Fotbal international

FCSB, adversar facil în turul doi preliminar din Europa League! Cine sunt Alashkert și Makedonija Skopje

19.06.2019 | 16:04
FCSB adversar facil in turul doi preliminar din Europa League Cine sunt Alashkert si Makedonija Skopje

FCSB are o primă parte facilă în drumul spre grupele UEFA Europa League. Echipa lui Bogdan Andone joacă împotriva lui Milsami Orhei în turul 1 preliminar, iar următorul posibil adversar se va alege dintre Alashkert și Makedinija Skopje. 

FCSB, adversar facil în turul doi preliminar din Europa League! Cine sunt Alashkert și Makedonija Skopje

Pentru FCSB, meciul cu Milsami Orhei trebuie să fie o “încălzire” așa cum patronul FCSB a spus pentru FANATIK. Moldovenii au mari probleme financiare și drumul în Europa League ar trebui să se încheie la meciul cu roș-albaștrii (VEZI DETALII AICI DESPRE MILSAMI ORHEI).

Alashkert este echipa de pe locul 4 din campionatul de fotbal al Armeniei. Echipa fondată în 1990 este stabilită în Erevan și are un stadion cu o capacitate de 6850 de locuri. Echipamentul predominant este galbenul, care dă și porecla echipei: “galbenii”. Alashkert a câștigat trei titluri la rând între 2016 și 2018. Sezonul trecut a fost unul dezastruos, însă la final cei de la Alashkert au mai spălat din rușinea locului 4 prin câștigarea Cupei Armeniei.

În stagiunea trecută, Alashkert și-a încheiat parcursul european după un duel cu o altă echipă românească, CFR Cluj. Ardelenii nu au avut probleme și i-au învins pe armeeni cu scorul de 7-0 la general (2-0, 5-0). În lot, echipa armeană are trei brazilieni, dar care nu au fost niciodată la cel mai înalt nivel în țara natală: Gustavo Marmentini (împrumutat de la Atletico Paranaense B), Glaucio și Jefferson. Jucătorii cu cea mai mare cotă sunt: Ognjen Cancarevic (portar, 300.000 de euro) și Alexandr Prudnikov (atacant, 300.000 de euro).

FCSB, adversar facil în turul doi preliminar din Europa League! Cine sunt Alashkert și Makedonija Skopje (1)
FCSB, adversar facil în turul doi preliminar din Europa League! Cine sunt Alashkert și Makedonija Skopje FOTO: Meciul din mansa a doua a Turului 3 Preliminar al UEFA Europa League dintre CFR Cluj si FC Alashkert,

Makedonija Skopje, transfer din Liga 1 Betano

Makedonija Skopje a încheiat pe locul 5 în campionatul din Macedonia, ocupând ultimul loc care duce în Europa League. Macedonenii au promovat în stagiunea trecută în prima ligă și au avut un sezon foarte bun. Întregul lot al celor de la Makedonija Gjorce Petrov valorează 2,75 milioane de euro. În perioada recentă, echipa nu a avut nicio performanță notabilă nici pe plan intern, iar ultima prezență în Europa a fost în urmă cu 10 ani când au pierdut în turul doi preliminar din Europa League, 0-4 la general cu Bate Borisov.

În lot sunt trei brazilieni, Bianor, Robson și Padu. Cea mai mare cotă de piață o are Robson, cotat la 400.000 de euro. În această vară, macedonenii au bifat și un transfer din Liga 1 Betano. L-au adus pe portarul celor de la Sepsi, Marko Jovanovski.

Prima manșă din turul doi preliminar al Europa League va avea loc pe 25 iulie, iar returul o săptămână mai târziu, pe 1 august. FCSB va juca returul pe teren propriu împotriva oricăreia dintre aceste echipe.