Fotbal intern

FCSB acuză! “Suporterii arestaţi sunt de la CSA Steaua, nu ai echipei noastre”

12.08.2018 | 18:18
FCSB acuza Suporterii arestati sunt de la CSA Steaua nu ai echipei noastre

FCSB acuză. Vineri seară au avut loc proteste de amploare în Bucureşti, acestea fiind marcate de violenţe, după ce o parte dintre protestatari s-au confruntat cu jandarmii. O angajată a Jandarmeriei Române a fost grav rănită şi a avut nevoia de intervenţia medicilor.

Poliţia Română a deschis o anchetă şi a reţinut două persoane care sunt bănuite că au rănit-o pe jandarmeriţă. În primă fază, cei doi bărbaţi au fost consideraţi membrii ai galeriei FCSB, însă vicecampioana României a făcut un anunţ pe contul oficial de Facebook al clubului în care anunţă că aceştia sunt fani ai echipei CSA Steaua.

FCSB acuză

FCSB acuză. “Cei doi suspecţi reţinuţi nu sunt suporteri ai echipei noastre, cel puţin unul dintre aceştia făcând parte dintre susţinătorii echipei Clubului Sportiv al Armatei, care evoluează în Liga a 4-a! Acest lucru poate fi verificat prin simpla vizionare a conturilor de Facebook ale acestora”, au anunţat oficialii vicecampioanei României.

FCSB – CSA Steaua, în război din 2014

În 2011, clubul FCSB a fost acționat în instanță de către CSA, cerându-se anularea stemei înregistrate de Gigi Becali. După mai multe decizii contradictorii, cea finală, a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) a dat dreptate clubului armatei, anulând marca, și, ca urmare, echipa patronată de Gigi Becali a pierdut în favoarea clubului armatei drepturile asupra emblemei. Echipa a creat un nou logo, al optulea din istorie. Pentru a stinge conflictele ulterioare cu CSA, patronul actualei vicecampioane a României a cerut și schimbarea numelui oficial al clubului în FCSB, denumire înregistrată oficial începând cu luna aprilie 2017.

Florin Talpan a cerut executarea silită a lui Gigi Becali

Florin Talpan, juristul lui CSA Steaua, a solicitat executarea silită a lui Gigi Becali pentru că aceasta nu i-a plătit daunele într-un proces câștigat de juristul CSA Steaua. Totul a pornit după ce Florin Talpan l-a chemat la tribunal inițial pe Gigi Becali pentru jigniri. Judecătorii i-au dat câștig de cauză și i-au acordat daune de 3.000 de euro. Nu s-a terminat aici pentru că juristul lui CSA Steaua nu a fost mulțumit și a făcut apel. Când s-a anunțat sentința, suma a crescut destul de serios și patronul FCSB era obligat de tribunal să-i plătească 30 de mii de euro de această dată rivalului său.

Recent, Florin Talpan a trimis peste patru kilograme de documente la UEFA pentru a cere dezafilierea şi excluderea FCSB din cupele europene. “C Fotbal Club FCSB SA (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti SA) nu este succesoarea şi nu deţine recordurile sportive ale echipei de fotbal care aparţine Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 şi Supercupa Europei în 1987, nu are nicio bază materială şi a fost afiliată ilegal de Federaţia Română de Fotbal”, se arată în notificatea trimisă de Florin Talpan către UEFA.

FCSB acuză şi anunţă ca persoanele arestate nu sunt suporteri ai vicecampioanei României
FCSB acuză şi anunţă ca persoanele arestate nu sunt suporteri ai vicecampioanei României