. Popa, Moulin (46 Dumitriu), Ventura, Cordea (81 Andronic) – Chunchucov, Longher (5 Rusescu; 81 Cebotaru). Rezerve: Ureche, Achim, Chandarov, Rusescu, Markovic, Jutric, Andronic, Cebotaru, Dumitriu. Antrenor: Ilie Poenaru
ADVERTISEMENT

Min. 69: lovitură liberă pentru FCSB, Dumitriu respinge nefericit înspre propria poartă, însă Vâlceanu reușește să rețină miraculos.

Min. 60: GOOOL ACADEMICA: Corner pentru oaspeți, Jutric scapă din marcajul lui Ovidiu Popescu și reia cu capul în plasă, din 6 metri. FCSB – Academica 0-1

ADVERTISEMENT

Min. 46: Toni Petrea a făcut trei schimbări la pauză: au ieșit Haruț, Simion și Fl. Coman, au intrat Cristea, Perianu și Vukusic.

Min. 45+1: Șutul lui Florinel Coman trece putin pe lângă poartă.

Min. 28: Adi Popa se descurcă excelent pe stânga, centrează în careu, dar Rusescu, liber pe 11 metri, trimite pe lângă.

ADVERTISEMENT

Min. 8: Florin Tănase ratează prima mare ocazie a meciului.

FCSB – Academica Clinceni Live stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida FCSB – Academica Clinceni se joacă duminică, 7 februarie, de la ora 20:30, pe Arena Națională și este televizată în direct pe canalele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Plus. O mai puteți urmări în format LIVE VIDEO dacă veți alege să intrați pe site-ul FANATIK.RO.

FCSB l-a pierdut în această iarnă pe golgeterul Dennis Man, plecat pentru 13 milioane la Parma, în Serie A, ceea ce ar putea avea ca efect înscrierea unui număr mai mic de goluri. Însă primele două jocuri fără Man au însemnat victorii: 3-1 cu Politehnica Iași și 1-0 cu Dinamo în Derby de România.

În plus, bucureștenii s-au mișcat repede și au adus la schimb un atacant puternic, croatul Ante Vukusic, care a fost la un pas de primul său gol cu Dinamo, dar mingea expediată de el a întâlnit bara. Cu puțin înaintea partidei cu Clinceni, FCSB a oficializat al treilea transfer, internaționalul român de tineret Dennis Haruț de la Botoșani, care poate juca fundaș central, închizător sau fundaș dreapta. Acesta ar putea debuta la noua echipă chiar în meciul cu Academica.

Academica Clinceni a obosit după un parcurs incredibil, peste toate așteptările, care mult timp a fixat-o solid pe locul 5 în zona play-off. În ultimele cinci meciuri a obținut o singură victorie, e drept foarte importantă, cu o rivală directă la play-off, FC Botoșani, dar a pierdut acasă clar 0-3 cu UTA și a făcut egal cu Hermannstadt, puncte care o pot costa enorm la finalul sezonului regulat.

Netă superioritate valorică între loturi în favoarea FCSB

Foștii jucători ai Stelei care au câștigat trofee cu „roș-albaștrii”, Florin Gardoș, Raul Rusescu, Adi Popa sau Cristi Tănase sunt departe de randamentul din acea perioadă și par mai degrabă achiziții fără impactul scontat într-o echipă fără nume, dar foarte disciplinată tactic și foarte unită.

FCSB are clar mult mai multă calitate, oricum ar fi alcătuită formația, pentru că jucători precum Florinel Coman, Florin Tănase, Olimpiu Moruțan, noua perlă de 18 ani, Octavian Popescu, Darius Olaru și acum Ante Vukusic sunt din altă categorie valorică decât cei mai buni de la Clinceni. Totuși antrenorul Ilie Poenaru a știut să scoată maxim și din potențialul mai redus al elevilor săi.

Croatul Vukusic va fi din nou pe bancă

Probabil că nici de această dată Vukusic nu va intra pe teren din primul minut, Toni Petrea urmând a da credit cavaleriei sale ușoare și foarte mobile, Coman – Tănase – Popescu, dar cu siguranță că îi va oferi în repriza a doua spațiu și noului sosit, poate mai mult decât în meciul cu Dinamo, pentru că 26 de goluri într-un sezon reprezintă o carte de vizită excelentă.

Cota acordată de bookmakeri pentru victoria FCSB este excelentă, un nesperat 1,50, dar probabil că va scădea până la ora jocului. Ilfovenii au primit cota 6,00 pentru a da marea lovitură, dar este puțin probabil să o poată face. Au totuși un valoros 0-0 scos anul trecut tot în calitate de vizitatori în fața FCSB.

ADVERTISEMENT